Ilyas Mettioui

CHIEN DE FAIENCE
90 minuten

Backstage tijdens een death metal concert. In de gang is er een deur die naar achter leidt. Wanneer Alice, een energieke jonge zangeres net klaar is, willen haar vader Anton en schoonmoeder Lisa haar gaan toejuichen. Alleen moeten ze dan voorbij Mohammed zien te geraken, die de deur bewaakt en hen niet kan doorlaten. Dan begint het machtsspelletje tussen de twee mannen, Lisa tracht de gemoederen te doen bedaren en Alice ... die is vreemd genoeg nog steeds niet opgedoken. De wreedheid en het geweld van deze verschrikkelijke strijd zal weldra blootgelegd worden.

NOUS SOMMES LE PAYSAGE
90 minuten

Wie is de andere ? Wie zijn de mensen die ik elke dag kruis? In mijn straat, in mijn buurt? Welke verhalen heb ik over hen in mijn hoofd? Hoe denken zij over mij? Komen fictie en realiteit elkaar tegen? Wat als we de tijd nemen om elkaar te leren kennen … echt te leren kennen? ‘Nous sommes le paysage’ is een participatieve voorstelling die de locals (bewoners, buren, handelaars, …) van de Quartier du Rideau (Flagey, Fernand Cocq, Matonge, Europese Wijk) wil betrekken in het creatieproces van dit professionele theaterstuk. Twee artiesten in residentie, Bwanga Pilipili en Ilyas Mettioui, leiden alles in goede banen.

LA COUR DES GRANDS
75 minuten

Maxime, Cham’s, Léone et Djibri zijn leerkrachten in school 77. Op de speelplaats bewaken zij hun miniwereld. Een wereld vol spel, vriendschap, ruzie, maar ook macht, territorium, ongelijkheid, recht en onrecht. Door hun geduld, luisterend oor, gulheid en creativiteit kunnen deze, op het eerste zicht doodnormale, leerkrachten hun leerlingen begeleiden op het buitengewoon avontuur van het leven.

Supported by Taxshelter.be

mush2_keyart_jump_sent.jpg

MUSH-MUSH & THE MUSHABLES SAISON 2

van Joeri Christiaen
exen1.jpg

EXEN

van Tim Mielants
logo_inverse

Download...