Long métrage de fiction

CHIENNES DE VIES
Couleur  -  90 minutes

Tom belooft om de hond van zijn overleden buur op te vangen. Het enige probleem is dat het schijnbaar onschuldige dier zijn baasje tot zelfmoord dreef.
Greta, actrice en gezicht van een bekend parfummerk, behandelt haar assistente Fatima als een hond. Wie zijn kind liefheeft, spaart de roede niet. En Greta’s liefde is groot.
Franck moet kiezen tussen Lola, zijn nieuwe liefde, en Perdita, zijn beste vriendin en het allerliefste hondje. Liefde en vriendschap gaan niet altijd hand in hand.
Drie levens kruisen elkaar, drie verhalen over mannen en honden.

8 RUE DE L'HUMANITE
Couleur  -  90 minutes

De straten van Parijs zijn stil en leeg. Terwijl velen de hoofdstad ontvluchten, beleven zeven families de lockdown in een gebouw op de rue de l'Humanité. Een café-uitbaatster die haar perenalcohol hergebruikt als hydroalcoholische gel, een geeky Zoom-sportcoach die met de weken dikker wordt, zijn verloofde, een zangeres die 7 maanden zwanger is en niet alleen naar het ziekenhuis wil gaan, een selfmade man die wanhopig even slim wil zijn als zijn 8-jarige zoon, enz. Drie maanden van lockdown, vreugde, angst, humor en drama. Zeven families in één gebouw, die elkaar eigenlijk niet kennen, ontmoeten elkaar, groeien naar elkaar toe, vliegen elkaar naar de keel en verzoenen zich weer ...

LUI
Couleur  -  100 minutes

Een bijna vijftiger trekt naar Belle-Île op zoek naar afzondering. Hij logeert in een oude seintoren op Pointe d'Arzic aan de rand van een klif met een adembenemend uitzicht op de zee, de ruige kustlijn en het glooiende landschap. Ver weg van alles, exact zoals hij wilde. Hier kan hij werken en eindelijk een stuk filmmuziek afwerken waar hij al dagen op zit te zwoegen. Maar de piano in het huis is niet gestemd. Die is dissonant, net zoals het leven met zijn vrouw en kinderen dat hij achterliet. Na een rusteloze eerste nacht in het oude krakende huis, staat zijn minnares voor de deur … En daarna zijn vrouw, zijn zoon, zijn beste vriend, zijn ouders en zelfs zijn dokter. En hoewel hij absoluut geen zin heeft om te praten, hebben zij hem veel te vertellen.

16 ANS
Couleur  -  110 minutes

Nora en Léo ontmoeten elkaar op de eerste schooldag van de tweede graad. Hun blikken kruisen elkaar en hun lot is bezegeld.

Nora woont in een blok van sociale woningen, Léo in een villawijk. Nora's broer, Tarek, is magazijnier bij de plaatselijke supermarkt. Wanneer hij beschuldigd wordt van diefstal, beweert hij dat hij onschuldig is, maar de winkelmanager wil niet luisteren en ontslaat hem op staande voet. Die manager is Frank, Leo's vader.
De twee families botsen, de verschillen worden steeds groter en er ontstaat chaos. Nora en Léo's levens worden bruut uit elkaar getrokken.

PIG N PAH
Couleur  -  100 minutes

This is a story about a little piglet who saved a foreign visitor (SAM 35) from slavery at an Eastern European pig farm. During his adventures, Sam becomes the leader of a herd of pigs and guides them to survive in freedom. Despite the fact that Sam and the piglet communicate in human language, Sam doesn't heed his new little friend's advice not to go back to the place where he had been captured. His illogical decision is driven by strong feelings for the farm owner's daughter KIRKE (35). But rst Sam must earn the trust of the farmer's family and prove that his love for Kirke is pure and serious. Sam will face obstacles placed in his way by greedy twin farmer brothers and their adopted son, the jealous and nasty Jancuks.

KANUN
Couleur  -  90 minutes

In Brussel werkt Lorik, die amper 30 jaar oud is, als handlanger van de Albanese maffia samen met zijn mentor Aleks. Wanneer hij verliefd wordt op Sema, een studente aan de kunstacademie met Turkse roots, dreigt Lorik te worden ingehaald door zijn verleden. Een man uit zijn Albanese dorp, wiens vader door de oom van Lorik is vermoord, heeft Lorik opgespoord. Hij beweert, volgens de regels van de Kanun, dat de schuld aan zijn familie met bloed moet worden betaald. Lorik moet dood.

 

HET SMELT
Couleur  -  90 minutes

Eva De Wulf groeit op in het Vlaamse dorpje Bovenmeer als oudste kind in een ontwricht gezin. De onvoorspelbare, alcoholische moeder en afwezige, klungelige vader laten hun kinderen vaak aan hun lot over. Eva ontfermt zich - noodgedwongen - over haar zusje, de verwaarloosde Tess. Eva zoekt troost bij Tim en Laurens, haar vroegere klasgenoten/boezemvrienden met wie ze in het verleden dagenlang ravotte, kwajongenssstreken uithaalde en kat-en-muisspelletjes speelde in het plastieken zwembad. Tim is een populaire boerenzoon die een jaar eerder zijn broer Jan verloor bij een tragisch ongeval (of was het zelfmoord?). Laurens is de volgzame zoon van de overbeschermende lokale beenhouwersvrouw. Ondertussen is echter hun pubertijd aangebroken en de verhoudingen tussen de drie zijn veranderd.

LETTRES DU PAYS DE TAHARAMAS
Couleur  -  90 minutes

The aesthetics most put into value, the primary relationship the Tarahumara people have with their environment and nature.
The cinematography in color will portrait the daily life of Rayenari and his family.

When Rayenari and Antonin enter to the world of shamanism and magic, nature will turn into a mysterious and mystic mood, as they go deep into dark meadows.

UNE BELLE COURSE
Couleur  -  90 minutes

De 92-jarige Madeleine kan niet meer alleen thuis blijven wonen. Zonder kinderen of hulp moet ze haar rijtjeswoning in een buitenwijk van Parijs verlaten en verhuizen naar een rusthuis aan de andere kant van de stad.

Taxichauffeur Charles brengt Madeleine naar haar nieuwe woonst. Hij kan alle extra inkomsten gebruiken en staat dus te springen voor zo’n lange rit.

Madeleine, die weinig haast heeft om haar bestemming te bereiken, vraagt Charles om langs alle plaatsen in de stad te rijden die belangrijk waren in haar leven.

We volgen het pad van haar herinneringen en ontdekken beetje bij beetje wat er op elke plek gebeurd is.

In flashbacks naar de jaren 60-70 ontdekken we een Mado die zich losbreekt van haar agressieve man.

BARBAQUE
Couleur  -  90 minutes

Mijnheer en mevrouw Pascal baten al zo’n twintig jaar een kleine buurtslagerij uit. Sophie staat met veel liefde voor haar klanten aan de kassa en Vincent snijdt met evenveel liefde het zorgvuldig geselecteerde vlees.
En ze leefden nog lang en gelukkig zou je denken. Of toch niet, want zoals bij veel kleine handelaars gaan de zaken steeds slechter en daarmee ook hun relatie ...
Na bijna 30 jaar huwelijk is het echtelijk bed nog even levend als de worsten in de toonbank. Wederzijdse ergernis keldert elke vorm van dialoog. De liefde, de zaken … niets zit mee, dus zoekt Sophie haar toevlucht in haar grote passie: tv-shows over seriemoordenaars. Vincent laat al zijn liefde los op Pépère, zijn goedmoedige rottweiler

titina_1.png

TITINA

de Kajsa Naess
sacrifice1.jpg

LA FILLE DU SACRIFICE

de Réhab Mehal
les_intranquilles.png

LES INTRANQUILLES

de Joachim Lafosse
harvest.png

HARVEST

de Ely Dagher
logo_inverse

Chargement...