Animation

LE BUS
Couleur  -  15 minutes

Agnieszka, een jong meisje van 9, zit alleen op een bus naar een ver land. Ze is nogal bang en onzeker door deze reis naar het onbekende en wil een brief schrijven naar haar vriendinnetje, maar haar potlood valt en raakt verloren in de bus. Noodgedwongen moet ze haar verlegenheid overkomen en kruipt ze tussen de stoelen rond, op zoek naar haar potlood. Al gaande duikt ze in een fantasiewereld, bevolkt met merkwaardige reizigers die half-mens half-dier zijn.

Naarmate ze met hen omgaat, ontdekt Agnieszka de kwetsbaarheid van eenzame volwassenen, die weggerukt werden van hun leventje en familie, maar toch de droom koesteren om te vertrekken...

Is dat misschien net wat is dat haar zo’n angst inboezemt?

CALINE
Couleur  -  12 minutes

Op verzoek van haar vader gaat Coline terug naar haar kinderkamer om wat spullen op te ruimen.

De verschillende voorwerpen die ze zo terugvindt, rakelen allerlei herinneringen op uit haar kindertijd, die ze vroeger niet kon loslaten maar nu eindelijk achter zich weet te laten...

NAYOLA
Couleur  -  80 minutes

Angola.

Drie generaties vrouwen worden door de oorlog getroffen: Lelena (de grootmoeder), Nayola (haar dochter) en Luana (de kleindochter). Twee verhaallijnen die samenkomen en eeuwige liefde onthullen. In het verleden gaat Nayola op zoek naar haar man die vermist was in actie. Dit brengt haar op een eindeloze reis, haar pad bezaaid met verwoesting en geheimen. In het heden hangt een dubbele dreiging boven Lelena en Luana. Een gemaskerde indringer breekt in hun huis in en de politie houdt Luana aan voor politieke opschudding.

PANDA DANS LA BRUME S3
Couleur  -  60 minutes

Bij de lancering van dit derde seizoen van ‘Pandas dans la Brume’ staan panda's niet meer op de lijst van bedreigde diersoorten. Terwijl er eerst 1.600 panda’s waren, wandelen er nu 1.864 zwart-witte beren rond op onze aardbol.
Champagne en bamboe voor iedereen!
De mens wordt zich daarentegen meer bewust van zijn kwetsbaarheid. Het eventuele uitsterven van het menselijk ras wordt steeds vaker aangehaald.
Maar de panda’s, met een mooie 17% groei, laten hun mensenvrienden niet in de steek.
Ze helpen de mens, op hun manier, om het ergste te voorkomen. Of dat hopen we toch …

3 CONTES
Couleur  -  90 minutes

Drie verhalen, drie tijdperken, drie werelden … een kleurrijk fantasieverhaal over oud Egypte, een middeleeuwse legende en een 18e eeuwse ‘Turquerie’. Verhalen over trouwfeesten en verboden ontmoetingen, over de verovering van Egypte, over prinsen en prinsessen, gevangenen en dorpelingen, over onrechtvaardigheid en heldendaden voor de onderdrukten. Verhalen vol emotie, ironie en vuurwerk.    

ANTE CHRIS
Couleur  -  22 minutes

Hij is kwaadaardiger dan Damien, wraakzuchtiger dan Carrie, wreder dan Chucky en bloeddorstiger dan Dexter...
Maar Chris is bovenal een wees. Zoals de meeste bewoners van Saint-Molard de Mimolette weet hij niet waar hij vandaan komt of wie zijn ouders zijn. Zuster Marceline, het hoofd van de instelling is ervan overtuigd dat hij de zoon van de duivel is. Wat als ze gelijk heeft?
Chris kan wreed en hard zijn tegen zijn omgeving, maar hij kan ook heel schattig zijn. Maar goed, de duivel kon ook mensen rond zijn vinger draaien…
Voor alle zekerheid zou ik toch maar van zijn vieruurtje blijven!

HEART OF DARKNESS
Couleur  -  90 minutes

Marlow, an idealistic seaman, captains a leaky steamboat up the River Congo in search of a mysterious figure named Kurtz who has carved out a brutal kingdom in which he has power of life and death over his native subjects. Kurtz appears to have lost his mind and reverted back to a primitive state. Marlow and his crew brave hostile tribes, disease and death in their dangerous quest to rescue Kurtz and escape back home with their lives.

THE ISLAND
Couleur  -  85 minutes

The Island is een musical geïnspireerd op het verhaal van Robinson Crusoe, dat zich afspeelt tijdens de vluchtelingencrisis.

RONDE DE NUIT
Couleur  -  11 minutes

Een feest, een vlaag van jaloezie, een gevecht… Christina stormt ziedend weg met haar licht zwalpende man Georges in haar kielzog. Al ruziënd eindigen ze met hun auto tegen een boom. Wanneer Georges weer bij bewustzijn komt, ziet hij Christina niet meer naast hem zitten. Volledig overstuur en vol wroeging haast hij zich terug naar het feest om hulp te zoeken. Maar daar wordt zijn nachtmerrie alleen maar groter. Hij ziet zijn vrouw, levend en wel, vrolijk praten met een man met een vogelkop. Zijn angsten en waanideeën nemen de overhand. Georges zal zijn demonen onder ogen moeten zien en durven afdalen tot in de diepste krochten van de hel om zijn geliefde te redden...

TITINA
Couleur  -  80 minutes

Titina is a Polar epic about the mysterious death of Roald Amundsen, the sheer disgrace of Umberto Nobile, and about Titina: the first — and last — fox terrier on the North Pole.

titina_1.png

TITINA

de Kajsa Naess
sacrifice1.jpg

LA FILLE DU SACRIFICE

de Réhab Mehal
harvest.png

HARVEST

de Ely Dagher
chasse_a_lhomme_s2.png

CHASSE A L'HOMME S2

de Gregory Goethals
logo_inverse

Chargement...