Gaëlle Hardy

LES YEUX OUVERTS AKA CHOISIR SA MORT
Couleur  -  60 minutes

België. Een consultatieruimte in een openbaar ziekenhuis. Een dokter ontvangt patiënten. De meeste van hen zijn ernstig ziek, en dat weten ze. Ze komen praten over het einde van hun leven. Ze willen weten of ze wettelijk het recht hebben om het tijdstip van hun overlijden te kiezen.

Wanneer de patiënt het moment van zijn dood kan kiezen en zijn omgeving deze beslissing steunt, wordt deze gedeelde ervaring meestal een buitengewone menselijke uitdaging.

https://bit.ly/LesYeuxOuverts

Au bonheur des dames
Couleur  -  52 minutes

Dames tussen de 20 en 65 jaar oud… Dienstmeiden, zoals dat vroeger genoemd werd. Die elke ochtend aan het werk gaan in het huis van een ander.

De meesten van hen hebben niet gestudeerd, ze werkten in een fabriek of in het zwart... Anderen waren verkoopsters, opvoedsters, leraressen of verzorgsters... Tot een gebeurtenis plots hun leven op z’n kop zette, een man
die vertrok, hongerige kinderenmagen en onmogelijke uurroosters op een werk dat ze eigenlijk wel leuk vonden… Dan rest er niets anders dan diep adem te halen en de sprong in het diepe te wagen.

Ze steken de handen uit de mouwen en doen het vuile werk waar anderen hun neus voor op halen. Een job die al van oudsher af als een echte vrouwentaak wordt bekeken.

titina_1.png

TITINA

de Kajsa Naess
sacrifice1.jpg

LA FILLE DU SACRIFICE

de Réhab Mehal
harvest.png

HARVEST

de Ely Dagher
chasse_a_lhomme_s2.png

CHASSE A L'HOMME S2

de Gregory Goethals
logo_inverse

Chargement...