Shantala Pepe

OPHELIA-S
60 minuten

Vier vrouwen buigen zich over de dood van Ophelia. Is ze uitgegleden toen ze riet aan het verzamelen was op de oever of heeft ze zich in het water geworpen, overmand door verdriet? Wilde ze de andere oever bereiken waar alles groener lijkt? Werd ze geduwd? Werd ze meegevoerd door een vloedgolf, was ze het slachtoffer van het onverbiddelijke stijgende water?

De hoofdrolspeelsters reconstrueren de omstandigheden van de verdrinking. Ze gaan op zoek naar vingerafdrukken, onderzoeken de positie van het lichaam, het gewicht van het hoofd, en vereenzelven zich steeds meer met het mooie slachtoffer.

The Great He Goat
70 minuten

Een grote groep mannen en vrouwen, zoals Goya ze schilderde in een Spaans oorlogsdecor, doorkruist de rampen van de geschiedenis. Wat ze kennen lijkt voor hun ogen af te brokkelen, hun link met de werkelijkheid neemt bizarre vormen aan. Ze zingen als doven, brengen verloren liedjes en slaan op de aarde met de trotse ritmes van oude seguidillas. ‘The Great He-Goat’ is een groot project met 11 performers, geïnspireerd op Goya's zwarte schilderijen. Dit totaalspektakel verenigt dans en muziek, maar ook gemanipuleerde vormen en verwijzingen naar de schilderkunst.

Le sourire des égarés
60 minuten

‘Le sourire des égarés’ is een choreografie voor vijf dansers over hoop… over het menselijke vermogen om elke hindernis te overwinnen. Elke persoon heeft inherent een overlevingsinstinct in zich, een veerkracht die altijd aan de kant van de levenden staat en hen de kans biedt om hun fouten te gebruiken als motivatie en drijfkracht.

Supported by Taxshelter.be

logo_inverse

Download...