Hélène Vincent

C'EST DE FAMILLE
Kleur  -  90 minuten

Manon, een verlegen zestienjarige, moet bij haar vreselijke grootmoeder Yvonne intrekken. Yvonne was in een vorig leven een radicale feministe, maar heeft ondertussen Alzheimer. De hele situatie wordt nog moeilijker als Yvonne Manon begint te verwarren met haar dochter, Manons moeder. Verrassend genoeg besluit Manon mee te gaan in de waanbeelden van Yvonne en in de rol van haar moeder te kruipen, die ze zelf nooit heeft gekend. Zo ontdekt ze het echte verhaal over de vrouwen in haar familie en raakt ze geïnspireerd om die traditie verder te zetten.

L'ORIGINE DU MONDE
Kleur  -  90 minuten

De 40-jarige Jean-Louis komt thuis en beseft plots dat zijn hart niet meer klopt.

Leeft hij nog ? Is hij overleden? Leeft hij op geleende tijd? Hij piekert en zwoegt. Noch zijn vriend de dierenarts, noch zijn vrouw Valérie kunnen hem helpen. Enkel Valéries holistische lifecoach lijkt te weten wat te doen.

Maar dat betekent dat Jean-Louis zijn aanwijzingen zal moeten volgen en moet terugkeren naar de oorzaak van zijn problemen: zijn moeder, of meer bepaald het geslachtsdeel van zijn moeder waarvan hij dan een foto moet maken...

titina_1.png

TITINA

van Kajsa Naess
the_island.png

THE ISLAND

van Anca Damian
harvest.png

HARVEST

van Ely Dagher
mini_ver.png

MINI-VER

van Ariane Buhbinder
logo_inverse

Download...