Long métrage de fiction

TENGO SUENOS ELECTRICOS
Couleur  -  90 minutes

Eva vindt het verschrikkelijk dat haar moeder het huis wil renoveren en de kat wil wegdoen die wat verward is na de scheiding en nu overal plast. Eva wil dus bij haar vader gaan wonen die, even verward als de kat, zijn tweede jeugd beleeft. Eva volgt hem terwijl hij zijn droom om kunstenaar te worden weer oppikt en weer op zoek gaat naar de liefde – alsof hij een oceaan van mensen wil oversteken zonder te kunnen zwemmen. Eva ontdekt de woede die in hem leeft.

LOVE, SEX & LITTLE CONTRADICTIONS AKA RENDEZ-VOUS IN PARADISE
Couleur  -  110 minutes

Een romantische komedie over de moderne seksuele vrijheid en de daaruit voortvloeiende tegenstrijdige verlangens van een verloofd koppel en de ouders van de bruid. Zal de trouwdag meteen ook de scheiding inluiden?

L'ENFANT BELIER
Couleur  -  1 minutes

Redouane est flic depuis 20 ans. Son équipe travaille principalement à la chasse des trafiquants d’êtres humains. Le matin-même, l’opération Médusa Frontière vient d’être lancée. Sara et Bay sont arrivés illégalement en Belgique avec leur petite fille de 2 ans, espérant rejoindre l’Angleterre. Entassés à l’arrière d’un véhicule, la peur semble prendre le pas sur l’espoir. Cette nuit-là, alors que la voiture de police essaie d’arrêter la camionnette soupçonnée de transporter des migrants, tout bascule.

LES VOLETS VERTS
Couleur  -  80 minutes

« Les volets verts » beschrijft de ondergang van een groot talent, Jules Maugin, een acteur op het hoogtepunt van zijn glorie. Een intiem portret van de man achter de bekende kop, de grote mond en het sociale schild.

CET ETE LA
Couleur  -  110 minutes

Dune is 11 jaar. Zoals elke zomer gaat ze samen met haar ouders naar hun huis in Landes waar de 9-jarige Mathilde ook zal zijn. Een hechte vriendschap tussen twee meisjes die te kleine hutjes afbreken, medelijden hebben met de vorm van de wolken, jaloers loeren naar de crop top van een tiener, verbaasd staren naar haar verloofde en horrorfilms minder eng vinden dan vroeger. Een zomer waarin de kindertijd een beetje verder weg raakt. Maar Dune ruikt een geheim. Wat is het?

La Bataille de Farador
Couleur  -  90 minutes

Charles, een echte pro in rollenspellen zoals ‘Dungeons & Dragons’, ontvlucht zijn liefdesproblemen en professionele verplichtingen door het merendeel van zijn tijd door te brengen in het fictieve universum Farador – tot groot plezier van zijn huis- en spelgenoten, Louis en Guillaume. Maar wanneer de zus van Charles onverwacht terugkeert uit het buitenland wordt de leventje van de drie tieners danig verstoort. Kim zoekt afleiding van haar eigen existentiële crisis en wil haar broer kost wat kost helpen om zijn dromen waar te maken – tot groot ongenoegen van de twee anderen die net alles doen om dat te vermijden. De confrontaties in hun fantasiewereld en in het echte leven krijgen plots een nieuwe dimensie. Zo start … de legendarische Slag van Farador!

Orlando
Couleur  -  1 minutes

Een oude boer moet voor het eerst in zijn leven zijn dorpje in Italië verlaten om in Brussel te zorgen voor zijn kleindochter wiens ouders zijn overleden. Hij moet heel wat obstakels overwinnen. De grootste uitdaging van allemaal is misschien wel beslissen wie een goed gezin zou zijn voor het meisje.

TU NE TUERAS PLUS
Couleur  -  105 minutes

Jeff, een 50-jarige meedogenloze huurmoordenaar, heeft een probleem. Hij valt flauw zodra hij een druppeltje bloed ziet. Nu zijn professionele toekomst op het spel staat, zal hij zich moeten omscholen.

Zo ontmoet hij Karim, een jonge man met een onwankelbaar vertrouwen in de mensheid, en zijn vriendin Stéphanie, die droomt van een leven vol avontuur. Ondanks zichzelf raakt Jeff gehecht aan het jonge idealistische koppel. Tot het verleden hem inhaalt …

JOUR 37
Couleur  -  120 minutes

Bij een bosbrand ontvluchten Simon (41 jaar) en zijn vader Joseph (76 jaar) hun huis met de auto. Wat begon als een klein brandje wordt al snel een verwoestende vuurzee. Tussen de assen en de grote paniek, moeten Simon en Joseph allerlei obstakels overwinnen om te ontsnappen aan de vlammen. Terwijl buiten de chaos groeit, worden Simon en Joseph in hun auto geconfronteerd met hun verleden, met onuitgesproken zaken en met hun trauma’s … Dit is misschien het uitgelezen moment voor Simon om eindelijk op zoek te gaan naar een oplossing voor de angstaanvallen die hem al jaren teisteren.

Les oeuvres que nous soutenons

txt.jpg

TXT - LES CONFESSIONS D'UN ASTROPHYSICIEN

de Paul-Jean Vranken
the_chapel.jpg

THE CHAPEL

de Dominique Deruddere
dalva_2.png

L'AMOUR SELON DALVA AKA DALVA

de Emmanuelle Nicot
logo_inverse

Chargement...