Héloise Jadoul

FORETS PAISIBLES
80 minuten

Forêts paisibles zet een familie op podium. Een trio dat schrijnend uitblinkt in middelmatigheid en zich verliest in een fantasiewereld, in een archaïsche maatschappij waar misdaden zoals moord en incest nog niet duidelijk zijn ontrafeld. Balancerend als een koorddanser op een mythologisch touw dat niet meer dan een schijnvertoning is van zichzelf. Een mythologische vaudeville in een wankele constructie van ruw hout, die geenszins probeert haar ontdekkingen te verbergen, op een leeg podium, waarvan de intrinsieke naaktheid meteen tot in de botten van de kijker trekt.

Ravachol
90 minuten

Ik ga alle klootzakken te grazen nemen… daar wordt iedereen beter van.

‘Ravachol’ zo noemen ze bij ons kerels die niemand begrijpt en die om niets lijken te geven. Ik ontdekte dat Ravachol een vent was uit de 19e eeuw die met een reeks bomaanslagen wilde tonen dat hij niet blij was met de gang van zaken… Blijkt dat hij en ik niet zo heel verschillend zijn. Ik ben ook boos.
Daarom besloot ik dit verhaal verder uit te pluizen.
Het resultaat? Een combinatie van flauwe humor en ernstige brutaliteit. Vier acteurs. Vijftien personages. Een vleugje punk. Een politieke achtervolging op z’n Amerikaans. En een jeugd die balanceert op de grens tussen cynisme, wanhoop en radicalisering.

Ou suis-je, qu'ai-je fait?
90 minuten

Drie fabels…

Les amoureux

Een jongen (HIJ) ontmoet een jong meisje (ZIJ) en wordt halsoverkop verliefd. Hij verafgoodt haar en dicht haar de meest perfecte, pure en goddelijke kwaliteiten toe. HIJ lijkt soms vast te zitten in een nachtmerrie en moet allerlei obstakels overwinnen waardoor HIJ steeds fanatieker
en obsessiever een relatie najaagt met dit goddelijke wezen. ZIJ probeert die illusie van perfectie
in stand te houden, maar de constante druk drijft haar uiteindelijk tot zelfmoord. Overmand door verdriet blijft HIJ steken
in een morbide adoratie van een perfectie die niet bestaat.

Les groupes sectaires

Les Fortunes de la Viande
80 minuten

Een enkele reis naar het afvoerputje van de wereld. Welkom in de anus van het heelal.

‘Les fortunes de la viande’ vertelt het bovennatuurlijke verhaal van de existentiële beproevingen van een slager, zijn vrouw, de biechtvader van de vrouw en Diana, de godin van de jacht. In de loop van deze epische tekst, waarin dagelijkse triviale gebeurtenissen en perfect irrationele zielbewegingen met elkaar verweven worden, heerst de duistere metafysica van het dagelijks leven. De personages streven naar chaos, gedreven door een verlangen naar absolute onnauwkeurigheid.

silent_treatment.png

THE SILENT TREATMENT

van Caroline Strubbe
titina_1.png

TITINA

van Kajsa Naess
logo_inverse

Download...