Jean-Benoit Ugeux

LAST DANCE
Kleur  -  100 minuten

De 75-jarige Germain geniet van zijn pensioen, vol ongegeneerd luieren en lichte misantropie. Lise met wie hij al 50 jaar getrouwd is, zorgt thuis voor alles en vult haar dagen met kunstprojecten en vrijwilligersactiviteiten. Als Lise plots overlijdt wordt het leven van Germain volledig overgenomen door zijn familie. Tegen zijn zin zetten ze hem onder permanent toezicht. Maar ze zijn niet op de hoogte van Lise en Germains geheime belofte aan elkaar: wie als laatste overblijft moet er alles aan doen om het project van de ander af te maken. Daarom staat Germain voor het eerst in zijn leven op het podium van een theater waar hij choreografe Maria La Ribot vraagt of hij zijn vrouw mag vervangen in haar hedendaagse dansvoorstelling.

Vihta
Kleur  -  19 minuten

Serge en zijn vier collega’s werken samen in een klein bedrijfje dat wordt overkocht door een grote groep. Als verwelkoming krijgen ze van hun nieuwe werkgever een wellnessdag cadeau in een saunacomplex. Maar het blijkt dat net die dag badkleding verboden is.

Arctique
150 minuten

In een niet zo verre toekomst staat Groenland op het punt om zich volledig onafhankelijk te verklaren en zijn grenzen te sluiten. Als nieuwe Eldorado en grote economische macht verhuurt het land een groot deel van zijn grondgebied aan mijnbouwbedrijven en aan Chinees-Russische oliebedrijven die een sterke impact hebben op het interne beleid van het land.

Supported by Taxshelter.be

logo_inverse

Download...