3. EN RECHERCHE DE FINANCEMENT

LE PRIX DU PASSAGE
Couleur  -  90 minutes

De 25-jarige Natacha is een jonge alleenstaande moeder die hard werkt om voor haar 8-jarige zoon Enzo te zorgen. Walid, een migrant van Syrische afkomst, hoopt genoeg geld in te zamelen om zijn reis naar Engeland te betalen. Wanhopig lanceren ze samen een smokkelbedrijf. Maar is dat het echt waard? Al snel moet hun kleine clandestiene onderneming opboksen tegen de vijandigheid van Natacha’s familie en vrienden. En erger nog, tegen de bedreigingen van Ahmet, het hoofd van een groot smokkelnetwerk.

SUDDENLY
Couleur  -  120 minutes

Een jong koppel reist de wereld rond met een boot. Onderweg stranden ze op een onbewoond eiland, ergens voor de kust van Chili, ten noorden van Antarctica. Ze zullen moeten leren overleven en zullen de gevaren van de komende winter én de staat van hun relatie onder ogen moeten zien.

LA VIE POUR DE VRAI
Couleur  -  120 minutes

Michaël wordt geboren in 1976 en groeit op in de verschillende Club Meds waar zijn ouders werken. Hij leeft in een vrolijke vakantiebubbel afgeschermd van de buitenwereld en al zijn gevaren. In de jaren 2000, na middelmatige studies en na het pensioen van zijn ouders, wordt hij eindelijk hoofdanimator met een vast contract in Cancún. Daar wordt hij verliefd op de gepassioneerde en gekwelde actrice, Aurore Dulac, die een week lang in Cancun verblijft voor een theaterstuk. Dolverliefd neemt Michaël ontslag bij Club Med en ontdekt hij voor het eerst de wereld, op 45-jarige leeftijd. Aurore nodigt Michaël uit in haar huisje in de buitenwijk. Michaël is helemaal overtuigd dat hij eindelijk de ware liefde heeft gevonden, zonder te beseffen dat zij daar anders over denkt ...

DES GENS BIEN
Couleur  -  312 minutes

Dit is het verhaal van een koppel dat de boel belazert voor een levensverzekering, van een flik die sterft voor hij ze kon arresteren en van een verzekeringsmakelaar die als enige alles op een rijtje heeft. Dit is het verhaal van goede mensen die niemand kwaad wilden doen.

EUROPE REVEALED Seizoen 1
Couleur  -  312 minutes

Europe Revealed biedt een unieke, ongeziene kijk op het Europese continent en zijn inwoners. De serie belicht de manier waarop de landen omgaan met uitdagingen, zoals de zoektocht naar duurzame landbouw, energietransitie, nieuwe mobiliteit, burgerbewegingen, de digitale revolutie en het behoud van de biodiversiteit.

SLEEP
Couleur  -  100 minutes

Een week voor haar zestiende verjaardag komt Sophie om het leven tijdens een schietpartij op een tienerfeestje. Haar vader, Jacob (48), is compleet gebroken. Hij kan niet meer slapen, weigert Sophie’s overlijden te accepteren en verdwijnt op de ochtend van haar begrafenis alsnog op reis door Amerika, een reis die ze samen wilden maken. Hij beeldt zich in dat Sophie nog steeds bij hem is en neemt haar mee naar de weidse prairies van het Middenwesten, de Rocky Mountains, en de woestijnen van Utah en Nevada. Hij negeert de bezorgde telefoontjes van zijn vrouw Monica, die geen idee heeft waar hij is.

LE SOLEIL DE TROP PRES
Couleur  -  90 minutes

Na zijn vertrek uit het ziekenhuis gaat Basile, een dertiger met een bijzonder persoonlijkheid, bij zijn zusje Sarah wonen. Sarah en de onvoorspelbare, grappige en charismatische Basile hebben een unieke band. Hij focust zich op zijn herstel, gaat op zoek naar een job en vindt onderweg zelfs de liefde. Maar zijn schizofrenie houdt hij het liefst verborgen voor zijn omgeving …
‘Le Soleil de Trop Près’ is een zonnige en poëtische ode aan het aanvaarden van deze personen met schizofrenie door de maatschappij, zodat zij zichzelf ook leren accepteren.

VOUS N'AUREZ PAS MA HAINE
Couleur  -  90 minutes

Op 13 november 2015 vermoorden islamitische terroristen 89 mensen die die avond een concert bijwoonden in Le Bataclan. Hélène Leiris is een van de slachtoffers. De 35-jarige visagiste leidde een gelukkig leven met haar man, Antoine Leiris, een cultuurjournalist. Samen hadden ze een zoontje van 3, Melvil. Na het drama stort Antoines wereld in. De gedachte om zonder zijn vrouw verder te leven is ondraaglijk. Hij schrijft een emotionele open brief aan de moordenaars van zijn vrouw op Facebook: ‘Vrijdagavond hebben jullie het leven van een buitengewoon iemand ontnomen, de liefde van mijn leven, de moeder van mijn zoon, maar mijn haat, die krijgen jullie niet…’ Zijn woorden gaan de wereld rond.

DE KINDEREN DER ZEE
1 minutes

De Munt:

In het seizoen 2020-21 zet de Munt zich meer dan ooit in voor de herontdekking van Vlaamse operamuziek. Belgisch-Nederlandstalige composities voor de bühne zijn eerder zeldzaam, en de uitvoering van Lodewijk Mortelmans De kinderen der zee betekent dan ook een belangrijke blijk van herwaardering van dit soms veronachtzaamde repertoire. Het is de allereerste keer dat deze opera in de Muntschouwburg zal weerklinken, want na de Antwerpse première in 1920 raakte het werk eerder in de vergetelheid. Precies honderd jaar later vist muziekdirecteur Alain Altinoglu De kinderen der zee opnieuw op en plaatst de Munt de opera weer in het collectieve geheugen met deze concertuitvoering.

TIME OF OUR SINGING
1 minutes

De Munt:

Voor het tweede opeenvolgende jaar opent de Munt zijn seizoen met een wereldcreatie. Nadat literaire klassiekers aan de basis lagen van Macbeth Underworld en Le Silence des ombres in 2019, dient nu de hedendaagse roman The Time of Our Singing als bron. Componist Kris Defoort herwerkt samen met librettist Peter van Kraaij de succesroman van de Amerikaan Richard Powers uit 2002. Een aangrijpende, epische familiesaga, die je via de lotgevallen van twee muzikale broers meevoert doorheen de luisterrijke én problematische bladzijden van een halve eeuw Amerikaanse geschiedenis. Doorspekt met muzikale referenties heeft het alles om nu ook in operavorm potten te breken.

silent_treatment.png

THE SILENT TREATMENT

de Caroline Strubbe
titina_1.png

TITINA

de Kajsa Naess
logo_inverse

Chargement...