David Murgia

LA FIN DES NUITS
90 minuten

De nacht is altijd het rijk der vrijheid en angst geweest, een plek waar grenzen vervagen, waar alles er plots anders uitziet en iets anders betekent, in volle roes of opperste angst. De nacht stelt ons leven en onze sterfelijkheid in vraag. In het Gilgamesj-epos wilde de Mesopotamische held zich al bevrijden van de greep van slaap en meer dan zes dagen wakker blijven om onsterfelijk te worden. Staan we eeuwen later op het punt om zijn gefaalde poging succesvol te volbrengen? En wat volgt hierna dan? Een onsterfelijke, oneindig vermoeide maatschappij?
Misschien kijkt de nacht vandaag wel met medelijden naar ons, wij die de slaap niet meer kunnen vatten? Misschien is het tijd om naar haar lokroep te luisteren?
LAURENT GAUDÉ

VANCOUVER
Kleur  -  110 minuten

Als Toni uit de gevangenis komt, moet ze als 25-jarige weer bij haar moeder Betty gaan wonen, die haar verafschuwt. In haar afwezigheid werd Toni’s dochtertje opgevoed door Betty, maar nu wil ze kost wat kost terug zelf voor haar dochtertje zorgen. Vol goede wil begint ze te werken in de brasserie van haar oom. Maar al snel raakt ze verwikkeld in de louche zaakjes van haar jeugdliefde, de vader van Anna, voor wie ze naar de gevangenis is gegaan. Haar plannen om haar leven weer op te bouwen worden stevig in de war gegooid. Of is dit probleem eigenlijk de oplossing waardoor ze eindelijk uit deze stad trekt en naar Vancouver verhuist?

UNE CEREMONIE
120 minuten

Le Raoul Collectif staat voor een eindeloze, onuitputtelijke reis, waarbij elke voorstelling een soort screenshot is van een vruchtbare verbeelding, een onverzadigbare strijd voor een collectieve artistieke en politieke gevoeligheid. De tijd is een bondgenoot, onveranderlijk en nauw verbonden met die reis. Traagheid is een vereiste, een utopie, een wapenschild.

Être
Kleur

Een vrouw heeft al jaren geen nieuws van haar dochter, ze is door iedereen vergeten en is dakloze geworden. François ziet het niet meer zitten tussen zijn depressieve vrouw en zijn werk. Ester, een geadopteerd kind vindt haar identiteit niet en zit niet goed in haar vel. Christian, een jongeman uit de provincie droomt over niets anders dan de wereld te ontdekken. Na een korte tijd in de gevangenis, is Mohamed  garagist geworden en wil, koste wat het kost zij wijk verlaten, zelfs met de hulp van ex relaties. Frank is een “has been” televisie animator en hoopt op een come back. In 24 uren gaan die levens elkaar kruisen. Hun troosteloos lot verandert in een nieuwe toekomst waar alles mogelijk is.

taxshelter-cares_851x315px_fbcover.jpg

silent_treatment.png

THE SILENT TREATMENT

van Caroline Strubbe
titina_1.png

TITINA

van Kajsa Naess
oro_camino.png

L'ORO DEL CAMINO

van Nathalie Rossetto, Turi Finocchiaro
the_island.png

THE ISLAND

van Anca Damian
logo_inverse

Download...