Claude Schmitz

Les Fortunes de la Viande
80 minuten

Een enkele reis naar het afvoerputje van de wereld. Welkom in de anus van het heelal.

‘Les fortunes de la viande’ vertelt het bovennatuurlijke verhaal van de existentiële beproevingen van een slager, zijn vrouw, de biechtvader van de vrouw en Diana, de godin van de jacht. In de loop van deze epische tekst, waarin dagelijkse triviale gebeurtenissen en perfect irrationele zielbewegingen met elkaar verweven worden, heerst de duistere metafysica van het dagelijks leven. De personages streven naar chaos, gedreven door een verlangen naar absolute onnauwkeurigheid.

Bug
90 minuten

Na het fantastische ‘Élisabeth II’ van Thomas Bernhard, brengt Aurore Fattier nu ‘Bug’ op de planken naar het indrukwekkende scenario van de Amerikaanse Tracy Letts, waar ook een filmadaptie van werd gemaakt. Agnès woont alleen in een sjofele motelkamer, op de vlucht voor haar gewelddadige ex-man. Op een dag ontmoet de serveerster Peter, een jonge mysterieuze man die doet alsof hij een voortvluchtige soldaat is. Er ontluikt een voorzichtige liefde tussen de twee, een schoorvoetende tweede kans. Maar Peter wordt steeds meer paranoia en is ervan overtuigd dat hij het slachtoffer was van wetenschappelijke experimenten in het leger. Hij gelooft dat ze insecten onderhuids hebben geïmplanteerd om hem in de gaten te houden.

Retour à Reims
80 minuten

Een unieke adaptatie voor theater van het gelijknamige sociologische werk van Didier Éribon. In een black box, een post-apocalyptisch decor bij uitstek, schetsen de acteurs het verhaal van de arbeidersfamilie van de auteur, overgoten met een stevige scheut rockmuziek.

silent_treatment.png

THE SILENT TREATMENT

van Caroline Strubbe
titina_1.png

TITINA

van Kajsa Naess
logo_inverse

Download...