2. EN DEVELOPPEMENT (GRLIGHTCA)

KING ARTHUR
60 minutes

We willen de opera van Purcell op scène zetten. We brengen een nieuwe interpretatie, maar met de oorspronkelijke volgorde van de scènes en de originele partituur. We spelen dus binnen het skelet van het werk, zo nemen wij onze plaats in. Omdat we geloven dat de legende van Koning Arthur het publiek van vandaag zal kunnen bekoren, proberen we het verhaal voor zoveel mogelijk mensen toegankelijk te maken, door de klanken te moderniseren, door de liederen te combineren met gesproken tekst en door de muziek aan te passen. Zo kan de unieke intimiteit van deze opera, gespeeld met vijf in plaats van met een heel orkest, ons leven en onze vragen van vandaag in beeld brengen. Iedereen doet mee en we gaan samen verder in het verhaal!

PARTIE DE CAMPAGNE
60 minutes

Gargamelle en Grandgousier zijn reuzen – zij is koningin, hij is koning. Op een mooie zonnige dag maken ze een wandeling, ontvangen ze een speciale gast en picknicken en rusten ze in de schaduw voordat ze naar de carnavalsoptocht gaan. Zij zijn ongelooflijk gulzig en hebben luieren tot een kunst verheven. Hun onderdanen zijn zo klein dat je ze nauwelijks ziet, en toch zijn ze met velen. Ze zweten en klagen over hun heersers. Het gemopper groeit, maar carnaval kan de woede en zorgen even doen vergeten. Maar er is een zondvloed op komst, de aarde beeft en het water stijgt overal om hen heen ... Dit toneelstuk is een reflectie over macht, waarbij het alledaagse en het poëtische door elkaar lopen. Het verhaal is ergens vaag gesitueerd tussen de Renaissance en vandaag.

LE PARADOXE DE BILLY
90 minutes

‘Le paradoxe de Billy’ is een mysterieuze theaterthriller over een inspecteur die het bizarre overlijden van een koppel onderzoekt.

PETITES
Couleur  -  70 minutes

‘Petites’ brengt het verhaal rond de zaak Dutroux, verteld door de generatie die toen kind was en veel te vroeg werd blootgesteld aan de gruwelen van de wereld. Hun herinnering zijn vervormd door de tijd, door de berichtgeving in de media en door hun kinderblik. Beetje bij beetje schetsen hun getuigenissen een intieme versie van het verhaal. Een stukje uit ons collectief geheugen.

DON JUAN
Couleur  -  100 minutes

Laurent wordt op de dag van zijn huwelijk verlaten. Hij stort zich dan maar in een verwoede zoektocht naar plezier waar hij al zingend harten verovert. Maar zijn professionele verplichtingen wachten niet – Laurent speelt de rol van Don Juan in een theaterstuk.
Helaas loopt alles in het honderd. Zijn nieuwe veroveringen wijzen hem af, hij wordt in elkaar geslagen door een vrouw en zijn tegenspeelster moet verstek geven voor de rol van Elvire en verdwijnt letterlijk van het toneel …
De actrice wordt vervangen door … de vrouw die hem aan het altaar liet staan. Blijft de nachtmerrie voortduren of wordt een droom werkelijkheid? Het wordt alleszins een feest om naar te kijken en te luisteren.

FARID HAKIMI
Couleur  -  52 minutes

Op 14 september 2020 startte het proces Pauwels, rond de populaire voetbalpresentator bij rtl. Dit was het grootste proces van het jaar met een dertigtal beklaagden en een rechtbank die verhuisde naar de tentoonstellingszaal van Mons Expo. Deze rechtszaak werd in de pers aanvankelijk ‘De bende van de bokser Farid Hakimi en zijn broer’ genoemd. De bekendheid van Stéphane Pauwels bleek groter dan die van Farid Hakimi, waardoor Pauwels plots de spilfiguur in de media werd. Waarom? Wie is Farid Hakimi? In 2015 werd Farid Belgisch kampioen in Engels boksen, met een grote Europese en zelfs internationale toekomst.

UN DIVAN SUR LA COLLINE
Couleur  -  75 minutes

De stad Battir wil de lokale jeugd een toekomst bieden via het toerisme. Ala' en Ibrahem dromen van studeren in het buitenland en Bara'a wil een master gaan volgen in Duitsland. In een verhaal over solidariteit en persoonlijke ambities tonen de drie de complexiteit van een leven onder bezetting en de schoonheid van hun zoektocht naar meer.

MOHAXIME
1 minutes

Het ene hoofdpersonage van dit verhaal is Mohamed, een jonge Brusselaar die het moeilijk heeft met zijn Noord-Afrikaanse roots. Hij moet niet alleen foutloos door het leven gaan, ‘witter dan wit’ zoals zijn vader het noemt. Tegelijkertijd moet hij dagelijks heel veel slikken, alleen maar omdat hij er anders uitziet dan andere jongeren.

Aan de andere kant van het verhaal staat Maxime, een jonge autochtone Belg die met zijn stralende glimlach door het leven gaat als de
perfecte schoonzoon. Maar van binnen is Maxime lang niet zo mooi. Verteerd door het overlijden van zijn moeder haat hij iedereen. Hij zet zijn uiterlijk in als wapen om wraak te nemen. En daarvoor is hij tot heel veel bereid. Zelfs het hart breken van het meisje waar hij van houdt.

BACKSTAGE (LM)
Couleur  -  90 minutes

Hedi is met zijn Tunesisch dansgezelschap op tournee door Marokko. Tijdens een optreden verwondt hij Aida, zijn partner in het leven en op het podium, waardoor een reeks gebeurtenissen in gang wordt gezet. Op zoek naar een dokter in het naburige dorp zwerven ze een lange nacht door het Atlaswoud.

MILK
Couleur  -  110 minutes

Tala (33) is een excentrieke muzikante die net mama werd. Ze werkt voor de ‘Voie Lactée’ (de melkweg), een fabriek die moedermelk verkoopt. Terwijl ze met de melkbezorger meelift naar huis, ontmoet ze een vrouw van een hogere klasse waar Tala’s moedermelk wordt geleverd. Die ontmoeting is de start van een verrassend en chaotisch avontuur, waarin Tala ontdekt wat het echt betekent om moeder te zijn.

silent_treatment.png

THE SILENT TREATMENT

de Caroline Strubbe
mastemah.jpg

MASTEMAH

de Didier Daarwin
logo_inverse

Chargement...