Néerlandais (NL)

SACRED HEARTLAND
Couleur  -  25 minutes

DE KINDEREN DER ZEE
1 minutes

De Munt:

In het seizoen 2020-21 zet de Munt zich meer dan ooit in voor de herontdekking van Vlaamse operamuziek. Belgisch-Nederlandstalige composities voor de bühne zijn eerder zeldzaam, en de uitvoering van Lodewijk Mortelmans De kinderen der zee betekent dan ook een belangrijke blijk van herwaardering van dit soms veronachtzaamde repertoire. Het is de allereerste keer dat deze opera in de Muntschouwburg zal weerklinken, want na de Antwerpse première in 1920 raakte het werk eerder in de vergetelheid. Precies honderd jaar later vist muziekdirecteur Alain Altinoglu De kinderen der zee opnieuw op en plaatst de Munt de opera weer in het collectieve geheugen met deze concertuitvoering.

BRAK
Couleur  -  96 minutes

Bobbie (34) is een onhandige, extreem levenslustige single vrouw die in een Pinterest-waardig appartement woont. Haar geld verdient ze als grafisch ontwerpster, althans, met het stempelgeld dat ze via haar artiestenstatuut verkrijgt. Haar ambitie is ze wat kwijtgeraakt maar de passie voor wilde avonturen met haar vriendinnen, en de registratie daarvan op haar Instagram-pagina, was nooit groter. Voor haar talrijke volgers lijkt haar leven één groot feest.

LITTLE OX
Couleur  -  7 minutes

De winter nadert zijn einde en de Alpha Ox leidt de kudde Oxen door een bar toendra landschap naar koudere streken. Het paringsseizoen nadert, de jongvolwassen stieren van de kudde worden bronstig. Voor de hongerige Kleine Ox zijn de gedragsregels van zijn kudde moeilijk te doorgronden. Zijn zorgzame moeder moet hem corrigeren en extra aandacht geven. Kleine Ox dwaalt af in het bos, waar hij wordt opgemerkt en aangevallen door een wolf. Zijn moeder is er op tijd bij om hem te redden. De volgende ochtend valt een wolvenclan de Oxen brutaal aan in een open vallei. De Alpha Ox loeit hard en de Oxen sluiten de rangen in een cirkelvormige formatie. Gewapend met hun hoorns beschermen ze de kalveren.

De Gebroeders Schimm
Couleur  -  120 minutes

Lilith is een pienter, jong meisje dat van detectives en mysteries houdt; altijd klaar voor een spannend avontuur. Maar haar moeder,Merel, een alleenstaande ornitoloog, wil haar naar het internaat sturen.

De belofte van Pisa
Couleur  -  90 minutes

Sam, een energieke Marokkaanse jongen, wordt toegelaten tot het prestigieuze Muziek Lyceum in Amsterdam Zuid. Bij het ijssalon Pisa belooft hij plechtig aan zijn oudere broer Sol dat hij niet zal afhaken en zal slagen voor zijn eindexamen van de elitaire muziekschool. Sol belooft op zijn beurt om Sam met al zijn schoolwerk en muziekrepetities te helpen. Maar dan wordt Sol gearresteerd voor een overval en verdwijnt voor jaren achter de tralies. Terwijl zijn broer vast zit, moet en zal Sam op eigen kracht de belofte van Pisa gestand doen. Gebaseerd op de autobiografische succes-roman van Mano Bouzamour.

Back to Utopia
Couleur  -  100 minutes

Leuven, 1516.

Een drukpers komt tot stilstand. Terwijl de inkt traag droogt, kan niemand vermoeden dat het nog in te binden boek een volstrekt nieuwe wereld zal openbaren. Een soort ‘terra incognita’ van samenlevingsmodellen, een ‘new found land’ voor maatschappijvormen. En die onvermoede wereld heet UTOPIA.

Les oeuvres que nous soutenons

silent_treatment.png

THE SILENT TREATMENT

de Caroline Strubbe
mastemah.jpg

MASTEMAH

de Didier Daarwin
titina_1.png

TITINA

de Kajsa Naess
logo_inverse

Chargement...