Jodie devos

GRETRY, VAN MALDERE, MOZART
120 minuten

De Munt:

Het orkest van de Munt bestaat officieel 250 jaar: wat werd er in de begindagen gespeeld, of in de tweede helft van de XVIIIe eeuw? Bestond er al een symfonisch repertoire van eigen bodem? Welke muzikale successen behaalden onze musici? En welke meesterwerken interpreteerden ze?

Die Zauberflöte
150 minuten

‘De kracht heeft overwonnen en kroont tot loon de schoonheid en de wijsheid met eeuwige kroon!‘ Zo eindigt Die Zauberflöte, een van dé symbolen uit de Europese cultuurgeschiedenis. Nadat regisseur Romeo Castellucci al eerder het sublieme Parsifal en Orphée et Eurydice naar de Muntschouwburg bracht, nodigt hij ons nu uit voor een meesterwerk uit de Verlichting. In deze originele en uitdagende interpretatie is de triomf van de Zon – de allegorie van de deugden – even verblindend als heilzaam. Castellucci wordt bijgestaan door Antonello Manacorda, die onlangs ook Lucio Silla dirigeerde op ditzelfde podium, een vroege maar vooruitstrevende opera van Mozart.

Jeunes Solistes, Grands Destins - saison 3
Kleur  -  200 minuten

Na het succes van de twee vorige seizoenen, wilden we een derde seizoen wijden aan een nieuwe generatie Jonge Solisten. Opnieuw volgen we een groep ongelooflijk getalenteerde muzikanten gedurende vijf uitzendingen van 40 minuten lang. Elke aflevering is een intrigerende combinatie van repetitiebeelden, concerten, interviews en archiefbeelden. Elk van de hoofdpersonen maakt deel uit van verschillende ensembles en speelt kamermuziek, maar ze hebben ook allemaal een succesvolle solocarrière. S' avonds jammen ze graag onder vrienden, gewoon voor de lol, met een glas wijn erbij. Omdat hun passie voor muziek nooit gaat slapen.

Supported by Taxshelter.be

logo_inverse

Download...