Long métrage de fiction

DALVA
Couleur  -  90 minutes

L'ASTRONAUTE
Couleur  -  100 minutes

Ruimtevaartingenieur Jim werkt al jaren in het geheim aan een buitengewoon project. Hij wil zijn eigen raket bouwen voor de eerste bemande ruimtereis voor burgers. Maar om die droom te verwezenlijken, zal hij moeten leren delen …

PERHAPS
Couleur  -  90 minutes

Twee jonge vrouwen die door hun man werden mishandeld, besluiten om samen hun dromen na te jagen.

LE SOLEIL DE TROP PRES
Couleur  -  90 minutes

Na zijn vertrek uit het ziekenhuis gaat Basile, een dertiger met een bijzonder persoonlijkheid, bij zijn zusje Sarah wonen. Sarah en de onvoorspelbare, grappige en charismatische Basile hebben een unieke band. Hij focust zich op zijn herstel, gaat op zoek naar een job en vindt onderweg zelfs de liefde. Maar zijn schizofrenie houdt hij het liefst verborgen voor zijn omgeving …
‘Le Soleil de Trop Près’ is een zonnige en poëtische ode aan het aanvaarden van deze personen met schizofrenie door de maatschappij, zodat zij zichzelf ook leren accepteren.

THE SILENT TREATMENT
Couleur  -  100 minutes

THE SILENT TREATMENT tells the story of 19-year-old Tess in relation to the 42-year-old Szabolcs. Tess as a victim from the Stockholm syndrome, she has developed an obsessional bond with her kidnapper Szabolcs. Through the actions of Szabolcs' partner, the 34-year-old Andrea, however Tess will find her own voice. Andrea will help the young woman in allowing the distorted relationship to evolve from obsessional love to a unity of kindred spirits. What if love doesn't take place between two people but becomes a complex jigsaw of the past that draws in different lives? Because there is beauty to be found in female solidarity that conquers cravenness.

LES GENTILS
Couleur  -  90 minutes

Wanneer zijn grootste klant verhuist, ziet Michel zijn bedrijf – en zijn personeel – langzaam ten onder gaan. Plots staat alles op de helling, ook zijn huis en zijn huwelijk. Hij vindt steun bij Florent, zijn boekhouder, en Bruno, een van zijn arbeiders. Met z’n drie zoeken ze samen naar een oplossing.

VANCOUVER
Couleur  -  110 minutes

Als Toni uit de gevangenis komt, moet ze als 25-jarige weer bij haar moeder Betty gaan wonen, die haar verafschuwt. In haar afwezigheid werd Toni’s dochtertje opgevoed door Betty, maar nu wil ze kost wat kost terug zelf voor haar dochtertje zorgen. Vol goede wil begint ze te werken in de brasserie van haar oom. Maar al snel raakt ze verwikkeld in de louche zaakjes van haar jeugdliefde, de vader van Anna, voor wie ze naar de gevangenis is gegaan. Haar plannen om haar leven weer op te bouwen worden stevig in de war gegooid. Of is dit probleem eigenlijk de oplossing waardoor ze eindelijk uit deze stad trekt en naar Vancouver verhuist?

CETTE NUIT-LA
Couleur  -  80 minutes

Tijdens een avondwandeling in het bos vindt Tom een autowrak dat dreigt te ontploffen. Voor de chauffeur en zijn passagier komt alle hulp te laat, maar Tom kan wel de baby uit de auto bevrijden. We volgen Tom doorheen de nacht, worstelend met zijn diep verlangen om vader te zijn. Het lot bracht dit kindje op zijn pad, en nu laat hij het niet meer los.

MASCOTTE
Couleur  -  100 minutes

Hooligan Jeremy (17) is geboren met een mismaakte mond en denkt dat in zijn wereld, waar bezit en uiterlijkheden de dienst uitmaken, weinig plek voor hem is. Zijn onvervulde verlangens stapelen zich op en alleen bij zijn onafhankelijke, sterke moeder Abbey vindt hij onvoorwaardelijke steun.

Als Jeremy een nieuw gebit aangemeten krijgt en Abbey afstand van hem begint te nemen raakt de gevoelige jongen in een gevaarlijke, vrije val.

VOUS N'AUREZ PAS MA HAINE
Couleur  -  90 minutes

Op 13 november 2015 vermoorden islamitische terroristen 89 mensen die die avond een concert bijwoonden in Le Bataclan. Hélène Leiris is een van de slachtoffers. De 35-jarige visagiste leidde een gelukkig leven met haar man, Antoine Leiris, een cultuurjournalist. Samen hadden ze een zoontje van 3, Melvil. Na het drama stort Antoines wereld in. De gedachte om zonder zijn vrouw verder te leven is ondraaglijk. Hij schrijft een emotionele open brief aan de moordenaars van zijn vrouw op Facebook: ‘Vrijdagavond hebben jullie het leven van een buitengewoon iemand ontnomen, de liefde van mijn leven, de moeder van mijn zoon, maar mijn haat, die krijgen jullie niet…’ Zijn woorden gaan de wereld rond.

silent_treatment.png

THE SILENT TREATMENT

de Caroline Strubbe
titina_1.png

TITINA

de Kajsa Naess
oro_camino.png

L'ORO DEL CAMINO

de Nathalie Rossetto, Turi Finocchiaro
the_island.png

THE ISLAND

de Anca Damian
logo_inverse

Chargement...