Long métrage de fiction

C'EST DE FAMILLE
Couleur  -  90 minutes

Manon, een verlegen zestienjarige, moet bij haar vreselijke grootmoeder Yvonne intrekken. Yvonne was in een vorig leven een radicale feministe, maar heeft ondertussen Alzheimer. De hele situatie wordt nog moeilijker als Yvonne Manon begint te verwarren met haar dochter, Manons moeder. Verrassend genoeg besluit Manon mee te gaan in de waanbeelden van Yvonne en in de rol van haar moeder te kruipen, die ze zelf nooit heeft gekend. Zo ontdekt ze het echte verhaal over de vrouwen in haar familie en raakt ze geïnspireerd om die traditie verder te zetten.

PIOVE AKA THE RAIN
Couleur  -  120 minutes

A storm brews over Rome: garbage collectors are working to free manholes and sewage ducts and prevent possible flooding. A worker fights with the emergence of a strange slime that on contact with rainwater exhales a dense steam that bears a bad omen...
As the storm hits, a mist rises from manholes everywhere. Whoever breaths it seems to get sick, but it's not just a flu. Soon they begin to confuse reality with their own hallucinations, frustrations and remorse.
The situation is deteriorating and the roads are getting dangerous.

WHALE HUNTER
Couleur  -  80 minutes

De 15-jarige Leshka woont in Chukotka, een afgelegen dorpje op 180 km van Alaska. Zoals de meeste mannen in zijn dorp vist hij op walvissen. Dat is de enige manier om voedsel te vinden en te overleven in dit ruige klimaat.

OTTO THE BARBARIAN
Couleur  -  110 minutes

In de buitenwijken van Boekarest speelt zich het verhaal van de 17-jarige Otto af, een punk met een enorme mohawk, die de dood van zijn vriendin Laura moet zien te verwerken.
De tragische gebeurtenis, door de politie als zelfmoord wordt beschouwd, leidt tot een onderzoek van de sociale dienst onder leiding van Costin. Hij is verbaasd over Otto's gebrek aan verdriet en zoekt toenadering tot de jongen.
Otto lijkt gevangen te zitten in de leegte die Laura heeft achtergelaten, gevangen in een vicieuze cirkel tussen zijn ouders, zijn demente oude opa, Laura's moeder en de video’s die Laura en Otto tijdens haar leven hebben gemaakt.

HARVEST
Couleur  -  100 minutes

Jana, a young woman in her mid-twenties, walks out of the Beirut airport alone and makes her way back home to her parents’ house in the middle of the night. Having been abroad and out of touch for a while, Jana seems to be leaving bad experiences behind.
Back home, she finds herself in a familiar yet strangely foreign environment. Feeling vulnerable to the outside world haunting pressures to fit back into the family dynamics, as well as revealing details of her life abroad weigh heavy on her.

CLARA SOLA
Couleur  -  110 minutes

In a remote village in Costa Rica, Clara, a 30-year-old woman, takes off on a journey to break free from social and religious conventions and become the master of her sexuality and newfound powers.

CINQUIEME SET
Couleur  -  120 minutes

Thomas is een 36-jarige tennisspeler die nooit echt excelleerde. 17 jaar geleden was hij nochtans een van de meest beloftevolle spelers. Maar een nederlaag in de halve finale van een grandslamtoernooi kwam hij nooit te boven… Sindsdien blijft hij onder aan het klassement hangen, ergens tussen plaats 100 en 150 op de wereldranglijst. In volle voorbereiding voor zijn allerlaatste toernooi krijgt hij onverwacht geen wildcard voor de eerste ronde. In een wanhopige poging om zijn eer te redden en zijn carrière in schoonheid af te sluiten, waagt hij zich aan de gevreesde drie kwalificatierondes... Alles om toch maar die eerste ronde van zijn laatste Grand Slam te bereiken.

LE PALMIER
Couleur  -  90 minutes

NUREMBERG
Couleur  -  120 minutes

Neurenberg, geallieerde bezettingszone in Duitsland, 1945-1946.

Terwijl de wereld gerechtigheid hoopt te vinden in de Neurenbergse rechtszaal, wordt achter de schermen een spel van spionage en intrige gespeeld.

titina_1.png

TITINA

de Kajsa Naess
the_island.png

THE ISLAND

de Anca Damian
harvest.png

HARVEST

de Ely Dagher
mini_ver.png

MINI-VER

de Ariane Buhbinder
logo_inverse

Chargement...