Bernard Cogniaux

COUP DE SOLEIL
95 minuten

Een midlifecrisis, zegt je dat iets? Die tijdelijke waanzin, een zeurende heimwee naar weleer, die het beslissingsvermogen van mannen met grijzende manen aantast? En ken je ook de vrouwelijke tegenhanger van dit fenomeen? Neen? Wij ook niet, maar waarom gebruiken we daar niet ‘coup de soleil’ of ‘zonneslag’ voor? Een knagend verlangen om je weer jong te voelen. Om je vooroordelen, fatsoen en burgerlijkheid overboord te gooien en je het hof te laten maken, uit de sleur te trekken en eens goed door elkaar te laten schudden door een jeugdige zucht testosteron die je leven heerlijk overhoop komt gooien.

Un grand cri d'amour
105 minuten

Vijftien jaar geleden vormden Hugo Martial en Gigi Ortéga een bekend powerkoppel dat de ene kaskraker na de andere aan elkaar reeg. Zoveel jaren later zijn Hugo en Gigi uit elkaar. Hugo vervolgt zijn carrière op hetzelfde succesvolle pad, maar Gigi sukkelt in een depressie en zoekt heil in alcohol. Hugo is in volle voorbereiding voor zijn terugkeer op scène, wanneer hij plots hoort over Gigi’s problemen. Sylvestre, zijn agent, heeft het lumineuze idee om Gigi en Hugo weer samen te brengen en er meteen een heus mediacircus rond te creëren.

Nos Femmes
95 minuten

Regisseur en scenarist, Éric Assous, staat bekend voor zijn scherpe observaties over het getrouwde leven. Met 'Nos Femmes' brengt hij opnieuw een humoristisch stuk over koppels op het toneel. Deze keer staan echter verrassend genoeg geen vrouwen op de scène… Het zijn enkel drie mannen, Max, Paul en Simon, die het podium delen met een huizenhoog dilemma. Drie temperamenten, drie karakters, drie verschillende levens. De drie ontmoeten elkaar vaak zonder hun vrouwen. Ongetwijfeld om ongestoord over hen te kunnen praten. Maar op een avond wordt hun vriendschap zwaar op de proef gesteld.

Supported by Taxshelter.be

logo_inverse

Download...