Travers de boeuf

Travers de boeuf

A work by Araz Gulekjian

With n/a

Willy's vader en grootvader waren beide slager, maar Willy zag het altijd al groot. Nadat hij miljonair werd door een paard als koe te verkopen, botste hij op een paar obstakels… een faillissement, de gevangenis,… maar vandaag is hij opnieuw klaar om België en Europa te veroveren. ‘La Bidoche’ is een oud familiebedrijf, en hij vraagt dan ook aan zijn zoon om bij te springen. Maar zijn praktijken om geld te verdienen op de rug van runderen worden niet altijd op gejuich onthaald. Zijn concurrenten durven het niet toe te geven… maar eigenlijk doen ze hetzelfde: zit er dan niet alleen maar rundsvlees in 100% puur rund? Traders, grossiers en verwerkende bedrijven proberen de markt te beïnvloeden en willen hun wil opleggen om vlees aan nog lagere prijzen te kunnen aankopen. Ze delen allen een duister geheim, Pink Slime. Hebben de grote heren van het vlees, 4 jaar na het Horsegate-schandaal (paardenvlees in lasagna met puur rundvlees), hun praktijken aangepast?
1h30
Filming language(s):
Start of shooting:
01/01/2017
End of shooting:
Producer:

 
Documentaire
Tax Shelter:
Budget total: