3. EN RECHERCHE DE FINANCEMENT

LES VOLETS VERTS
Couleur  -  80 minutes

CET ETE LA
Couleur  -  110 minutes

Dune is 11 jaar. Zoals elke zomer gaat ze samen met haar ouders naar hun huis in Landes waar de 9-jarige Mathilde ook zal zijn. Een hechte vriendschap tussen twee meisjes die te kleine hutjes afbreken, medelijden hebben met de vorm van de wolken, jaloers loeren naar de crop top van een tiener, verbaasd staren naar haar verloofde en horrorfilms minder eng vinden dan vroeger. Een zomer waarin de kindertijd een beetje verder weg raakt. Maar Dune ruikt een geheim. Wat is het?

ESSENTIEL
Couleur  -  8 minutes

Een man van rond de veertig wordt verward wakker in een lift. Alles is geblokkeerd en er is geen netwerk. Plots kraakt de intercom. De man vraagt om hulp. Een vrouwenstem antwoordt met een vraag: ‘BENT U ESSENTIEEL?’.

MAXIME LE FORESTIER, L'ENCHANTEUR
Couleur  -  52 minutes

Maxime Le Forestier viert dit jaar 50 jarige carrière ... Een volleerd artiest... Een icoon van het Franse lied ... en zelf ook trots op die titel ...
Liedjes die ons ons hele leven, en dat van verschillende generaties, hebben vergezeld, en dat nog steeds doen ...
Van ‘San Francisco’ tot ‘Restons amants’ en ‘Mon frère’, ‘Né quelque part’, ‘Ambalaba’, ‘Passer ma route’ of ‘L’homme au bouquet de fleurs’, Maxime Le Forestier betovert ons met zijn warme , zachte stem, met zijn humanistische en poëtische inspiratie, met zijn gitaren en onstuitbare melodieën, met zijn onnavolgbare teksten, zijn getover met de Franse taal en zijn eeuwig enthousiasme ...

Rashid, jeunesse à Sinjar
Couleur  -  80 minutes

Rashid, een 15-jarige Yezidi, bracht met zijn moeder en broers en zussen drie jaar door in de gevangenissen van ISIS. Vandaag keert hij met zijn familie terug naar Sinjar, zijn geboortestad in het noordwesten van Irak nabij de Syrische grens. Een stad die vijf jaar na het vertrek van de troepen van Islamitische Staat net weer begint op te bouwen. Zoals elke tiener, gaat Rashid op zoek naar zichzelf en naar een toekomstvisie. Maar hoe kan je herboren worden en een man worden in het naoorlogse Irak terwijl je zo'n zwaar verleden met je meedraagt? De film volgt een jaar lang de wedergeboorte van Rashid tot hij volwassen is.

GARIBOU
Couleur  -  20 minutes

Een klein dorpje in hartje Mali, in onze tijd …

De 11-jarige Baillo is een ‘garibou’. Als kind werd hij al heel vroeg op een Koranschool geplaatst. Elke dag bedelt hij voor een ‘marabout’, de Moualim, die een schrikbewind voert op school. Om aan het geweld van zijn dagelijkse leven te ontsnappen, heeft Baillo maar één toevluchtsoord: zijn verbeelding. Maar wanneer zijn zesjarige broertje Sékou aan de Moualim wordt toevertrouwd, kan niets hem afleiden van de ondraaglijke realiteit.

TU NE TUERAS PLUS
Couleur  -  105 minutes

Jeff, een 50-jarige meedogenloze huurmoordenaar, heeft een probleem. Hij valt flauw zodra hij een druppeltje bloed ziet. Nu zijn professionele toekomst op het spel staat, zal hij zich moeten omscholen.

Zo ontmoet hij Karim, een jonge man met een onwankelbaar vertrouwen in de mensheid, en zijn vriendin Stéphanie, die droomt van een leven vol avontuur. Ondanks zichzelf raakt Jeff gehecht aan het jonge idealistische koppel. Tot het verleden hem inhaalt …

JUSTE ENCORE ASSEZ DE LUMIERE
75 minutes

Sinds 1975 daalt het gemiddelde IQ van de bevolking met 2 punten per decennium. Het collectief Rien de Spécial maakt zich hier oprecht zorgen over. Met behulp van hun wetenschap van de discrepantie en tweedegraadswetenschap gaat het collectief de confrontatie aan in een hilarische dystopie, een gelaagde show die speelt met de perceptie van de toeschouwer.

SEDITION
Couleur  -  20 minutes

Een seriemoordenaar staat op het punt weer toe te slaan. Een oude inspecteur zit op de zaak maar hogerop twijfelen ze of de man niet te oud is om deze missie tot een goed einde te brengen.

LE MYSTERE SATOSHI (LA REVOLUTION BITCOIN)
Couleur  -  52 minutes

Op 3 januari 2009 lanceert een zekere Satoshi Nakamoto de Bitcoin, de allereerste betrouwbare vorm van cryptogeld. In 2011 verdwijnt de mysterieuze Nakamoto van het toneel. De documentaire ‘Le Mystère Satoshi’ wil de radertjes achter de Bitcoin-revolutie ontcijferen en gaat op zoek naar de identiteit van de onbekende bedenker.

Les oeuvres que nous soutenons

txt.jpg

TXT - LES CONFESSIONS D'UN ASTROPHYSICIEN

de Paul-Jean Vranken
the_chapel.jpg

THE CHAPEL

de Dominique Deruddere
logo_inverse

Chargement...