3. EN RECHERCHE DE FINANCEMENT

HEART OF DARKNESS
Couleur  -  90 minutes

Marlow, an idealistic seaman, captains a leaky steamboat up the River Congo in search of a mysterious figure named Kurtz who has carved out a brutal kingdom in which he has power of life and death over his native subjects. Kurtz appears to have lost his mind and reverted back to a primitive state. Marlow and his crew brave hostile tribes, disease and death in their dangerous quest to rescue Kurtz and escape back home with their lives.

OTTO THE BARBARIAN
Couleur  -  110 minutes

In de buitenwijken van Boekarest speelt zich het verhaal van de 17-jarige Otto af, een punk met een enorme mohawk, die de dood van zijn vriendin Laura moet zien te verwerken.
De tragische gebeurtenis, door de politie als zelfmoord wordt beschouwd, leidt tot een onderzoek van de sociale dienst onder leiding van Costin. Hij is verbaasd over Otto's gebrek aan verdriet en zoekt toenadering tot de jongen.
Otto lijkt gevangen te zitten in de leegte die Laura heeft achtergelaten, gevangen in een vicieuze cirkel tussen zijn ouders, zijn demente oude opa, Laura's moeder en de video’s die Laura en Otto tijdens haar leven hebben gemaakt.

LUCRECE BORGIA
120 minutes

Ongevoelig voor de haat van heel Italië, paradeert Lucrezia Borgia rond op het Carnaval van Venetië. Niets lijkt deze machtige vrouw, badend in haar eigen wereld vol overspel, incest en misdaad te deren. Toch trilt ze van angst. Voor Gennaro, een jonge kapitein die ze in de menigte meent te ontwaren... Gennaro heeft een hekel aan de Borgias en beledigt hun wapenschild. Gennaro weet niet dat hij eigenlijk Lucrezia’s zoon is, geboren uit een incestueuze liefdesrelatie met haar eigen broer. Lucrezia is een monster, maar ook een vrouw en een moeder. Hoe kan ze Gennaro beschermen tegen de woede van een echtgenoot die denkt dat haar kind eigenlijk haar minnaar is?

OF GODS AND DOGS
Couleur  -  90 minutes

Een tiental hongerige, angstige migranten uit verschillende landen zitten verstopt in een vrachtwagen.
Beetje bij beetje leren ze elkaar kennen. Ze delen voedsel, maar vooral ook hun verhaal. Geleidelijk aan blijken de verhalen die ze vertellen niet hun eigen verhalen, maar die van Europese migranten van een eeuw geleden. Tegelijkertijd resoneren de verhalen van hun eigen reizen in hun hoofd als innerlijke dialogen die elkaar kruisen en zich vermengen met de verhalen van eerdere generaties.
Migratie is een eeuwige, tijdloze, problematiek. Wij waren ooit migrant, zij zijn migrant, we zullen ooit weer migrant zijn.

HARVEST
Couleur  -  100 minutes

Jana, a young woman in her mid-twenties, walks out of the Beirut airport alone and makes her way back home to her parents’ house in the middle of the night. Having been abroad and out of touch for a while, Jana seems to be leaving bad experiences behind.
Back home, she finds herself in a familiar yet strangely foreign environment. Feeling vulnerable to the outside world haunting pressures to fit back into the family dynamics, as well as revealing details of her life abroad weigh heavy on her.

THE ISLAND
Couleur  -  85 minutes

The Island is een musical geïnspireerd op het verhaal van Robinson Crusoe, dat zich afspeelt tijdens de vluchtelingencrisis.

CLARA SOLA
Couleur  -  110 minutes

In a remote village in Costa Rica, Clara, a 30-year-old woman, takes off on a journey to break free from social and religious conventions and become the master of her sexuality and newfound powers.

ZIYARA
Couleur  -  90 minutes

Een documentairemaakster reist door Marokko, in de voetsporen van de ooit grote Joodse gemeenschap die ondertussen bijna onbestaande is. Ze wil zelf zien en filmen wat er nog over is van dit lang vervlogen tijdperk. Ze brengt de landschappen, woorden, herinneringen en fantasie van de huidige Marokkaanse inwoners in beeld – waarvan de jongste generatie de Joodse gemeenschap in hun land nooit heeft gekend.

RONDE DE NUIT
Couleur  -  11 minutes

Een feest, een vlaag van jaloezie, een gevecht… Christina stormt ziedend weg met haar licht zwalpende man Georges in haar kielzog. Al ruziënd eindigen ze met hun auto tegen een boom. Wanneer Georges weer bij bewustzijn komt, ziet hij Christina niet meer naast hem zitten. Volledig overstuur en vol wroeging haast hij zich terug naar het feest om hulp te zoeken. Maar daar wordt zijn nachtmerrie alleen maar groter. Hij ziet zijn vrouw, levend en wel, vrolijk praten met een man met een vogelkop. Zijn angsten en waanideeën nemen de overhand. Georges zal zijn demonen onder ogen moeten zien en durven afdalen tot in de diepste krochten van de hel om zijn geliefde te redden...

PLANPLAN CULCUL
Couleur  -  15 minutes

‘Planplan culcul’ gaat over de onwaarschijnlijke ontmoeting tussen Daniel, de hond die graag stofzuigt, Tétrapoutre, het buitenaardse wezen met een vaginavormig gezicht, Gérard, de inefficiënte regenworm, Cynthia, de buurpoes in een sexy négligé, Jennifer, de kikker-verpleegster, en twee politiehonden die graag fouilleren.

titina_1.png

TITINA

de Kajsa Naess
the_island.png

THE ISLAND

de Anca Damian
harvest.png

HARVEST

de Ely Dagher
mini_ver.png

MINI-VER

de Ariane Buhbinder
logo_inverse

Chargement...