Pierre Verplancken

Ravachol
90 minuten

Ik ga alle klootzakken te grazen nemen… daar wordt iedereen beter van.

‘Ravachol’ zo noemen ze bij ons kerels die niemand begrijpt en die om niets lijken te geven. Ik ontdekte dat Ravachol een vent was uit de 19e eeuw die met een reeks bomaanslagen wilde tonen dat hij niet blij was met de gang van zaken… Blijkt dat hij en ik niet zo heel verschillend zijn. Ik ben ook boos.
Daarom besloot ik dit verhaal verder uit te pluizen.
Het resultaat? Een combinatie van flauwe humor en ernstige brutaliteit. Vier acteurs. Vijftien personages. Een vleugje punk. Een politieke achtervolging op z’n Amerikaans. En een jeugd die balanceert op de grens tussen cynisme, wanhoop en radicalisering.

Mouvements d'identité
180 minuten

‘Mouvements d’identité’ is de som van drie delen die onafhankelijk van elkaar kunnen zijn, maar die ook zo zijn ontworpen dat ze met elkaar resoneren. Elk deel brengt het verhaal van een vrouw en haar relatie met de wereld (de Franse Myriam Saduis met een Tunesische vader, de Nigeriaanse Aminata Abdoulaye en de Burkinese Edoxi Gnoula). Zo legt deze voorstelling de, soms zelfs fysiek voelbare, spanningen bloot die heersen tussen Afrikaanse landen (Tunesië, Burkina Faso, Niger) en Europa (Frankrijk en België). Deze drie vrouwen hebben elk hun herkomst en hun afstamming in vraag gesteld voor een nieuw leven, een nieuwe stem en een nieuw bestaan. De rode draad tussen deze verhalen is een beweging, een onafgewerkte, tijdloze, open zoektocht.

Last Exit To Brooklyn
180 minuten

‘Last Exit to Brooklyn’ is de eerste roman van Hubert Selby Jr., die in 1964 werd gepubliceerd in de Verenigde Staten. Zijn laatste hoofdstuk, ‘Coda’, schetst het leven van een groep mensen in een flatgebouw in de dokken van Brooklyn in de jaren ‘50. Regisseuse Isabelle Pousseur baseerde het toneelstuk op dat laatste hoofdstuk en gunt ons 24 uur lang een blik in het leven van vijf koppels/families.

Supported by Taxshelter.be

silent_treatment.png

THE SILENT TREATMENT

van Caroline Strubbe
mastemah.jpg

MASTEMAH

van Didier Daarwin
titina_1.png

TITINA

van Kajsa Naess
logo_inverse

Download...