Raphaëlle Corbisier

UNE FICTION LUCIDE, OPTIMISTE, NON-EXCLUANTE ET TRAGI-COMIQUE
90 minuten

Het is niet langer de vraag of het zal gebeuren, maar wel wat die economische, energetische, klimatologische en culturele implosies zullen betekenen voor de macht. Worden de kaarten herverdeeld?
We moeten de focus weghalen van groei en ontwikkeling. Maar kunnen we dat?
We moeten een eind maken aan de individuele en collectieve ontkenning. Kunnen we dat?
We moeten de onderlinge afhankelijkheid accepteren. Kunnen we dat?
We moeten andere levensvormen en intelligentie erkennen. Kunnen we dat?
Wat kunnen we doen?
Of eerder … hoe kunnen we ons actievermogen ten volle gebruiken

La reine Lear
120 minuten

Zes jaar na het succes van hun Mamma Medea, treffen Tom Lanoye en Christophe Sermet elkaar weer voor een nieuwe kijk op een van Shakespeares klassiekers: King Lear.
De Vlaamse schrijver maakt van de oude koning een vrouw en plaatst het intrige in een heel hedendaags kader. De handeling vindt plaats in het hart van de internationale financiële wereld, een virtueel gebied waar het lijf het gelag betaalt.

Gen Z
90 minuten

Gen Z, kort voor ‘generatie Z’ is een documentairevoorstelling die de wereld van jongeren die geboren zijn na 1995 in vraag stelt. Salvatore Calcagno vroeg verschillende Europese jongeren naar hun visie en mening en werkte samen met scholen en verenigingen. Generatie Z moet het hoofd bieden aan allerlei nieuwe vormen van geweld en is steeds op zoek naar ongekende schoonheid. Ze creëren en beleven de wereld van morgen en hebben heel wat vertellen over die van vandaag. Salvatore Calcagno brengt professionele acteurs samen met jongeren op een podium en biedt hen een ruimte waar hun dromen, bekommernissen en gedachten een bestaansrecht hebben.

silent_treatment.png

THE SILENT TREATMENT

van Caroline Strubbe
titina_1.png

TITINA

van Kajsa Naess
logo_inverse

Download...