3. EN RECHERCHE DE FINANCEMENT

MADEMOISELLE AGNES
90 minutes

‘Ik ben artiesten spuugzat. Die parasieten die leven op beurzen, die hun nietszeggende onderlinge avontuurtjes opblazen tot grote drama’s.’
Agnès windt er geen doekjes om. Ze heeft het hart op de tong én op het web. Op haar invloedrijke culturele blog vertelt ze zonder aarzelen ‘de waarheid’ over anderen, inclusief haar zoon de muzikant.
Niemand blijft gespaard, zelfs de weinige vrienden die ze nog heeft moeten eraan geloven. Agnès onthult maar al te graag hun leugens en hypocrisie.
Maar Agnès heeft een zwakke plek: de liefde. Haar hart ligt bij een kunstenaar die veel te jong is, die op haar kap leeft, die iets te graag wauwelt over conceptuele kunst en die ze veel te veel vergeeft.

CORIOLAN
120 minutes

Coriolan stelt de nood van samenleven in vraag en de onmogelijkheid om dat doel volledig te bereiken.
Het is een politiek stuk, maar ook – en vooral – een stuk over intimiteit en de moeilijke connectie tussen mensen, een stuk over het ‘Ik’ dat ons belet te leven en ons spontaan afsnijdt van de ander. Het is een meerstemmig werk dat verslag uitbrengt over een woelige geschiedenis en ons meeneemt in een ‘eindeloos gesprek’ over de vertegenwoordiging van de verhoudingen van macht en trots binnen de mensheid.

LE PARADOXE DE BILLY
90 minutes

‘Le paradoxe de Billy’ is een mysterieuze theaterthriller over een inspecteur die het bizarre overlijden van een koppel onderzoekt.

FARID HAKIMI
Couleur  -  52 minutes

Op 14 september 2020 startte het proces Pauwels, rond de populaire voetbalpresentator bij rtl. Dit was het grootste proces van het jaar met een dertigtal beklaagden en een rechtbank die verhuisde naar de tentoonstellingszaal van Mons Expo. Deze rechtszaak werd in de pers aanvankelijk ‘De bende van de bokser Farid Hakimi en zijn broer’ genoemd. De bekendheid van Stéphane Pauwels bleek groter dan die van Farid Hakimi, waardoor Pauwels plots de spilfiguur in de media werd. Waarom? Wie is Farid Hakimi? In 2015 werd Farid Belgisch kampioen in Engels boksen, met een grote Europese en zelfs internationale toekomst.

NOUS SOMMES LE PAYSAGE
90 minutes

Wie is de andere ? Wie zijn de mensen die ik elke dag kruis? In mijn straat, in mijn buurt? Welke verhalen heb ik over hen in mijn hoofd? Hoe denken zij over mij? Komen fictie en realiteit elkaar tegen? Wat als we de tijd nemen om elkaar te leren kennen … echt te leren kennen? ‘Nous sommes le paysage’ is een participatieve voorstelling die de locals (bewoners, buren, handelaars, …) van de Quartier du Rideau (Flagey, Fernand Cocq, Matonge, Europese Wijk) wil betrekken in het creatieproces van dit professionele theaterstuk. Twee artiesten in residentie, Bwanga Pilipili en Ilyas Mettioui, leiden alles in goede banen.

TOSCA
120 minutes

La Monnaie:

Met deze nieuwste productie van Tosca zet De Munt een brandend actueel thema in de spotlights: godsvrees als alibi voor politieke dominantie. De Spaanse regisseur Rafael R. Villalobos komt voor de eerste keer naar ons theater en belicht de politieke, ethische en religieuze druk die het Vaticaan uitoefent op de personages van Tosca. Hoe blijft je geloof intact als je omringd wordt door corruptie en dictatuur? Hoe reageert Floria Tosca wanneer de grens tussen perverse macht en religieuze dogma’s te poreus wordt?

WALLONIE SAUVAGE 2, INVASIONS
Couleur  -  52 minutes

De avonturier beseft dat hij nog maar een fractie van de Waalse natuur heeft gezien.
Hij was aangenaam verrast van de verbazingwekkende comeback van enkele verdwenen diersoorten.
Maar hij ontdekte ook diersoorten die vroeger niet voorkwamen in dit gebied of nog niet gekend waren. Hij trekt op pad om de dieren en hun invloed op het landschap en de biodiversiteit van de streek te onderzoeken.

SAUVAGES
90 minutes

‘Sauvages’ is gebaseerd op een reeks verhalen, interviews, landschappen, geluiden en overpeinzingen, verzameld in een gebied ver van de wereld die wij kennen, in een Indianenreservaat, zoals we dat vandaag noemen. Deze ontmoetingen getuigen van een andere verhouding tot de wereld, kolonisatie en verlies van identiteit ... Met de woorden van de First Nations als leidraad, nodigt ‘Sauvages’ ons uit om via poëzie dit gebied aan het einde van de wereld te ontdekken. 

Les oeuvres que nous soutenons

silent_treatment.png

THE SILENT TREATMENT

de Caroline Strubbe
mastemah.jpg

MASTEMAH

de Didier Daarwin
titina_1.png

TITINA

de Kajsa Naess
logo_inverse

Chargement...