Long métrage de fiction

LETTRES DU PAYS DE TAHARAMAS
Couleur  -  90 minutes

The aesthetics most put into value, the primary relationship the Tarahumara people have with their environment and nature.
The cinematography in color will portrait the daily life of Rayenari and his family.

When Rayenari and Antonin enter to the world of shamanism and magic, nature will turn into a mysterious and mystic mood, as they go deep into dark meadows.

UNE BELLE COURSE
Couleur  -  90 minutes

De 92-jarige Madeleine kan niet meer alleen thuis blijven wonen. Zonder kinderen of hulp moet ze haar rijtjeswoning in een buitenwijk van Parijs verlaten en verhuizen naar een rusthuis aan de andere kant van de stad.

Taxichauffeur Charles brengt Madeleine naar haar nieuwe woonst. Hij kan alle extra inkomsten gebruiken en staat dus te springen voor zo’n lange rit.

Madeleine, die weinig haast heeft om haar bestemming te bereiken, vraagt Charles om langs alle plaatsen in de stad te rijden die belangrijk waren in haar leven.

We volgen het pad van haar herinneringen en ontdekken beetje bij beetje wat er op elke plek gebeurd is.

In flashbacks naar de jaren 60-70 ontdekken we een Mado die zich losbreekt van haar agressieve man.

BARBAQUE
Couleur  -  90 minutes

Mijnheer en mevrouw Pascal baten al zo’n twintig jaar een kleine buurtslagerij uit. Sophie staat met veel liefde voor haar klanten aan de kassa en Vincent snijdt met evenveel liefde het zorgvuldig geselecteerde vlees.
En ze leefden nog lang en gelukkig zou je denken. Of toch niet, want zoals bij veel kleine handelaars gaan de zaken steeds slechter en daarmee ook hun relatie ...
Na bijna 30 jaar huwelijk is het echtelijk bed nog even levend als de worsten in de toonbank. Wederzijdse ergernis keldert elke vorm van dialoog. De liefde, de zaken … niets zit mee, dus zoekt Sophie haar toevlucht in haar grote passie: tv-shows over seriemoordenaars. Vincent laat al zijn liefde los op Pépère, zijn goedmoedige rottweiler

GOLIATH
Couleur  -  120 minutes

Drie levens

France, 40 jaar oud. Overdag sportleerkracht, ‘s nachts arbeidster. Samen met Zef die op zoek moet naar werk na kanker. In het hart van het Normandische platteland. Hun liefde kreeg rake klappen tijdens de ziekte, maar het vuur brandt nog steeds.

Mathias, 41 jaar oud. Baas van Better World, een Brusselse lobbyfirma, toonaangevend adviseur voor grote nucleaire groepen, oliemagnaten en agrochemische groepen. In het ecosysteem van het Europees Parlement haast Mathias zich van de ene overwinning naar de andere. Zijn partner, Charlène, is net zwanger ...

DENT POUR DENT
Couleur  -  90 minutes

Idrissa woont in de buitenwijken van Dakar in Senegal. Door een zware bezuiniging opgelegd door het IMF verliest hij zijn baan als ambtenaar. Wanneer zijn ontslagpremie stopt, moet hij plots leven op kosten van zijn vrouw.

Hij gaat wanhopig op zoek naar een manier om zijn mannelijkheid terug te winnen, die trots en eer die hij verloren lijkt te zijn.

RONALD KRUMP
Couleur  -  1 minutes

Als Frank, de voormalige pornoster Ronald Krump, een zware schuld niet kan aflossen, wordt zijn dochter Sophie gekidnapt. Wanhopig roept hij de hulp in van zijn vriend Pedro. De twee vrienden trekken op een wild, onwaarschijnlijk avontuur om Sophie te redden.

LES JEUNES AMANTS
Couleur  -  105 minutes

Op 70 jaar is Shauna ervan overtuigd dat het beste van haar leven voorbij is. Maar dan ontmoet ze Pierre, een getrouwde man met een gezien, die 25 jaar minder op de teller heeft staan. Ze hebben elkaar 15 jaar eerder al eens ontmoet en toen had hij haar al overdonderd. Pierre en Shauna zijn op slag volledig van elkaar in de ban en startten een affaire. Maar hoe ziet hun toekomst er samen uit?

SUPREMES
Couleur  -  110 minutes

Frankrijk, begin jaren 90.

In een periode waarin de confrontaties tussen de polities en de banlieues steeds gewelddadiger worden, laten ook lokale hiphoppers hun protest klinken doorheen hun muziek. Twee jongeren uit Seine-Saint-Denis, JoeyStarr en Kool Shen worden al snel de onofficiële woordvoerders van een volledige generatie.

Suprême NTM wordt geboren en met hen ook de rap.

C'EST DE FAMILLE
Couleur  -  90 minutes

Manon, een verlegen zestienjarige, moet bij haar vreselijke grootmoeder Yvonne intrekken. Yvonne was in een vorig leven een radicale feministe, maar heeft ondertussen Alzheimer. De hele situatie wordt nog moeilijker als Yvonne Manon begint te verwarren met haar dochter, Manons moeder. Verrassend genoeg besluit Manon mee te gaan in de waanbeelden van Yvonne en in de rol van haar moeder te kruipen, die ze zelf nooit heeft gekend. Zo ontdekt ze het echte verhaal over de vrouwen in haar familie en raakt ze geïnspireerd om die traditie verder te zetten.

PIOVE AKA THE RAIN
Couleur  -  120 minutes

A storm brews over Rome: garbage collectors are working to free manholes and sewage ducts and prevent possible flooding. A worker fights with the emergence of a strange slime that on contact with rainwater exhales a dense steam that bears a bad omen...
As the storm hits, a mist rises from manholes everywhere. Whoever breaths it seems to get sick, but it's not just a flu. Soon they begin to confuse reality with their own hallucinations, frustrations and remorse.
The situation is deteriorating and the roads are getting dangerous.

titina_1.png

TITINA

de Kajsa Naess
harvest.png

HARVEST

de Ely Dagher
chasse_a_lhomme_s2.png

CHASSE A L'HOMME S2

de Gregory Goethals
mini_ver.png

MINI-VER

de Ariane Buhbinder
logo_inverse

Chargement...