Didier De Neck

DERNIERE RECOLTE
90 minuten

Een boerderij in Henegouwen, een Waalse vader, een Vlaamse moeder. Een huis waar stevig wordt gevloekt in de ene taal, en daarna in de andere. Tussen de aardappelen en de varkens groeien twee jongens op. Yann komt na enkele jaren weer naar huis. Piet is nooit vertrokken. De moeder is overleden en de zieke vader klampt zich wanhopig vast aan het leven. De boerderij overleeft enkel dankzij Piet, hij die nooit vertrokken is. Maar voor hoe lang? Wat doe je als het leven je terugleidt naar een plek waar je nooit meer een voet wilde zetten? Wat mag je zeggen en wat moet je inslikken als jij diegene bent die is gevlucht? Hoe praat je over de verdwijnende weilanden uit je jeugd? ‘Dernière Récolte’ is een maatschappelijke western over vaders en hun zonen, en over de woestijn tussen hen in.

River
80 minuten

‘River’ vertelt het verhaal van een huis.

Een huis met een tuin en helemaal achterin een rivier. Een groot, oud huis dat al generaties lang van dezelfde familie is.
Je ziet dat hier geleefd is. Het huis, de tuin en de rivier hebben veel meer betekenis dan een gewone plek. Ze zijn van onschatbare waarde door de herinneringen die eraan vasthangen.(…)
Binnen enkele uren wordt het huis verkocht en zal er een andere familie in het huis trekken om nieuwe verhalen en nieuwe herinneringen te creëren. Voor de vroegere bewoners is het tijd om afscheid te nemen van een plek die binnenkort enkel zal verder leven in hun gedachten.

L'ABATTAGE RITUEL
90 minuten

Gorge Mastromas is een smeerlap en is daar nog trots op ook. Dat kan als je genoeg geld en macht hebt. Als tiener was Gorge vriendelijk en attent, maar daar werd hij nooit voor beloond. Integendeel, zijn vriendelijkheid leek hem quasi onzichtbaar te maken. Wanneer hij 20 jaar is, ziet hij zijn kans om eindelijk bij het kamp van de winnaars te horen. Op het moment dat zijn werkgever het faillissement nabij is, besluit hij alle fatsoen overboord te gooien en zich alles wat hij maar wenst toe te eigenen. Zo klimt hij uiteindelijk op tot een van de meest succesvolle bedrijfsleiders ter wereld… Met zijn eigen interpretatie van moraal en ethiek. Gorge bouwt zijn imperium uit op basis van drie regels: 1. Als je iets wilt, moet je het nemen, 2.

Supported by Taxshelter.be

silent_treatment.png

THE SILENT TREATMENT

van Caroline Strubbe
mastemah.jpg

MASTEMAH

van Didier Daarwin
titina_1.png

TITINA

van Kajsa Naess
logo_inverse

Download...