Long métrage de fiction

DON JUAN
Couleur  -  100 minutes

Laurent wordt op de dag van zijn huwelijk verlaten. Hij stort zich dan maar in een verwoede zoektocht naar plezier waar hij al zingend harten verovert. Maar zijn professionele verplichtingen wachten niet – Laurent speelt de rol van Don Juan in een theaterstuk.
Helaas loopt alles in het honderd. Zijn nieuwe veroveringen wijzen hem af, hij wordt in elkaar geslagen door een vrouw en zijn tegenspeelster moet verstek geven voor de rol van Elvire en verdwijnt letterlijk van het toneel …
De actrice wordt vervangen door … de vrouw die hem aan het altaar liet staan. Blijft de nachtmerrie voortduren of wordt een droom werkelijkheid? Het wordt alleszins een feest om naar te kijken en te luisteren.

BACKSTAGE (LM)
Couleur  -  90 minutes

Hedi is met zijn Tunesisch dansgezelschap op tournee door Marokko. Tijdens een optreden verwondt hij Aida, zijn partner in het leven en op het podium, waardoor een reeks gebeurtenissen in gang wordt gezet. Op zoek naar een dokter in het naburige dorp zwerven ze een lange nacht door het Atlaswoud.

MILK
Couleur  -  110 minutes

Tala (33) is een excentrieke muzikante die net mama werd. Ze werkt voor de ‘Voie Lactée’ (de melkweg), een fabriek die moedermelk verkoopt. Terwijl ze met de melkbezorger meelift naar huis, ontmoet ze een vrouw van een hogere klasse waar Tala’s moedermelk wordt geleverd. Die ontmoeting is de start van een verrassend en chaotisch avontuur, waarin Tala ontdekt wat het echt betekent om moeder te zijn.

CONAN LA BARBARE
Couleur  -  80 minutes

In een apocalyptische wereld vertelt Rainer, hond van de onderwereld, over de zeven levens van Conan de Barbaar, van zijn tijd als slaaf van de barbaren tot zijn heerschappij over het dodenrijk. Voortdurend veroordeeld tot de dood door zijn eigen toekomst, verliest Conan alle menselijkheid en zakt hij steeds verder in de diepe, wrede duisternis. Deze vrouwelijke interpretatie van het werk van Robert E. Howard balanceert op de grens tussen rockopera, heroic fantasy, horror en erotiek.

LES TORTUES
Couleur  -  90 minutes

De dag dat Henri op pensioen gaat bij de politie wankelt plots het 35-jarige huwelijk met zijn echtgenoot Thom. Hoewel de liefde ooit groot was, maken ze elkaar nu de hele dag het leven zuur en discussiëren ze non-stop.

Hun relatie is zo weggekwijnd dat ze een scheidingsprocedure opstartten. Gaan ze er mee door? Wordt het geruzie hen te veel of herontdekken ze de liefde voor elkaar?

MASTEMAH
Couleur  -  100 minutes

Louise is psychiater in de Aubrac. Ze houdt van haar werk en haar patiënten. Ze heeft het gevoel dat ze haar patiënten, languit op haar zetel, kan helpen. Maar Louises analyse van Théo maakt haar eigen demonen wakker. Verwoestende, meedogenloze demonen die haar leven tot een ware hel kunnen maken. Wie is Théo en waarom komt hij plots haar leven binnen? Heeft de rationele, niet-gelovige Louise de duivel voor zich zitten?

AU BORD DU MONDE
Couleur  -  90 minutes

Dit filmproject is een evenwichtige mix tussen een melodrama, thriller en documentaire over de laatste dagen van een oud liefdevol koppel, waarbij de dementie bij beiden de kop opsteekt.

REINES
Couleur  -  90 minutes

CASABLANCA, MAROKKO. 

De 27-jarige ZINEB heeft een stevig crimineel palmares en zit momenteel in de gevangenis. Wanneer ze hoort dat haar 9-jarig dochtertje INÈS van school wordt gehaald en in een kindertehuis wordt geplaatst, besluit ze te ontsnappen. Ze ontvoert haar dochter en vlucht samen met haar naar het zuiden. Onderweg carjackt ze een vrachtwagen en gijzelt ze ASMA, de jonge vrouw aan het stuur. Het trio wordt al snel achtervolgd door de politie. Onze protagonisten slagen op de vlucht, door het Atlasgebergte met zijn rode rotspartijen en bloeiende valleien, op weg naar het zuiden en de Atlantische oceaan. 

LE PRIX DU PASSAGE
Couleur  -  90 minutes

De 25-jarige Natacha is een jonge alleenstaande moeder die hard werkt om voor haar 8-jarige zoon Enzo te zorgen. Walid, een migrant van Syrische afkomst, hoopt genoeg geld in te zamelen om zijn reis naar Engeland te betalen. Wanhopig lanceren ze samen een smokkelbedrijf. Maar is dat het echt waard? Al snel moet hun kleine clandestiene onderneming opboksen tegen de vijandigheid van Natacha’s familie en vrienden. En erger nog, tegen de bedreigingen van Ahmet, het hoofd van een groot smokkelnetwerk.

silent_treatment.png

THE SILENT TREATMENT

de Caroline Strubbe
mastemah.jpg

MASTEMAH

de Didier Daarwin
logo_inverse

Chargement...