France Bastoen

MADEMOISELLE AGNES
90 minuten

‘Ik ben artiesten spuugzat. Die parasieten die leven op beurzen, die hun nietszeggende onderlinge avontuurtjes opblazen tot grote drama’s.’
Agnès windt er geen doekjes om. Ze heeft het hart op de tong én op het web. Op haar invloedrijke culturele blog vertelt ze zonder aarzelen ‘de waarheid’ over anderen, inclusief haar zoon de muzikant.
Niemand blijft gespaard, zelfs de weinige vrienden die ze nog heeft moeten eraan geloven. Agnès onthult maar al te graag hun leugens en hypocrisie.
Maar Agnès heeft een zwakke plek: de liefde. Haar hart ligt bij een kunstenaar die veel te jong is, die op haar kap leeft, die iets te graag wauwelt over conceptuele kunst en die ze veel te veel vergeeft.

GIRLS AND BOYS
90 minuten

‘Ik heb mijn man ontmoet in de rij voor het vliegtuig en toen al ergerde ik me aan hem.’ Met veel humor vertelt een vrouw over de eerste ontmoeting met haar man. Ze overloopt hun leven als koppel en haar klim op de sociale ladder, haar ervaring met mannen die de touwtjes in handen houden en de succesvolle documentaires die ze heeft gemaakt. Glimpen van haar leven als moeder sluipen in het gesprek.
Zoals een onderzoekster puzzelt ze, voor ons en met ons, haar levensparcours bij elkaar, met veel introspectie en flarden van haar poging om te overleven. Beetje bij beetje komt de ironie naar boven en worden er scheuren zichtbaar … tot uiteindelijk de grote tragedie wordt onthuld.

Bruxelles, Printemps Noir
135 minuten

Explosies op de luchthaven en in de metro. De dood komt voorbij en laat in zijn voetsporen heel wat ravage achter. Niet alleen lichamen, maar ook dromen, plannen, angsten, illusies. Hoe kunnen we dit vertalen naar het theater? Hoe kunnen we onze verbeelding toepassen op zulke wrede gebeurtenissen? Hoe kan fictie de werkelijkheid benaderen? Moet er een moraal zijn? Nee, geen moraal. We willen immers geen wijsheden verkondigen. We willen niet beweren dat we alles weten, dat we het begrijpen, dat we het kunnen uitleggen of dat we oplossingen kennen. We zoeken geen troost. We zijn op zoek naar een theater dat benadert, meet, afstand neemt, opnieuw probeert en gewoon theater wil zijn. We gaan resoluut voor een theater vol verscheidenheid!

Caligula
135 minuten

In de zomer van 2018 wordt in Villers een historisch theaterstuk uit de 20e eeuw vertoond: CALIGULA van Albert Camus.

Supported by Taxshelter.be

chien_de_fayenca.png

CHIEN DE FAIENCE

van Héloïse Jadoul
mon_coeur_en_arriere.jpg

MON COEUR EN ARRIERE

van Sarah Gouret
williamsurlepave.png

WILLIAM SUR LE PAVE

van Maël Grand Bossi
logo_inverse

Download...