Alexandre Trocki

INTERIEUR
75 minuten

Een oude man en een vreemdeling staan aan de rand van een tuin. Door de ramen van het huis zien ze een vader, een moeder, twee dochters en een slapend kind. De twee mannen hebben tragisch nieuws te vertellen: het lichaam van een van de meisjes van deze familie werd ontdekt in de rivier. Hoe vertel je zoiets? Hoe introduceer je de dood in het vreedzame leven van dit gezin? Terwijl de dodenstoet steeds dichter komt, dwingt de oude man zichzelf om aan te kloppen en de familie te vertellen over het overlijden van een van hen.

FORETS PAISIBLES
80 minuten

Forêts paisibles zet een familie op podium. Een trio dat schrijnend uitblinkt in middelmatigheid en zich verliest in een fantasiewereld, in een archaïsche maatschappij waar misdaden zoals moord en incest nog niet duidelijk zijn ontrafeld. Balancerend als een koorddanser op een mythologisch touw dat niet meer dan een schijnvertoning is van zichzelf. Een mythologische vaudeville in een wankele constructie van ruw hout, die geenszins probeert haar ontdekkingen te verbergen, op een leeg podium, waarvan de intrinsieke naaktheid meteen tot in de botten van de kijker trekt.

River
80 minuten

‘River’ vertelt het verhaal van een huis.

Een huis met een tuin en helemaal achterin een rivier. Een groot, oud huis dat al generaties lang van dezelfde familie is.
Je ziet dat hier geleefd is. Het huis, de tuin en de rivier hebben veel meer betekenis dan een gewone plek. Ze zijn van onschatbare waarde door de herinneringen die eraan vasthangen.(…)
Binnen enkele uren wordt het huis verkocht en zal er een andere familie in het huis trekken om nieuwe verhalen en nieuwe herinneringen te creëren. Voor de vroegere bewoners is het tijd om afscheid te nemen van een plek die binnenkort enkel zal verder leven in hun gedachten.

Playback d'histoires d'amour
90 minuten

Neem nu Franse liefdesliedjes die ons getekend hebben sinds de jaren ’60...

Lees dan “Fragmenten uit de taal van een verliefde” van Roland Barthes en zeg welke stukken u aanspreken, ontroeren... die u beleefd hebt en waarvan u kunt getuigen.

Neem tenslotte vier voortreffelijke acteurs... Meng alle ingrediënten...en speel het leven af, speel de liefde in playback... Nu wordt de playback werkelijkheid: een opwindend liefdesspel, zacht en wreed tegelijkertijd. De playback is een spektakel over onszelf, de wereld, vreugde en verdriet in een oneindige lus die steeds weer herbegint.

La Salade
120 minuten

Een bourgeoisiefamilie in Rusland… of is het nu Brussel of Charente-Maritime, echt goed weten we het niet.
Rijke mensen die zich vervelen.
Onverwacht nieuws zet hun leven volledig op zijn kop.
Een eerbetoon aan de liefde in 5 bedrijven… met pruiken.

Supported by Taxshelter.be

exen1.jpg

EXEN

van Tim Mielants
les_miennes_2.jpg

LES MIENNES

van Samira El Mouzghibati
ici_je_legue.jpg

ICI JE LÈGUE CE QUI NE M'APPARTIENT PAS

van Habib Ben Tanfous
logo_inverse

Download...