Belgique

CUISINE ET DEPENDANCES
110 minutes

Voor dit stuk putten Agnès Jaoui en Jean-Pierre Bacri thema's uit onze samenleving. Tijdloze thema's zoals liefde en relaties, maar dan gesitueerd in onze huidige tijd. Met ‘Cuisine et dépendance’ nemen ze ons mee naar welvarende veertigjarigen, een bourgeoisie met Boheemse trekjes en de mediawereld. In deze relevante maatschappelijke komedie delen Agnès Jaoui en Jean-Pierre Bacri de visie en het verlangen om onze traagheid, luiheid en conformisme te doorbreken.

TITAN
Couleur  -  20 minutes

Deze ochtend heel vroeg nam de 13-jarige Nathan stiekem het lederen jasje van zijn grote broer Elio mee. Hij vertrekt naar de bende van zijn nieuwe vriend Malik, klaar voor een bizar inwijdingsritueel.

LES YEUX OUVERTS AKA CHOISIR SA MORT
Couleur  -  60 minutes

België. Een consultatieruimte in een openbaar ziekenhuis. Een dokter ontvangt patiënten. De meeste van hen zijn ernstig ziek, en dat weten ze. Ze komen praten over het einde van hun leven. Ze willen weten of ze wettelijk het recht hebben om het tijdstip van hun overlijden te kiezen.

Wanneer de patiënt het moment van zijn dood kan kiezen en zijn omgeving deze beslissing steunt, wordt deze gedeelde ervaring meestal een buitengewone menselijke uitdaging.

https://bit.ly/LesYeuxOuverts

SUR LE FIL DU ZENITH
Couleur  -  52 minutes

Ik stam af van een volk, de Fangs, waar de doden nooit echt doodgaan. Ze komen terug in de natuur of in andere lichamen. De schedel en de botten van onze voorouders worden bewaard in een Byeri, een reliekhouder, die generatie op generatie wordt doorgegeven. Wie het vasthoudt staat in contact met de wereld van de doden. Na de kolonisatie en evangelisatie van Gabon werd mijn familie christelijk en ging onze Byeri verloren. Ik ben nu op zoek naar het verhaal van de Byeri van mijn familie. Ik reis van Brussel naar Ebolo, mijn geboortedorp, en puzzel zo beetje bij beetje de onvertelde geschiedenis samen door de getuigenissen van mijn familie, van katholieke priesters, van ‘Ngangas’, maar ook via tekens in mijn dromen.

NOTRE DAME DE PARIS
1 minutes

‘Notre-Dame de Paris’ is een kleurrijk, pakkend en vaak amusant verhaal vol fascinerende personages. Een kroniek over een ongekend tijdperk. De prachtig geschreven tekst is rijk en fantasievol. Eén acteur op scène, vol passie over de ‘Notre-Dame de Paris’. Met de nodige humor probeert hij te tonen dat dit oeuvre een plaats verdient als cultureel erfgoed. Tegelijkertijd nodigt hij ons uit voor een reis naar een lang vervlogen periode. Samen met hem ontdekt het publiek de karakteristieke stijl, de schijnbare naïviteit, de humor en vooral de ontelbare personages uit de roman.

GREENVILLE
90 minutes

Waar moeten we beginnen?
Misschien bij die ontmoeting in de platenwinkel in de rue Montmartre op een mooie februariavond? Buiten sneeuwt het. Binnen is het warm. De winkel is een heerlijke schuilplaats met een beslagen etalage. Dus praten we over muziek.

TODOS CAERAN
90 minutes

Bernard, Edith en Sabine, drie verschillende archetypes van krankzinnigheid, oefenen samen het stuk ‘De Drie Zusters’ van Anton Tsjechov. Opgesloten in hun sanatorium wordt de gemeenschappelijke ruimte een podium waar alle literaire werken elkaar kunnen ontmoeten. Niemand schrikt dan ook als de ridder Alfonso Quichano, het alter ego van de ingenieuze Don Quichot, mee aan de tafel aanschuift.
Het zwerven kan beginnen, de zoektocht gaat van start. De vier geesteszieken beleven hun eigen ervaringen en schakelen moeiteloos tussen verschillende identiteiten, tijden en plaatsen. Is het een droom, een nachtmerrie, een eeuwig begin of gewoon een leven dat niet wil eindigen?

ET JE VOULAIS RAMPER HORS DE MA VUE
90 minutes

Wij zijn Valentine Gérard en Francine Landrain en we werken samen aan onze nieuwste creatie.
We zijn op een punt in de geschiedenis beland waar iedereen voelt dat alles zomaar kan veranderen ... We hebben het gevoel dat we dringend de banden die we nog kunnen leggen met de levenden weer moeten aanhalen. We treden in de voetsporen van de zogenaamde ‘heksen’, de vrouwelijke wijzen die ons zijn ontnomen, de genezers die zijn uitgeroeid. We zoomen in op dit deel van onszelf dat van ons werd gestolen, en zoeken gewapend met poëzie naar een moment van vitaliteit en verzet om met de toeschouwers te delen.
We volgen onze reis als twee hedendaagse vrouwen, die de vragen en verhalen die hen achtervolgen op papier willen zetten.

LA REVUE 2020
120 minutes

‘La Revue’ is een op en top Belgisch theaterstuk.

Met een ongezien creatieproces, waarbij verschillende auteurs samen een voorstelling van meer dan twee uur schrijven over de meest opvallende feiten van het afgelopen jaar. 2020 maakt het dit keer best uitdagend om de actualiteit in een humoristisch jasje te brengen. De tekst zal wekenlang groeien. Af en toe zal de hand van de regisseur of die van de acteurs zichtbaar worden, tijdens de repetities, maar ook tijdens de voorstelling zelf.

'La Revue' is uniek in zijn genre.

titina_1.png

TITINA

de Kajsa Naess
harvest.png

HARVEST

de Ely Dagher
chasse_a_lhomme_s2.png

CHASSE A L'HOMME S2

de Gregory Goethals
mini_ver.png

MINI-VER

de Ariane Buhbinder
logo_inverse

Chargement...