Anouchka Vingtier

TROUVER JULIETTE
Kleur  -  15 minuten

Een theaterregisseur heeft al zijn geld geïnvesteerd in de voorstelling ‘Romeo en Julia’ die zal worden gespeeld in de ruïnes van de abdij van Villers-la-Ville. De avond voor de première heerst er totale paniek: de actrice die Juliette zou spelen, werd het slachtoffer van een auto-ongeval. Ze moeten in allerijl een vervangster vinden. Een andere actrice wordt voorgesteld aan de regisseur. Ze kent de rol vanbuiten en ze speelt zeer goed. Maar Laurents grote zorg is dat ze vijftig kilo zwaarder is dan wat hij voor ogen had bij het Shakespeare personage.

LA NUIT DES ROIS
120 minuten

‘La Nuit des Rois’, of ‘Twelfth Night’, schreef William Shakespeare speciaal voor de Driekoningenfeesten die historisch gezien werden gewijd aan travestie en theater.
Een jubelende barokfresco, waarin poëzie, diepgang en hilariteit zich met elkaar verweven, een wervelende wirwar van liefde en schijn. Het stuk belicht het traject van verlangen. Het is een variatie op illusie en werkelijkheid, op schijn en zijn. Het prikkelt de kwetsbaarheid van zekerheden.
Als regisseur van een shakespeariaans werk heb ik voor het eerst het genoegen om waardevolle creatieve partners aan mijn zijde te hebben en word ik herenigd met acteurs die mij na aan het hart liggen en van wie de meesten goed bekend zijn bij het publiek van het Théâtre Royal du Parc.

COIFFEUSE D'ÄMES
60 minuten

Een ongelooflijke komedie over de reis van de ziel. In een vreemd kapsalon ontmoeten twee vrouwen elkaar. Ze kennen elkaar niet en toch is hun lot onherroepelijk met elkaar verbonden.

ESSENTIEL
Kleur  -  8 minuten

Een man van rond de veertig wordt verward wakker in een lift. Alles is geblokkeerd en er is geen netwerk. Plots kraakt de intercom. De man vraagt om hulp. Een vrouwenstem antwoordt met een vraag: ‘BENT U ESSENTIEEL?’.

PETER PAN
90 minuten

‘Peter Pan’ is een wereldcreatie. Dit originele stuk werd geschreven door Thierry Janssen en Thierry Debroux gebaseerd op het werk van J.M. Barrie. De iconische personages die de Engelse auteur creëerde komen terug in dit stuk, maar de context is volledig anders dan de roman. Het verhaal begint in 1915 in een loopgraaf dicht bij het Belgische Ieper. De jongen die model stond voor Peter Pan is ondertussen volwassen en gooit zich in de strijd in de oorlog van 14-18. Op de avond voor een grote aanval komt Tinkerbell (die ook volwassen is geworden) hem opzoeken en neemt hem mee naar Nooitgedachtland. Peter ziet daar alle vroegere personages terug die hij al zo lang achter zich liet, waaronder ook de fameuze Kapitein Haak.

Supported by Taxshelter.be

logo_inverse

Download...