Laurent Tisseyre

DON JUAN (ADS)
120 minuten

Don Juan staat daar, maar wij zijn daar niet meer.
Don Juan op scène zetten lijkt vandaag – in een tijdperk waarin vrouwen hun stemmen laten klinken – zo achterhaald. Het stuk hoort resoluut in het verleden.
Daarom kozen we om de balans op te maken van dit verhaal en het in perspectief en in het licht van de actualiteit te plaatsen … door te luisteren naar de legitieme stemmen die een volledig gelijke samenleving eisen voor mannen en vrouwen.
Natuurlijk is de mythe van Don Juan sinds de teksten van Tirso de Molina en Molière op verschillende manieren geïnterpreteerd. Maar wat is de betekenis van dit personage dat tot op de dag van vandaag blijft leven in de literatuur, het theater en de actualiteit?

Bruxelles, Printemps Noir
135 minuten

Explosies op de luchthaven en in de metro. De dood komt voorbij en laat in zijn voetsporen heel wat ravage achter. Niet alleen lichamen, maar ook dromen, plannen, angsten, illusies. Hoe kunnen we dit vertalen naar het theater? Hoe kunnen we onze verbeelding toepassen op zulke wrede gebeurtenissen? Hoe kan fictie de werkelijkheid benaderen? Moet er een moraal zijn? Nee, geen moraal. We willen immers geen wijsheden verkondigen. We willen niet beweren dat we alles weten, dat we het begrijpen, dat we het kunnen uitleggen of dat we oplossingen kennen. We zoeken geen troost. We zijn op zoek naar een theater dat benadert, meet, afstand neemt, opnieuw probeert en gewoon theater wil zijn. We gaan resoluut voor een theater vol verscheidenheid!

Métamorphoses
90 minuten

“Zin heb ik om te dichten over gedaanteveranderingen”… de openingswoorden van het lange gedicht van Ovidius waarin hij 231 verhalen over metamorfoses verzamelt.

Een uitgebreid verhaal waarin legendes en fragmenten van grote auteurs uit het verleden zoals Homerus, Hesiodos, Lucretius, Vergilius en verschillende Griekse tragedies worden herwerkt tot een ongelooflijk nieuw geheel.

We ontmoeten goden, helden en mannen die een dramatische gedaantewisseling ondergaan tijdens de liefdesdaad. Dieren, bomen, bloemen, stenen, rivieren of de wind: niets blijft duren en alles verandert...

Supported by Taxshelter.be

chien_de_fayenca.png

CHIEN DE FAIENCE

van Héloïse Jadoul
williamsurlepave.png

WILLIAM SUR LE PAVE

van Maël Grand Bossi
mon_coeur_en_arriere.jpg

MON COEUR EN ARRIERE

van Sarah Gouret
logo_inverse

Download...