Emilie Flamant

Odyssée
100 minuten

Dit episch schouwspel bestudeert de plaats van de artiest in onze neoliberale maatschappij en stelt de connecties tussen mens en machine i vraag. Fictie wordt verweven met werkelijkheid, de confrontatie tussen film en theater vindt live plaats en tracht zin te geven aan de overdaad aan verhalen die ons dagelijks verblinden en overrompelen. De toeschouwer beleeft een visuele en verhalende opvoering waar één mens heroïsch probeert te overleven in een tragikomedie met surrealistische trekjes.

La vraie vie d'Olivier Liron
75 minuten

Olivier Liron is de jongste winnaar van het Franse tv-spel ‘Question pour un champion’. Al van jongs af aan is deze zoon van een Spaanse immigrant verknocht aan weetjes en is hij een fervent quizzer. Vier maanden lang bereidt hij zich in het grootste geheim voor om mee te doen aan het bekende tv-programma. Hij leert de antwoorden op 240.000 vragen uit het hoofd. Aan het einde van een verschrikkelijk hete zomer, waarbij hij uitsluitend overleefde op gazpacho, chorizo en Wikipedia, zit hij dan eindelijk tegenover Julien Lepers en behaalt er maar liefst acht overwinningen. Maar zijn familie ontdekt pas dat hij deelneemt aan het spel wanneer ze hem op televisie zien.

Gen Z
90 minuten

Gen Z, kort voor ‘generatie Z’ is een documentairevoorstelling die de wereld van jongeren die geboren zijn na 1995 in vraag stelt. Salvatore Calcagno vroeg verschillende Europese jongeren naar hun visie en mening en werkte samen met scholen en verenigingen. Generatie Z moet het hoofd bieden aan allerlei nieuwe vormen van geweld en is steeds op zoek naar ongekende schoonheid. Ze creëren en beleven de wereld van morgen en hebben heel wat vertellen over die van vandaag. Salvatore Calcagno brengt professionele acteurs samen met jongeren op een podium en biedt hen een ruimte waar hun dromen, bekommernissen en gedachten een bestaansrecht hebben.

Supported by Taxshelter.be

silent_treatment.png

THE SILENT TREATMENT

van Caroline Strubbe
mastemah.jpg

MASTEMAH

van Didier Daarwin
titina_1.png

TITINA

van Kajsa Naess
logo_inverse

Download...