François Maquet

LES LARMES AMERES DE PETRA VON KANT / INVAINCUES
90 minuten

De jaren 70. Petra von Kant is een zeer gerenommeerde modeontwerpster. Ze is weduwe van haar eerste man en gescheiden van haar tweede man en woont nu samen met haar, zeer onderdanige, huishoudster Marlène. Petra is een vrije en onafhankelijke vrouw in de fleur van haar leven en haar carrière. Daardoor ziet ze de verwoestende storm die op haar afkomt niet aankomen: een gewelddadig passionele en destructieve verliefdheid. In 2021, 50 jaar na het werk van Fassbinder, stellen een groep vrouwelijke artiesten het vrouwelijke en de aard van de vrouw in vraag, met al hun vleselijke en geestelijke medeplichtigheid, hun identiteit, hun lichaam en hun verlangens. Wat betekent het om een vrouw te zijn?

RESTE(S)!
120 minuten

Een groep overlevenden trekt na een onverklaarbare ramp op een lange tocht tot aan een gigantische, onoverkomelijke muur. Totaal ontredderd lopen ze langs de schijnbaar eindeloze muur, steeds meer fantaserend over wat er aan de andere kant ligt ... Aan de voet van de muur komen ze bijeen. Daar proberen ze hun eigen mythe opnieuw uit te vinden en maken ze een inventaris van wat hun rest … Want wat blijft er over, als er niets meer over is? Welke sporen van onze herinneringen, onze taal en onze geschiedenis blijven bestaan? Van onze cultuur en beschaving? Van onze waarden en moraal? En wat met de nood aan schoonheid, vreugde, kunst en poëzie?

EN FINIR AVEC EDDY BELLEGUEULE
75 minuten

Deze unieke creatie, gebaseerd op de roman ‘Weg met Eddy Bellegueule’ van Edouard Louis, vertelt het verhaal van een afgewezen tiener die pendelt tussen materiële, intellectuele en emotionele ellende. Een relaas over risico’s en sociale emancipatie. Eddy Bellegueule lijkt niet op de kinderen in zijn omgeving. Hij is ‘anders’ en wordt dagelijks in elkaar geslagen, bespuugd en vernederd. Eddy leeft in een wereld waar jongens school moeten haten en waar een echte man hard is. Een wereld waarin het werk in de fabriek lichamen kapot maakt, waar werkloosheid welig tiert, waar je stemt op extreemrechts, waar je drinkt om te vergeten en wordt vergeten door de overheid. Een wereld waarin ‘janetten’ niet welkom zijn. Eddy is zo’n ‘janet’.

Supported by Taxshelter.be

chien_de_fayenca.png

CHIEN DE FAIENCE

van Héloïse Jadoul
williamsurlepave.png

WILLIAM SUR LE PAVE

van Maël Grand Bossi
mon_coeur_en_arriere.jpg

MON COEUR EN ARRIERE

van Sarah Gouret
logo_inverse

Download...