Marie Bos

TODOS CAERAN
90 minuten

Bernard, Edith en Sabine, drie verschillende archetypes van krankzinnigheid, oefenen samen het stuk ‘De Drie Zusters’ van Anton Tsjechov. Opgesloten in hun sanatorium wordt de gemeenschappelijke ruimte een podium waar alle literaire werken elkaar kunnen ontmoeten. Niemand schrikt dan ook als de ridder Alfonso Quichano, het alter ego van de ingenieuze Don Quichot, mee aan de tafel aanschuift.
Het zwerven kan beginnen, de zoektocht gaat van start. De vier geesteszieken beleven hun eigen ervaringen en schakelen moeiteloos tussen verschillende identiteiten, tijden en plaatsen. Is het een droom, een nachtmerrie, een eeuwig begin of gewoon een leven dat niet wil eindigen?

DRESSING ROOM
75 minuten

Lol, een jonge vrouw uit de tijdschriftenwereld, vertelt over een nacht vol onthullingen. Een nacht waarin ze tijdens een pokerspel voor schut wordt gezet voor de ogen van Jérémies vrienden - haar ‘vriendje’, haar ‘ex-vriendje’, zijn ‘ex’. Een nacht waarin ze zichzelf ontdekt. Lol verstopt zich graag achter mooie outfits, maar haar man dwingt haar zich te bloot te geven. Pervers, onnatuurlijk. Een voorstelling die gaat over naaktheid en zich blootgeven ... We starten met schijn en pretentie, valsheid en fictie. Het verhaal start in een paskamer met een roede en kleding op hangers: gordijnen, stalen buizen, een ruimte die een theater zou kunnen zijn of de achterkant van een set, maar dat zal de toeschouwer misschien niet meteen begrijpen.

Ou suis-je, qu'ai-je fait?
90 minuten

Drie fabels…

Les amoureux

Een jongen (HIJ) ontmoet een jong meisje (ZIJ) en wordt halsoverkop verliefd. Hij verafgoodt haar en dicht haar de meest perfecte, pure en goddelijke kwaliteiten toe. HIJ lijkt soms vast te zitten in een nachtmerrie en moet allerlei obstakels overwinnen waardoor HIJ steeds fanatieker
en obsessiever een relatie najaagt met dit goddelijke wezen. ZIJ probeert die illusie van perfectie
in stand te houden, maar de constante druk drijft haar uiteindelijk tot zelfmoord. Overmand door verdriet blijft HIJ steken
in een morbide adoratie van een perfectie die niet bestaat.

Les groupes sectaires

Les Fortunes de la Viande
80 minuten

Een enkele reis naar het afvoerputje van de wereld. Welkom in de anus van het heelal.

‘Les fortunes de la viande’ vertelt het bovennatuurlijke verhaal van de existentiële beproevingen van een slager, zijn vrouw, de biechtvader van de vrouw en Diana, de godin van de jacht. In de loop van deze epische tekst, waarin dagelijkse triviale gebeurtenissen en perfect irrationele zielbewegingen met elkaar verweven worden, heerst de duistere metafysica van het dagelijks leven. De personages streven naar chaos, gedreven door een verlangen naar absolute onnauwkeurigheid.

Retour à Reims
80 minuten

Een unieke adaptatie voor theater van het gelijknamige sociologische werk van Didier Éribon. In een black box, een post-apocalyptisch decor bij uitstek, schetsen de acteurs het verhaal van de arbeidersfamilie van de auteur, overgoten met een stevige scheut rockmuziek.

silent_treatment.png

THE SILENT TREATMENT

van Caroline Strubbe
mastemah.jpg

MASTEMAH

van Didier Daarwin
logo_inverse

Download...