10. OBTENU MINFIN ATTESTION FISCAL - ACHEVE

L'ABATTAGE RITUEL
90 minutes

Gorge Mastromas is een smeerlap en is daar nog trots op ook. Dat kan als je genoeg geld en macht hebt. Als tiener was Gorge vriendelijk en attent, maar daar werd hij nooit voor beloond. Integendeel, zijn vriendelijkheid leek hem quasi onzichtbaar te maken. Wanneer hij 20 jaar is, ziet hij zijn kans om eindelijk bij het kamp van de winnaars te horen. Op het moment dat zijn werkgever het faillissement nabij is, besluit hij alle fatsoen overboord te gooien en zich alles wat hij maar wenst toe te eigenen. Zo klimt hij uiteindelijk op tot een van de meest succesvolle bedrijfsleiders ter wereld… Met zijn eigen interpretatie van moraal en ethiek. Gorge bouwt zijn imperium uit op basis van drie regels: 1. Als je iets wilt, moet je het nemen, 2.

MACBETH (DEZOTEUX)
100 minutes

Macbeth en Banco zijn de generaals van Duncan. Wanneer ze zegevierend terugkeren van een strijd tegen de rebellen, ontmoetten ze drie heksen. Zij voorspellen dat Macbeth koning zal worden en dat Banco koningen zal voortbrengen, maar zelf nooit koning zal worden. Verleid door de voorspelling en op Lady Macbeths aansporen, vermoordt Macbeth koning Duncan. Hij grijpt de macht, maar moet nog heel wat andere obstakels overwinnen: Banco, die vluchtte voor hij gedood kon worden, Macduff, een edelman die hem van koningsmoord beticht en samenzweert met Malcolm, Lady Macbeth die haar verstand verliest en de heksen wier stemmen hem blijven achtervolgen. Daarnaast wordt hij verteert door wroeging.

Ce qui arriva quand Nora quitta son mari
90 minutes

“Er is nu geen tijd voor liefde, er is alleen tijd om jezelf te vinden.”

Mémoire de fille
90 minutes

In ‘Mémoire de fille’ herbeleeft Annie Ernaux de zomer van 1958. De zomer waarin ze voor het eerst het bed deelt met een man tijdens een kamp in Orne. Een zomer die nog twee jaar lang fundamenteel zal nazinderen.
Annie gaat op basis van die onuitwisbare herinneringen, foto’s en brieven naar vriendinnen, onverbiddelijk op zoek naar het meisje dat ze toen was.

Desperado
75 minutes

Voor hun wegen zich scheidden, waren de Nederlandse acteur Ton Kas (1959) en de auteur Willem De Wolf een onafscheidelijk duo. De eerste gekend voor zijn film- en televisierollen, de tweede sinds 2010 als schrijver van het theatergezelschap Compagnie De Koe. Tussen 1985 en 2004 creëerden ze samen een twintigtal voorstellingen waaronder het succesvolle Desperado. Dit stuk werd geselecteerd voor het Theaterfestival 1998 als een van de beste voorstellingen van Vlaanderen en Nederland en de herneming werd recent op veel enthousiasme onthaald in het Toneelhuis in Antwerpen.

Parc
80 minutes

Het stuk vertelt de geschie­denis van Lars, Kania, Anke en Nicolaï, trainers in een dieren­park. Op een dag gebeurt het ondenk­bare: orka Tatanka - publieks­lie­ve­ling - verslindt hun leiding­ge­vende. Deze gebeur­tenis drijft hen de volgende nacht tot complete waanzin. PARC is een nachtmerrie die naar bloed en chloor ruikt. Een hedendaagse zwarte komedie, geïnspi­reerd op het werk van illustrator Charles Burns en regisseur David Cronen­berg. Onthoud bovenal: een avond onmisken­baar theater­ta­lent uit het zuiden van het land.

La vie en balançoire
75 minutes

Al enkele jaren werkte Transquinquennal aan een muziekperformance rond het werk van de Belgische dichter Eugène Savitzkaya. Het theatercollectief wil zijn oeuvre op een originele manier voorstellen aan het grote publiek. In 2014 resulteerde dat in een eerste rondtrekkend concert tijdens Festival Kanal en in 2015 werd dat concert opnieuw gebracht tijdens Festival Passa Porta. Niet veel later betrokken Bernard Breuse en Miguel Decleire de muzikant en geluidskunstenaar Maxime Bodson bij het project om het om te vormen naar een zaalvoorstelling. Het trio weet hoe goed Eugène Savitzkaya zijn teksten zelf kan brengen en nodigt hem daarom mee uit op scène.

Je serai parmi les amandiers
Couleur  -  20 minutes

Morgen heeft Maysan een afspraak die heel belangrijk is voor haar familie. Maar Eli, haar man, heeft een vraag waar Maysan echt niet klaar voor is.

Raïd aka Spahis
Couleur  -  20 minutes

België, augustus 1914, de eerste maand van de oorlog. Louise, een Belgisch boerenmeisje, is hoogzwanger. In Rossignol, op enkele kilometers van huis, vecht haar man Jules mee aan de zijde van het Franse leger. Ondertussen houdt Louise helemaal alleen de boerderij draaiende en zorgt ze niet alleen voor hun driejarig zoontje maar ook voor het vee en de oogst.

In de nacht van 22 op 23 augustus breekt een soldaat van de Franse koloniale troepen in de boerderij in. De jonge Louise staat plots oog in oog met Raïd, een Algerijnse Spahi. Een treffende ontmoeting in een emotionele tijd.

Johnny, la blessure d'une vie
Couleur  -  52 minutes

Deze documentaire vertelt het verhaal van Johnny Hallyday, de Belgische roots van de zanger en zijn speciale band met ons land. Aan de hand van reconstructies, archiefbeelden en nooit eerder vertoonde getuigenissen toont ‘Johnny, la blessure d’une vie’ enkele sleutelmomenten uit het leven van de zanger, zoals zijn vader die 6 maanden na zijn geboorte verdween, de bezoekjes van Jean-Philippe Smet aan Sint-Gillis tijdens zijn jeugd en de begrafenis van zijn vader in Schaarbeek waar hij als enige aanwezig was en die nooit meer zal vergeten. De documentaire onderzoekt ook de complexe relatie tussen het Belgische publiek en het idool.

Les oeuvres que nous soutenons

txt.jpg

TXT - LES CONFESSIONS D'UN ASTROPHYSICIEN

de Paul-Jean Vranken
the_chapel.jpg

THE CHAPEL

de Dominique Deruddere
logo_inverse

Chargement...