Line Renaud

UNE BELLE COURSE
Kleur  -  90 minuten

De 92-jarige Madeleine kan niet meer alleen thuis blijven wonen. Zonder kinderen of hulp moet ze haar rijtjeswoning in een buitenwijk van Parijs verlaten en verhuizen naar een rusthuis aan de andere kant van de stad.

Taxichauffeur Charles brengt Madeleine naar haar nieuwe woonst. Hij kan alle extra inkomsten gebruiken en staat dus te springen voor zo’n lange rit.

Madeleine, die weinig haast heeft om haar bestemming te bereiken, vraagt Charles om langs alle plaatsen in de stad te rijden die belangrijk waren in haar leven.

We volgen het pad van haar herinneringen en ontdekken beetje bij beetje wat er op elke plek gebeurd is.

In flashbacks naar de jaren 60-70 ontdekken we een Mado die zich losbreekt van haar agressieve man.

YUKU
Kleur  -  62 minuten

Yuku woont samen met haar familie in het souterrain van een kasteel.

Yuku’s grootmoeder vertelt haar verhalen in de gloed van een Himalayabloem, wat haar het eeuwige leven bezorgt. Door een ongeluk wordt de bloem geplet! De oude dame vraagt Yuku om haar op te volgen als verhalenvertelster. Maar om de nieuwe verteller van de familie te worden, moet Yuku een nieuwe Himalayabloem vinden, haar eigen bloem.

Teaser: https://vimeo.com/255523854

La ch'tite famille
Kleur  -  90 minuten

Valentin D. (Dany Boon), een hippe designarchitect, vertelt iedereen dat hij een wees is omdat hij te beschaamd is over zijn arbeidersafkomst. Enkel zijn vrouw, de extreem snobistische Constance Brandt (Laurence Arné), is op de hoogte. Vader Louis (Pierre Richard), broer Gustave (Guy Lecluyse), schoonzus Louloute (Valérie Bonneton) en moeder Suzanne (Line Renaud) besluiten plots om hem een bezoek te brengen vanuit het Ch’Nord. Zijn moeder is ervan overtuigd dat er een verrassingsfeest voor haar 80e verjaardag wordt georganiseerd. Het weerzien is op z’n minst onvergetelijk.

titina_1.png

TITINA

van Kajsa Naess
sacrifice1.jpg

LA FILLE DU SACRIFICE

van Réhab Mehal
les_intranquilles.png

LES INTRANQUILLES

van Joachim Lafosse
harvest.png

HARVEST

van Ely Dagher
logo_inverse

Download...