ING België en Taxshelter.be ondersteunen samen de Belgische audiovisuele sector

ING-TXS Logo

ING België verdeelt vanaf vandaag een nieuw Tax Shelter product. In lijn met haar strategie om haar cliënten te helpen een stap voor te zijn in het leven en in zaken, wil ING België investeerders en de Belgische audiovisuele sector samenbrengen met de bedoeling om deze sector te ondersteunen en verder te laten groeien.

Ondernemingen die intekenen op de door ING verdeelde Tax Shelter, stellen via tussenkomst van ING België en partner Taxshelter.be, fondsen ter beschikking voor het produceren van bijvoorbeeld films en tv-series. Belgische ondernemingen of Belgische filialen van internationale bedrijven kunnen intekenen vanaf 5.000 euro en genieten van een fiscaal voordeel en een mooie bijkomende rentevergoeding.

Twee onafhankelijke selectiecomités, één Nederlandstalig en één Franstalig, staan in voor het selecteren van producties die zullen worden gefinancierd met de ingezamelde fondsen.

Bij de selectie van projecten wordt de voorkeur gegeven aan producties met een Belgische verankering of waaraan Belgische ondernemingen in partnerschap hebben aan meegewerkt.

ING en Taxshelter.be hebben het product zo gestructureerd dat zo veel mogelijk van de opgehaalde fondsen effectief ter beschikking zal zijn voor de producent voor het realiseren van het desbetreffende filmproject.

 

“Het distribueren van een tax shelter product is één van de voorbeelden van hoe ING België de reële economie ondersteunt. Via de tax shelter ondersteunen we specifiek de Belgische audiovisuele sector, een sector waar we sterk in geloven en waarvan we overtuigd zijn deze tot verdere groei te kunnen brengen.”

Erik Van Den Eynden, ‎Head of Midcorporates & Institutionals ING België

“Het Tax Shelter product dat we samen met ING België in de markt zetten is een nieuw, uiterst transparant en zeer toegankelijk product. Elke onderneming kan vanaf 5.000 euro gebruik maken van het fiscale voordeel en attractieve rendementen.”

Alexandre Wittamer, general manager Taxshelter.be

 


Voor meer informatie:

Persdienst ING België: Bob De Leersnyder : + 32 2 547 24 84, pressoffice@ing.be

Taxshelter.be : Alexandre Wittamer : + 32 494 53 77 71, Alexandre.Wittamer@taxshelter.be

Het persbericht kan u eveneens terugvinden op www.ing.be/over

 


ING België NV biedt alle cliëntensegmenten, zowel retail- en private bankingcliënten, als kleine en middelgrote ondernemingen, instellingen en grote bedrijven, een breed assortiment financiële producten en diensten aan via het distributiekanaal van hun keuze. ING België NV stelt 8.558 FTE* te werk en is een dochtermaatschappij van ING Bank N.V. die ten dienste staat van 33 miljoen particulieren, business- en institutionele cliënten in meer dan 40 landen in Europa, Noord-Amerika, Latijns-Amerika, Azië en Australië.

* Eind juni 2015

Taxshelter.be, filiaal van de Groep Nethys, maakt deel uit van de historische “Tax Shelter”-bemiddelingsvennootschappen en ze is de In Aanmerking Komende Tussenpersoon in de zin van artikel 194ter WIB 1992 en werd in het kader van de nieuwe wet “Tax Shelter” als dusdanig erkend door de minister van Financiën op 28 januari 2015.

Taxshelter.be heeft een tweeledig doel:

  • een investeringsproduct met een gewaarborgd en veilig rendement te bieden aan Belgische ondernemingen die belangstelling tonen voor tax shelter.
  • twee van elkaar verschillende werelden, die van de film en die van de ondernemingen, de ge­legenheid geven elkaar te ontmoeten (dit dankzij haar filiaal Shelter Prod, een productiehuis goedgekeurd door de ministerie van Financiën).
Mercredi, 7 Octobre, 2015 - 12:30

 

Alexandre Wittamer

General Manager Taxshelter.be


Partagez cet article

Les oeuvres que nous soutenons

logo_inverse

Chargement...