Dany Boon

LE LION
Kleur  -  105 minuten

Romain Martin moet als psychiater achterhalen of zijn patiënt Léo Milan wel degelijk de spion is die hij beweert te zijn. Léo Milan verkondigt namelijk dat hij Le Lion is, een agent gespecialiseerd in het bevrijden van gijzelaars, en een van de vele leden van het groot spionagenetwerk Constellation.

Voor Romain is Léo, met zijn spannende verhalen, het toonbeeld van een pathologisch leugenaar.

Maar wanneer zijn vriendin Louise wordt ontvoerd terwijl ze onderzoek doet naar Constellation, heeft Romain geen andere keuze dan Léo om hulp te vragen en te bidden dat hij echt Le Lion is.

Le dindon
Kleur  -  100 minuten

Pontagnac is als een blok gevallen voor een knappe blonde dame die hij al een week volgt op straat...

Dan ontdekt hij dat Victoire de vrouw is van Vatelin, een van zijn vrienden. Die laatste neemt het relatief goed op, maar Victoire zelf is niet zo eenvoudig te overtuigen.

Hun avontuurtje mondt uit in een spel rond trouw en ontrouw. Wanneer Rédiop, de minnaar van Victoire, en Suzy, een oude vlam van Vatelin, op het toneel verschijnen, wordt het spel alleen maar ingewikkelder.

Van deur tot deur, van huiskamer tot hotelkamer, een aaneenschakeling van avontuurtjes en misverstanden gooit het hele leven van de koppels overhoop.

La ch'tite famille
Kleur  -  90 minuten

Valentin D. (Dany Boon), een hippe designarchitect, vertelt iedereen dat hij een wees is omdat hij te beschaamd is over zijn arbeidersafkomst. Enkel zijn vrouw, de extreem snobistische Constance Brandt (Laurence Arné), is op de hoogte. Vader Louis (Pierre Richard), broer Gustave (Guy Lecluyse), schoonzus Louloute (Valérie Bonneton) en moeder Suzanne (Line Renaud) besluiten plots om hem een bezoek te brengen vanuit het Ch’Nord. Zijn moeder is ervan overtuigd dat er een verrassingsfeest voor haar 80e verjaardag wordt georganiseerd. Het weerzien is op z’n minst onvergetelijk.

Raid Dingue
Kleur  -  100 minuten

Johanna Pasquali, of Jo, is een wel heel speciale flik. Ze is namelijk niet zo goed in haar job. Altijd afgeleid, dromerig en erg onhandig, ze heeft de vreselijke gewoonte om alles steeds fout te laten gaan.

Toch denkt ze dat ze de allerbeste kan worden. Zelfs wanneer ze haar instructeur per ongeluk raakt tijdens een schietoefening, blijft ze ervan overtuigd dat ze het instinct van een superflik heeft. En haar leven, haar passie en haar streefdoel is de antiterreur interventie-eenheid, de RAID. Ze heeft maar een droom: haar kleine commissariaat in het zestiende arrondissement van Parijs verlaten en bij het elite corps van de Nationale Politie gaan werken. Tegen ieders verwachtingen in slaagt ze op miraculeuze wijze voor de selectieproeven van de RAID.

Supercondriaque
Kleur

Romain Faubert is een eenzaam man. Zijn werk als fotograaf voor medische encyclopedieën helpt hem zeker niet in het genezen van zijn ziekelijke “superchondrie” die zijn levensstijl helemaal beïnvloed en van hem een neurotische angsthaas maakt. Zijn enige echte vriend is zijn dokter, die al te snel inziet dat hij hem beter een beetje op afstand had moeten houden. De ingebeelde zieke gaat erg ver. Als hij zichzelf uitnodigt om bij de dokter en zijn vrouw te blijven slapen, willen ze definitief van hem af. Om hem zachtjes kwijt te geraken zoeken ze als remedie een vrouw. Maar die ene uit de duizend blijkt moeilijker te vinden dan zij dachten...

Supported by Taxshelter.be

logo_inverse

Download...