Dolorès Delahaut

Bruxelles, Printemps Noir
135 minuten

Explosies op de luchthaven en in de metro. De dood komt voorbij en laat in zijn voetsporen heel wat ravage achter. Niet alleen lichamen, maar ook dromen, plannen, angsten, illusies. Hoe kunnen we dit vertalen naar het theater? Hoe kunnen we onze verbeelding toepassen op zulke wrede gebeurtenissen? Hoe kan fictie de werkelijkheid benaderen? Moet er een moraal zijn? Nee, geen moraal. We willen immers geen wijsheden verkondigen. We willen niet beweren dat we alles weten, dat we het begrijpen, dat we het kunnen uitleggen of dat we oplossingen kennen. We zoeken geen troost. We zijn op zoek naar een theater dat benadert, meet, afstand neemt, opnieuw probeert en gewoon theater wil zijn. We gaan resoluut voor een theater vol verscheidenheid!

Métamorphoses
90 minuten

“Zin heb ik om te dichten over gedaanteveranderingen”… de openingswoorden van het lange gedicht van Ovidius waarin hij 231 verhalen over metamorfoses verzamelt.

Een uitgebreid verhaal waarin legendes en fragmenten van grote auteurs uit het verleden zoals Homerus, Hesiodos, Lucretius, Vergilius en verschillende Griekse tragedies worden herwerkt tot een ongelooflijk nieuw geheel.

We ontmoeten goden, helden en mannen die een dramatische gedaantewisseling ondergaan tijdens de liefdesdaad. Dieren, bomen, bloemen, stenen, rivieren of de wind: niets blijft duren en alles verandert...

Supported by Taxshelter.be

silent_treatment.png

THE SILENT TREATMENT

van Caroline Strubbe
mastemah.jpg

MASTEMAH

van Didier Daarwin
titina_1.png

TITINA

van Kajsa Naess
logo_inverse

Download...