Belgique

FANNY
Couleur  -  1 minutes

TOUT IRA BIEN
Couleur  -  20 minutes

De dertigjarige Stela reist terug naar Brussel en naar haar moeder, Maria, voor de begrafenis van haar grootmoeder, die een grote rol in haar leven heeft gespeeld. Al snel merkt Stela dat haar moeder veel meer last heeft van angst dan van verdriet. Ze lijkt verward en gedraagt zich gek, bijna paranoïde. Ondanks de gebrekkige communicatie en het grote verdriet probeert Stela haar moeder zo goed mogelijk te steunen.

MON FILS CE DEMON
90 minutes

Voor deze nieuwe creatie slaat COOP de handen in elkaar met de Compagnie des Nouveaux Disparus, die zich volledig inzet voor de toegankelijkheid en democratisering van cultuur. De Compagnie installeert haar grote kermistent in het hart van ‘achtergestelde’ wijken en biedt het publiek originele theatercreaties met een team van professionele acteurs. ‘Mon fils ce démon’ werd geschreven en geregisseerd door artistiek directeur Jamal Youssfi en zoomt, net als de vorige creaties, in op de actualiteit en de maatschappij. Deze keer is het startpunt terrorisme en, meer bepaald, de daders.

THE QUEEN AND HER FAVORITE - THE KING AND HIS FAVORITE
1 minutes

De Munt moest zijn grootschalige operaproject Bastarda (Donizetti) uitstellen naar de lente van 2023, maar met zo’n prachtige schare belcantospecialisten zou het zonde zijn de geëngageerde cast niet nu al aan het werk te kunnen horen. De kern van het artistieke team kwam daarom op de proppen met het idee om verder te werken op het personage van Elizabeth I (dat centraal staat in Bastarda) en andere koninklijke figuren. Zo kwam een nieuw project tot stand van dirigent Francesco Lanzillotta en regisseur Olivier Fredj, waarin koninklijk favoritisme onder de loep wordt genomen aan de hand van fragmenten uit Rossini’s Elisabetta, regina d’Inghilterra en Donizetti’s La favorita. Het wordt bovendien de eerste keer dat het Koor van de Munt live zal zingen vanuit de Fiocco zaal.

SEA INTERLUDES
1 minutes

Wat betekent aan het einde van de Tweede Wereldoorlog de magie van een 9de symfonie of de kracht van opera? In dit symfonische concert brengt dirigent Alain Altinoglu twee werken samen, die elk op hun manier de tijdsgeest van 1945 resoneren: Dmitri Sjostakovitsj’ snedige en subversieve Negende symfonie en Benjamin Brittens verpletterende ‘Sea Interludes’ uit zijn opera Peter Grimes. Of hoe verschillend men de trauma’s van een humanitaire catastrofe in muziek kan verwerken.

L'ACCORD DU PARTICIPE PASSE
Couleur  -  18 minutes

Mevr. D., een vermoeide leerkracht Frans, worstelt zich door de dagen heen: sommige leerlingen lopen achter, de school zit achter haar veren om sneller door de leerstof te gaan en buiten school kan ze rekenen op weinig medeleven en des te meer kritiek. De vermoeidheid neemt toe, maar Mevr. D blijft kost wat kost haar missie nastreven. Ergens tussen droom en realiteit kan ze pas rusten als alle leerlingen, zonder uitzonderingen, de regel voor de ‘accord du participe passé’ begrijpen.

DUTROUX, LES DERNIERS MYSTERES
Couleur  -  70 minutes

25 jaar na het losbarsten van de zaak Dutroux (1996) duikt de documentaire ‘Dutroux, les derniers mystères’ diep in de onbeantwoorde vragen die nog steeds rond het dossier hangen. Is er een internationaal netwerk van pedofielen? Of was Marc Dutroux echt een solitair roofdier in deze reeks vreselijke verkrachtingen en moorden op kinderen die België in de jaren negentig volledig door elkaar heeft geschud? Al 25 jaar zijn de meningen hierover duidelijk verdeeld.

11 SEPTEMBRE, LA BELGIQUE SE SOUVIENT
Couleur  -  70 minutes

11 september 2001, op een Belgische redactie.

L'ORO DEL CAMINO
Couleur  -  52 minutes

Op Monte Faito leven mannen in hechtenis in een rehabilitatiecentrum ‘Il Camino’, afgezonderd midden in de natuur.

Vlakbij Napels en de Napelse buitenwijken aan de voet van de Vesuvius volgen ze een therapeutisch programma.

Naarmate de seizoenen veranderen, proberen deze bewoners een andere weg in te slaan, zichzelf opnieuw op te bouwen en een metamorfose te ondergaan voor ze terugkeren naar hun explosieve stad en de beproevingen die hen te wachten staan.

COLETTE ET JUSTIN
Couleur  -  52 minutes

Ik trok met mijn grootouders Colette en Justin op een reis door de tijd, een reis door onze familiegeschiedenis in het kader van de historische dekolonisatie van Congo. Justin was een van de eerste Congolese senatoren na de onafhankelijkheid. Colette werd gedwongen om op de markt te werken, nadat Mobutu aan de macht kwam. En dan kwam de periode in Parijs ... Aan de hand van deze gesprekken, oude familiefoto’s, Belgische krantenarchieven en beelden van Parijs en Kinshasa, herbeleven we ieders parcours.

silent_treatment.png

THE SILENT TREATMENT

de Caroline Strubbe
titina_1.png

TITINA

de Kajsa Naess
logo_inverse

Chargement...