Long métrage de fiction

ASSIGNMENT TRAP
Couleur  -  90 minutes

Ella (35), CEO van een multinational, en haar lijfwacht, Lucas (40), zijn verliefd. Hun leven lijkt perfect tot ze op een dag gaan wandelen in de bergen. Ze worden meegesleurd in enn buitengewoon complot dat hun relatie en zelfs hun leven bedreigt.

LE PARADIS
Couleur  -  90 minutes

Joe en William zitten alle twee in een jeugdinrichting, waar orde en discipline de plak zwaaien. Ze worden verliefd op elkaar.

Maar om van elkaar te houden, zullen ze de wet moeten overtreden.

LAST DANCE
Couleur  -  100 minutes

De 75-jarige Germain geniet van zijn pensioen, vol ongegeneerd luieren en lichte misantropie. Lise met wie hij al 50 jaar getrouwd is, zorgt thuis voor alles en vult haar dagen met kunstprojecten en vrijwilligersactiviteiten. Als Lise plots overlijdt wordt het leven van Germain volledig overgenomen door zijn familie. Tegen zijn zin zetten ze hem onder permanent toezicht. Maar ze zijn niet op de hoogte van Lise en Germains geheime belofte aan elkaar: wie als laatste overblijft moet er alles aan doen om het project van de ander af te maken. Daarom staat Germain voor het eerst in zijn leven op het podium van een theater waar hij choreografe Maria La Ribot vraagt of hij zijn vrouw mag vervangen in haar hedendaagse dansvoorstelling.

THE CHAPEL
Couleur  -  90 minutes

Jennifer Rogiers, een jonge pianotalent doet mee aan de wereldbekende Elisabethwedstrijd. Tijdens dit evenement worden de 12 finalisten zeven dagen lang afgezonderd in ‘de kapel’. Er mag op geen enkele manier contact worden gelegd met de buitenwereld. Jennifer lijdt onder de stress van de wedstrijd en onder het isolement. Het roept nare herinneringen op aan haar verleden.

TEMPS MORT
Couleur  -  90 minutes

Lia, een Rwandees mulatje, staat aan het einde van haar carrière als professionele basketter. Op een dag vertelt de coach van het Rwandese nationale team haar dat ze geselecteerd is voor de Afrikaanse competitie.
Ze vertrekt naar Rwanda, voor de eerste keer sinds ze op negenjarige leeftijd moest vluchten voor de genocide.
De reis doet heel wat herinneringen opflakkeren van een pijnlijk verleden. Misschien vindt ze eindelijk de sleutel om een toekomst op te bouwen.

L'ETOILE FILANTE
Couleur  -  85 minutes

DON JUAN
Couleur  -  100 minutes

Laurent wordt op de dag van zijn huwelijk verlaten. Hij stort zich dan maar in een verwoede zoektocht naar plezier waar hij al zingend harten verovert. Maar zijn professionele verplichtingen wachten niet – Laurent speelt de rol van Don Juan in een theaterstuk.
Helaas loopt alles in het honderd. Zijn nieuwe veroveringen wijzen hem af, hij wordt in elkaar geslagen door een vrouw en zijn tegenspeelster moet verstek geven voor de rol van Elvire en verdwijnt letterlijk van het toneel …
De actrice wordt vervangen door … de vrouw die hem aan het altaar liet staan. Blijft de nachtmerrie voortduren of wordt een droom werkelijkheid? Het wordt alleszins een feest om naar te kijken en te luisteren.

BACKSTAGE (LM)
Couleur  -  90 minutes

Hedi is met zijn Tunesisch dansgezelschap op tournee door Marokko. Tijdens een optreden verwondt hij Aida, zijn partner in het leven en op het podium, waardoor een reeks gebeurtenissen in gang wordt gezet. Op zoek naar een dokter in het naburige dorp zwerven ze een lange nacht door het Atlaswoud.

MILK
Couleur  -  110 minutes

Tala (33) is een excentrieke muzikante die net mama werd. Ze werkt voor de ‘Voie Lactée’ (de melkweg), een fabriek die moedermelk verkoopt. Terwijl ze met de melkbezorger meelift naar huis, ontmoet ze een vrouw van een hogere klasse waar Tala’s moedermelk wordt geleverd. Die ontmoeting is de start van een verrassend en chaotisch avontuur, waarin Tala ontdekt wat het echt betekent om moeder te zijn.

Les oeuvres que nous soutenons

logo_inverse

Chargement...