6. EN DEMANDE DE L'ACH DE L'OEUVRE RESPECT PLAFOND

ACCORDS PARFAITS
90 minutes

Dit wordt de eerste productie van Isabelle Paternotte in het TRG. Deze originele tekst werd nooit eerder in België gebracht. De komedie kaart op ongeziene lichte wijze het zware thema van kanker aan.
Het realisme van het stuk, de huishoudelijke conflicten en de sleutelverhalen zetten de toon voor Accords parfaits. Het is een resoluut moderne komedie waarin de schijn van materiële troost de menselijke relaties vertroebelt. Maar wanneer de maskers vallen, wanneer de wonden en de eenzaamheid zich openbaren, verschijnt een ander stuk, zachter en intiemer, over de angst voor liefde, over de complexiteit van de man-vrouwverhouding, en vooral over hoop.

PINK BOYS AND OLD LADIES
90 minutes

Norman, die geen Noorman is, is een vrij gewone kleine jongen, maar Norman draagt graag jurken. Dat vertellen we je omdat Norman hierdoor opvalt in de massa en omdat we graag etiketten plakken op mensen of ze in hokjes steken. Normans tante noemt dat met het schaamrood op de wangen ‘vreemd gedrag’. Normans moeder zou haar zoon soms wel doormidden willen snijden om te zien wat er van binnen mis is, een radicale poging, maar niet de meest praktische manier. De grootmoeder aan moederszijde lijkt het meest open te staan voor de situatie. Waarom geen hormoontherapie? Maar Norman wil niet van geslacht veranderen, Norman wil zich gewoon goed voelen. Zo ergens tussenin, in die onbepaalde ruimte die geen naam heeft. We geven graag namen aan dingen.

Le roman d'Antoine Doinel
225 minutes

Aan de basis van ‘Le Roman d’Antoine Doinel’ liggen vijf films die François Truffaut maakte over zijn alter ego op het witte doek, Antoine Doinel.
Antoine Doinel vlucht.
Weg van zijn familie, weg van school. Maar ook weg van relaties, werk, de hele wereld…
Antoine Doinel vlucht met een glimlach op het gezicht. Hij wil ontsnappen aan alles, op zoek naar het meisje dat zijn hart veroverde, maar ook wel voor het plezier van het vluchten…

Ouragan
90 minutes

OURAGAN is het verhaal van een slapeloze nacht, eentje die op de lachspieren werkt maar ook een soort overgangsritueel is. ‘Ouragan’ is het verhaal van Abdeslam die noedels rondbrengt met de fiets. In zijn appartement ploft hij neer in zijn zetel en …. is bijna verdwenen.
Hij weet niet meer hoe laat het is. Maakt niet uit. Het appartement trilt af en toe. Er is een metro in de buurt. Dat is hij gewend. Hij houdt de tel niet bij.
Zijn voornaam was nooit eenvoudig te dragen. Sinds gisteren meer dan ooit. Gek, want Abdeslam betekent in het Arabisch ‘brenger van vrede’.

Le champ de bataille
80 minutes

Denis Laujol maakte een adaptatie van Jerome Colins roman ‘Het slagveld’ en brengt een voorstelling over de liefde binnen een familie waar gevoelens net zo rauw zijn als op een slagveld. Een stuk dat vraagtekens plaatst bij sociaal geweld, met name in scholen en gezinnen, maar dat nooit de hoop verliest, dankzij de woorden die even teder als spottend zijn.
Een voorstelling voor ouders en hun kinderen, die zichzelf zeker zullen herkennen in de tedere en hilarische observatie van de evolutie van kind naar tiener.

Tilff, l’incroyable cavale
Couleur  -  60 minutes

Op 17 september 1989 wordt de politie op de hoogte gebracht van een gijzeling in een woning in Tilff in de provincie Luik. De lokale topcrimineel Philippe Delaire houdt samen met twee handlangers een familie van vier gevangen in hun woning. Delaire verstopt een kilo explosieven in het huis. Op 22 september 1989 ontvangen de gijzelnemers het gevraagde losgeld van 30 miljoen Belgische frank. De bende vlucht en neemt een van de gijzelaars mee. Meteen zetten de ordediensten de achtervolging in.

Le Bousier
75 minutes

Het collectief ANIMALS (Sébastien Chollet, Coralie Vanderlinden, Pierre Jacqmin en Cyril Briant) komen samen voor het theaterdebuut van een tekst van de Belgische auteur Thomas Depryck. Twee mannen, één vrouw, 3 begrafenisondernemers,… Ze begraven lichamen, de laatste overblijfselen van de mensheid. Zonder dat ze het weten zijn zij de laatste mensen op aarde. Na een bijna rituele begrafenis beginnen ze aan een langzame metamorfose tot half mens half mestkever. Samen maken ze een bal waarin ze hun eitjes zullen leggen, om de grond te bevruchten en nieuw leven te geven.

C'EST TA VIE
50 minutes

C'est ta vie is een creatie van Compagnie 3637 voor tieners van 10 tot 14 jaar onder leiding van Sophie Linsmaux en Coralie Vanderlinden. Het stuk buigt zich over gevoelige thema’s zoals aanrakingen, relaties en ontluikende seksualiteit. De voorstelling ontstond vanuit het gelijknamige boek van Thierry Lenain, een kinderencyclopedie over vriendschap, liefde en seks.

L'ABATTAGE RITUEL
90 minutes

Gorge Mastromas is een smeerlap en is daar nog trots op ook. Dat kan als je genoeg geld en macht hebt. Als tiener was Gorge vriendelijk en attent, maar daar werd hij nooit voor beloond. Integendeel, zijn vriendelijkheid leek hem quasi onzichtbaar te maken. Wanneer hij 20 jaar is, ziet hij zijn kans om eindelijk bij het kamp van de winnaars te horen. Op het moment dat zijn werkgever het faillissement nabij is, besluit hij alle fatsoen overboord te gooien en zich alles wat hij maar wenst toe te eigenen. Zo klimt hij uiteindelijk op tot een van de meest succesvolle bedrijfsleiders ter wereld… Met zijn eigen interpretatie van moraal en ethiek. Gorge bouwt zijn imperium uit op basis van drie regels: 1. Als je iets wilt, moet je het nemen, 2.

CRÂNE
135 minutes

Antropoloog en psychotherapeut, Patrick Declerck vertelt over zijn hersentumoroperatie. In Crâne vertelt Declerck aan de hand van zijn fictieve alter ego over de operatie waarbij hij enkele uren met open schedel en bij bewustzijn eenvoudige opdrachten moest uitvoeren waarop de chirurg zich dan baseerde tijdens de ingreep.

Een intens klinisch verslag door Declerck zelf gebracht op podium. Drie acteurs van het gezelschap gaan achtereenvolgens de confrontatie met hem aan onder het waakzame oog van de regisseur. Elk van hen vertelt de toeschouwer over een fase van zijn medische reis en de evolutie van zijn relatie met het anderszijn, de dood en de zin van het bestaan.

titina_1.png

TITINA

de Kajsa Naess
sacrifice1.jpg

LA FILLE DU SACRIFICE

de Réhab Mehal
les_intranquilles.png

LES INTRANQUILLES

de Joachim Lafosse
harvest.png

HARVEST

de Ely Dagher
logo_inverse

Chargement...