Manon Joannoteguy

INTERIEUR
75 minuten

Een oude man en een vreemdeling staan aan de rand van een tuin. Door de ramen van het huis zien ze een vader, een moeder, twee dochters en een slapend kind. De twee mannen hebben tragisch nieuws te vertellen: het lichaam van een van de meisjes van deze familie werd ontdekt in de rivier. Hoe vertel je zoiets? Hoe introduceer je de dood in het vreedzame leven van dit gezin? Terwijl de dodenstoet steeds dichter komt, dwingt de oude man zichzelf om aan te kloppen en de familie te vertellen over het overlijden van een van hen.

Origine
75 minuten

En als we nu eens terugkeerden naar het begin, naar de basis, de Oorsprong? Wat als we enkel de items die essentieel zijn voor ons overleven (water en wat eten) nemen en iets nieuws creëren? Wat zou er dan overblijven van ons, van onze gewoonten, van onze gebruiken? Kunnen we starten van een onbeschreven blad waarop alles opnieuw gedefinieerd, uitgevonden en heroverwogen moet worden?

Daarvoor hebben we een vrouw, een man en een ijsbeer nodig.

ØRIGINE werd gecreëerd voor drie acteurs: een vrouw die goed begrepen wil worden, een man die het goed wil begrijpen en een ijsbeer met ichthyofobie.

Gen Z
90 minuten

Gen Z, kort voor ‘generatie Z’ is een documentairevoorstelling die de wereld van jongeren die geboren zijn na 1995 in vraag stelt. Salvatore Calcagno vroeg verschillende Europese jongeren naar hun visie en mening en werkte samen met scholen en verenigingen. Generatie Z moet het hoofd bieden aan allerlei nieuwe vormen van geweld en is steeds op zoek naar ongekende schoonheid. Ze creëren en beleven de wereld van morgen en hebben heel wat vertellen over die van vandaag. Salvatore Calcagno brengt professionele acteurs samen met jongeren op een podium en biedt hen een ruimte waar hun dromen, bekommernissen en gedachten een bestaansrecht hebben.

Supported by Taxshelter.be

logo_inverse

Download...