Meister Lucas

PINK BOYS AND OLD LADIES
90 minuten

Norman, die geen Noorman is, is een vrij gewone kleine jongen, maar Norman draagt graag jurken. Dat vertellen we je omdat Norman hierdoor opvalt in de massa en omdat we graag etiketten plakken op mensen of ze in hokjes steken. Normans tante noemt dat met het schaamrood op de wangen ‘vreemd gedrag’. Normans moeder zou haar zoon soms wel doormidden willen snijden om te zien wat er van binnen mis is, een radicale poging, maar niet de meest praktische manier. De grootmoeder aan moederszijde lijkt het meest open te staan voor de situatie. Waarom geen hormoontherapie? Maar Norman wil niet van geslacht veranderen, Norman wil zich gewoon goed voelen. Zo ergens tussenin, in die onbepaalde ruimte die geen naam heeft. We geven graag namen aan dingen.

Ridicules Ténèbres
90 minuten

‘Ridicules Ténèbres’ neemt ons mee op een boottocht op een zwarte rivier, naar het einde van de beschaving, naar het onbekende – een ultieme kijk op wat in ons leeft, wat ons kwelt.
Sergeant Pelletier en zijn korporaal, Stéphane Dorche, de twee protagonisten, varen de Indou-Kouch op om Détanger – een soort moderne Kurtz1 – te vinden en uit te schakelen. Hun reis voert hen dieper en dieper in een crisisgebied, waar ze personages ontmoeten die verschillende conflicten hebben overleefd.
Hun vlot van Medusa is als een drijvend continent dat heen en weer schommelt totdat het zich tegenover zichzelf bevindt, geconfronteerd met zijn onvermogen om de ander te accepteren.

La Ville des Zizis
90 minuten

Zes mannen begraven samen de zevende… Een triest begin van een verhaal. Maar de vrienden die elkaar ter gelegenheid van deze trieste gebeurtenis terugzien, gaan niet meteen terug hun eigen weg. Ze zoeken uit wat ze samen kunnen doen om het verdriet te overwinnen. Eline Schumacher liet zich voor dit werk leiden door een persoonlijke overpeinzing. Omdat haar vader geen vrienden heeft, is ze bang dat niemand naar zijn begrafenis zal komen. Geïnspireerd door mannelijke helden uit cultfilms of vinyl covers, verzint ze op podium vrienden van de voetbal, oude schoolkameraden, cafévrienden, maten uit het leger of collega’s op kantoor… Denkbeeldige vrienden die haar vader eigenlijk niet heeft. Maar wat als deze groep haar vader nodig had om gelukkig te zijn en niet andersom?

titina_1.png

TITINA

van Kajsa Naess
the_island.png

THE ISLAND

van Anca Damian
harvest.png

HARVEST

van Ely Dagher
mini_ver.png

MINI-VER

van Ariane Buhbinder
logo_inverse

Download...