Claire Bodson

QUI A PEUR
80 minuten

Met regisseuse Aurore Fattier, schrijver Tom Lanoye en acteurs Claire Bodson, Leila Chaarani, Koen De Sutter en Khadim Fall. Twee ‘oude’ acteurs willen aan het einde van hun carrière samenwerken met twee jongere acteurs die een subsidie krijgen voor hun ‘multiculturele afkomst’. Tijdens hun eerste ontmoeting komen meteen alle sluimerende conflicten naar boven …

Aurore Fattier regisseert de Franstalige versie van deze spannende komedie die op een ludieke manier de tijdgeest ontcijfert. Het oorspronkelijke stuk is van de hand van de grote Vlaamse auteur Tom Lanoye. WIE IS BANG is al een groot succes op de Vlaamse en Nederlandse podia, en verovert binnenkort ook Duitsland.

La reine Lear
120 minuten

Zes jaar na het succes van hun Mamma Medea, treffen Tom Lanoye en Christophe Sermet elkaar weer voor een nieuwe kijk op een van Shakespeares klassiekers: King Lear.
De Vlaamse schrijver maakt van de oude koning een vrouw en plaatst het intrige in een heel hedendaags kader. De handeling vindt plaats in het hart van de internationale financiële wereld, een virtueel gebied waar het lijf het gelag betaalt.

MacBeth
130 minuten

Dit Shakespeareaans meesterwerk biedt een sombere en pessimistische kijk op de mensheid: de geschiedenis herhaalt zich tot in het oneindige en de ene onderdrukking volgt de andere op. Jan Kott leest daarin dat de geschiedenis als een stoomwals de mens verplettert. In zijn interpretatie theoretiseert de dramaturg het wederkerende beeld van het “Grote Mechanisme” waarbij de geschiedenis geen betekenis heeft en de gruwelijke cyclus onophoudelijk herhaald wordt. De gekende Shakespeareaanse woorden “Life ... is a tale. Told by an idiot, full of sound and fury, Signifying nothing” zijn tekenend voor het hele werk. Maar toch is de tragedie ook een van de meest idealistische stukken die Shakespeare schreef, waarbij het goede het kwade overwint.

Supported by Taxshelter.be

txt.jpg

TXT - LES CONFESSIONS D'UN ASTROPHYSICIEN

van Paul-Jean Vranken
reine_image.jpg

REINES

van Yasmine Benkiran
the_chapel.jpg

THE CHAPEL

van Dominique Deruddere
logo_inverse

Download...