Sally Matthews

FRANCK, STRAUSS, NOBEN
120 minuten

De Munt:

DE ZOMER KOMT TEN EINDE EN RILT IN STILTE…— “SEPTEMBER” (R. STRAUSS / H. HESSE)

Om dit jaar feestelijk in te zetten, stellen we een nieuwe creatie voor! De Belgische componist Harold Noben heeft een “concerto voor orkest” geschreven op maat voor onze solisten. Onze muziekdirecteur Alain Altinoglu neemt plaats aan de lessenaar voor deze wereldcreatie en zal met Till Eulenspiegels lustige Streiche en de Vier letzte Lieder tonen dat Richard Strauss niet alleen een meester is in nostalgie maar ook in komedie.

THE TURN OF THE SCREW
1 minuten

De Munt :

Niets is wat het lijkt in het oude Engelse landhuis Bly. Wanneer een nieuwe gouvernante er haar intrede doet, vreest ze dat de kinderen die ze onder haar hoede heeft, bezocht worden door de geesten van haar voorgangster en een zekere Peter Quint. De gebeurtenissen worden enkel nog verontrustender, de vragen beklemmender: Welke horror vond er plaats voor haar komst? Hoe onschuldig zijn de kinderen eigenlijk? Ziet u wel wat u ziet?

VIER LETZTE LIEDER
1 minuten

De Munt:

Pjotr Iljitsj Tsjajkovski en Richard Strauss zijn de rode draad door het huidige symfonische seizoen van de Munt. Maar in het voorlaatste concert van dit culturele jaar koppelen aan de populaire Vierde symfonie van de Russische meester en de melancholische Vier letzte Lieder van Strauss ook nieuw werk van Pascal Dusapin: Waves, zijn gloednieuwe concerto voor orgel en orkest, krijgt op 16 mei haar Belgische première. Meer nog, Dusapin componeerde het werk in opdracht van de Munt. Na de wereldcreatie van zijn opera Macbeth Underworld in september, ontdekt het Belgische publiek zo, samen met chef-dirigent Alain Altinoglu een nieuw facet van zijn creatieve universum.

Supported by Taxshelter.be

logo_inverse

Download...