Hélène Theunissen

DON JUAN (ADS)
120 minuten

Don Juan staat daar, maar wij zijn daar niet meer.
Don Juan op scène zetten lijkt vandaag – in een tijdperk waarin vrouwen hun stemmen laten klinken – zo achterhaald. Het stuk hoort resoluut in het verleden.
Daarom kozen we om de balans op te maken van dit verhaal en het in perspectief en in het licht van de actualiteit te plaatsen … door te luisteren naar de legitieme stemmen die een volledig gelijke samenleving eisen voor mannen en vrouwen.
Natuurlijk is de mythe van Don Juan sinds de teksten van Tirso de Molina en Molière op verschillende manieren geïnterpreteerd. Maar wat is de betekenis van dit personage dat tot op de dag van vandaag blijft leven in de literatuur, het theater en de actualiteit?

Une famille modèle
95 minuten

Bernard heeft een liefdevol en aangenaam huwelijk, maar zijn vrouw wijst elke seksuele toenadering van hem af en moedigt hem zelfs aan om een minnares te nemen. Zonder dat zij het weet heeft hij al twee jaar een relatie met de buurvrouw. Tot die buurvrouw het beu is om te wachten en dreigt alles stop te zetten als hij niet met haar wil samenleven. Bernard besluit dat hij zijn vrouw niet kan verlaten en stelt een soort co-ouderschap voor aan de twee vrouwen. Die nieuwe regeling lijkt goed gaan tot de buurvrouw uit haar huis wordt gezet en bij hen intrekt.

Supported by Taxshelter.be

reine_image.jpg

REINES

van Yasmine Benkiran
txt.jpg

TXT - LES CONFESSIONS D'UN ASTROPHYSICIEN

van Paul-Jean Vranken
the_chapel.jpg

THE CHAPEL

van Dominique Deruddere
logo_inverse

Download...