Animation

NKONDI
Couleur  -  15 minutes

Het verhaal bestaat uit twee delen. Het eerste speelt zich af in de Congo-Vrijstaat onder het
schrikbewind van Leopold II. Een inlandse slaaf wordt gedood door een soldaat en incarneert in een spijkerbeeld zodat hij wraak kan nemen.
In het tweede deel, dat zich in de nabije toekomst van Congo situeert, is hij een smokkelaar die een aanslag pleegt op een corrupte politicus.

RUFUS, THE SEA MONSTER WHO COULDN'T SWIN
Couleur  -  80 minutes

On a secret Island, somewhere in the middle of the ocean, lives Rufus together with the other sea monsters. He keeps to himself because he is different than the other sea monsters - he can't swin.

The sea monsters enjoy happy and carefree life, but they have one big fear: to be discovered by humans. Luckily, they have Uncle Ludvik to protect them. He has Chinese dragon blood in his veins, and can blow smoke out of his nostrils and hide the island in smoke whenever a ship comes nearby.

NON-NON DANS L'ESPACE
Couleur  -  26 minutes

Drie… Twee… Een… Nul! Het aftellen is voorbij. Het is tijd om de vlag van Sous-Bois-Les-Bains op de maan te planten! Met een indrukwekkende wolk van rook en vonken verlaat de raket van Grococ de baan rond de aarde. Zwevend door de ruimte hebben No-No, Maguyver en hun gekke vriendjes geen tijd om van het uitzicht te genieten. Door een meteorietenregen moeten ze afwijken van hun route en komen ze terecht … op een onbekende planeet!

De ontmoeting met Croak, een klein groen mannetje, tovert dit ruimteavontuur om in een verhaal over interplanetaire vriendschappen.

L'AGENCE GALACTIQUE
Couleur  -  676 minutes

Galactic Agency, gespecialiseerd in alle soorten reparaties, doorkruist de WashMash-galaxie om hun klanten te helpen. Van de vaatwasser van een opera-zingende walvis tot de robotknuffel van koning Cheddar XV, er is werk genoeg ... Maar in dit universum vol gekke wezens gaat niets zoals gepland! Zo worden ze opgeroepen om wifi te installeren maar eindigen ze als luisterend oor voor een eenogige clown met liefdesverdriet! Knotsgekke situaties en een sterk team met een sterk karakter – zo wordt zelfs de meest eenvoudige opdracht een groot avontuur! 

Schiet op! Stap snel mee met K en zijn vrienden in de Toaster en trek op avontuur!

LES GRANDES VACANCES
Couleur  -  26 minutes

Het schooljaar is gedaan. Indiaan en Cowboy vervelen zich. Maar een oude film over piraten schudt hen weer helemaal wakker. Ze besluiten om zelf een boot te bouwen en op avontuur te trekken. De eerste poging is … een kleine ramp. Enkele dieren helpen hen bij de scheepsdoop. Nu zijn ze echt helemaal klaar voor hun grote reis. Maar uiteraard gaat niets zoals gepland en volgen de catastrofes elkaar vrolijk op…

FAMILIAR THINGS
Couleur  -  80 minutes

Set in the early 1980s outside the sprawling capital city of Seoul, South Korea, Flower Island, a vast landfill mountain serving the city is little known and even less thought about.

LE BUS
Couleur  -  15 minutes

Agnieszka, een jong meisje van 9, zit alleen op een bus naar een ver land. Ze is nogal bang en onzeker door deze reis naar het onbekende en wil een brief schrijven naar haar vriendinnetje, maar haar potlood valt en raakt verloren in de bus. Noodgedwongen moet ze haar verlegenheid overkomen en kruipt ze tussen de stoelen rond, op zoek naar haar potlood. Al gaande duikt ze in een fantasiewereld, bevolkt met merkwaardige reizigers die half-mens half-dier zijn.

Naarmate ze met hen omgaat, ontdekt Agnieszka de kwetsbaarheid van eenzame volwassenen, die weggerukt werden van hun leventje en familie, maar toch de droom koesteren om te vertrekken...

Is dat misschien net wat is dat haar zo’n angst inboezemt?

CALINE
Couleur  -  12 minutes

Op verzoek van haar vader gaat Coline terug naar haar kinderkamer om wat spullen op te ruimen.

De verschillende voorwerpen die ze zo terugvindt, rakelen allerlei herinneringen op uit haar kindertijd, die ze vroeger niet kon loslaten maar nu eindelijk achter zich weet te laten...

NAYOLA
Couleur  -  80 minutes

Angola.

Drie generaties vrouwen worden door de oorlog getroffen: Lelena (de grootmoeder), Nayola (haar dochter) en Luana (de kleindochter). Twee verhaallijnen die samenkomen en eeuwige liefde onthullen. In het verleden gaat Nayola op zoek naar haar man die vermist was in actie. Dit brengt haar op een eindeloze reis, haar pad bezaaid met verwoesting en geheimen. In het heden hangt een dubbele dreiging boven Lelena en Luana. Een gemaskerde indringer breekt in hun huis in en de politie houdt Luana aan voor politieke opschudding.

PANDA DANS LA BRUME S3
Couleur  -  60 minutes

Bij de lancering van dit derde seizoen van ‘Pandas dans la Brume’ staan panda's niet meer op de lijst van bedreigde diersoorten. Terwijl er eerst 1.600 panda’s waren, wandelen er nu 1.864 zwart-witte beren rond op onze aardbol.
Champagne en bamboe voor iedereen!
De mens wordt zich daarentegen meer bewust van zijn kwetsbaarheid. Het eventuele uitsterven van het menselijk ras wordt steeds vaker aangehaald.
Maar de panda’s, met een mooie 17% groei, laten hun mensenvrienden niet in de steek.
Ze helpen de mens, op hun manier, om het ergste te voorkomen. Of dat hopen we toch …

silent_treatment.png

THE SILENT TREATMENT

de Caroline Strubbe
mastemah.jpg

MASTEMAH

de Didier Daarwin
logo_inverse

Chargement...