Nicolas Buysse

GREENVILLE
90 minuten

Waar moeten we beginnen?
Misschien bij die ontmoeting in de platenwinkel in de rue Montmartre op een mooie februariavond? Buiten sneeuwt het. Binnen is het warm. De winkel is een heerlijke schuilplaats met een beslagen etalage. Dus praten we over muziek.

LE DÎNER
105 minuten

Een adaptatie van de roman ‘Het Diner’ van Herman Koch door Jean-Michel Frère. Tijdens een etentje in een chic restaurant ontstaat er een vlammende ruzie tussen Paul en Claire aan de ene kant van de tafel en Serge en Babette aan de andere. De twee mannen zijn broers. Een van hen is een vooraanstaand politicus. De spanning is te snijden, de verwijten vliegen over de netjes gedekte tafel. Tussen hoofdgerecht en dessert wordt een onthulling op tafel gelegd die hun vriendschap zwaar op de proef stelt en het ergste in elk van hen naar bovenhaalt. Terwijl de twee koppels wanhopig proberen om de situatie achter gesloten deuren te regelen, worden alle etiquette en welgemanierdheid al snel overboord gegooid.

L'heureux élu
105 minuten

Uniek aan deze voorstelling zijn de scherpe, perfect uitgewerkte dialogen die toch heel natuurlijk aanvoelen en de herkenbaarheid van de personages. Éric Assous inspireerde zich op tijdloze thema’s uit het dagelijkse leven zoals de liefde en relaties, maar dan ondergedompeld in de tijdsgeest van vandaag. ‘L’heureux élu’ vertelt het verhaal van veertigers die het goed voor elkaar hebben, de hogere middenklasse met een vleugje bohémien.

Charline is gelukkig want ze gaat trouwen met de man van haar dromen. Maar voor ze hem voorstelt aan haar beste vrienden, waarschuwt ze hen dat hij een beetje anders is… Hij is mooi, rijk en verfijnd, maar houdt er een ‘speciale’ visie op na.

Ce qui arrive, ici
120 minuten

‘Ce qui arrive, ici’ vertelt het verhaal van een plaats die ooit een woonkamer, een bos of een meer was en nu een zee, een ander huis

of een ander bos zal worden. Wie weet…

Het onderwerp van het project is een ruimte die verandert met de tijd. Zijn het de bewoners van deze ruimte (mensen,

dieren, planten) die deze transformeren of is het de ruimte zelf die al wie er vertoeft transformeert? We willen de geschiedenis van deze plaats

uitbeelden, waar situaties uit verschillende tijdperken naast elkaar bestaan. Deze ‘hier’ wordt verkend door een

bijna oneindige tijdscaleidoscoop. De acteurs verankeren zich in deze ruimte die zich ontvouwt, spreidt en weer opplooit.

Jacques a vu
Kleur

Brice, een ex journalist met weinig scrupules tracht te voorkomen dat er een vakantiecentrum in het dorp komt. Daarvoor stelt hij zijn neef Jacques, een zwijgzame boer, voor aan het Vaticaan omdat hij zogezegd een verschijning van de Madonna gezien heeft. Het verbazingwekkende antwoord van het Vaticaan zal het dorpje radicaal veranderen en zijn leven als koppel tot een hel maken.

Supported by Taxshelter.be

txt.jpg

TXT - LES CONFESSIONS D'UN ASTROPHYSICIEN

van Paul-Jean Vranken
reine_image.jpg

REINES

van Yasmine Benkiran
the_chapel.jpg

THE CHAPEL

van Dominique Deruddere
logo_inverse

Download...