Néerlandais (BE)

TITINA
Couleur  -  80 minutes

Titina is a Polar epic about the mysterious death of Roald Amundsen, the sheer disgrace of Umberto Nobile, and about Titina: the first — and last — fox terrier on the North Pole.

GHOST TROPIC AKA NIGHT PALACE
Couleur  -  80 minutes

« De achtenvijftigjarige Khadija valt na een lange werkdag ‘s avonds laat in slaap op de metro. Wanneer ze wakker wordt aan de eindhalte, heeft ze geen andere keuze dan de tocht naar huis te voet verder te zetten. Deze nachtelijke tocht dwingt haar om hulp te vragen en te geven aan de andere bewoners van de nacht.»

All of Us
Couleur  -  90 minutes

Wallyn wist voor zijn langspeelfilm een indrukwekkende ensemble cast te strikken met bekend en minder bekend Vlaanderen. Maaike Neuville, Tom Vermeir, Delfine Bafort, Gilles De Schryver, Barbara Sarafian, Wim Opbrouck, Bruno Vanden Broecke, Joke Devynck, Jan Hammenecker, Ella Leyers, Janne Desmet, Anne-Laure Vandeputte, Dominique Van Malder, Kris Cuppens en Janelle Vanes vormen samen de hoofdcast van ‘All of Us’.

‘All of Us’ gaat over een zelfhulpgroep van terminale patiënten die begeleid worden door een therapeute zonder ervaring, gespeeld door Barbara Sarafian.

Palimpsest
Couleur  -  50 minutes

Africa Museum Palimpsest documenteert de ontruiming en renovatie van het Koninklijk Museum voor Midden Afrika (KMMA) doorheen de ogen van Billy Kalonji, de voorzitter van de organisatie van de Afrikaanse diaspora in België (COMRAF) die zich buigt over de renovatie van het Afrikamuseum.

Porselein
Couleur  -  100 minutes

De keiharde zakenman Paul laat niets aan het toeval over. Na een fortuin te hebben verdiend aan het in stukken scheuren van kwetsbare bedrijven, heeft hij een veilige biotoop van materiële rijkom gecreëerd voor zijn zoontje Thomas en vrouw Anna. Zij leeft in een serene wereld van universiteiten en laboratoria waar ze eeuwenoud porselein restaureert.

Met z'n drieën wonen ze op de bovenste etage van een exclusief appartementencomplex, hoog boven de stad, onaantastbaar. Wanneer de achtjarige Thomas ziek wordt, onverklaarbaar en misschien zelfs ongeneeslijk, vormen de eerste barsten in hun perfecte levens.

Paul en Anna proberen met al hun macht de controle te bewaren, terwijl hun zelfgeconstrueerde wereld langzaam begint af te brokkelen.

Boomhoog
Couleur  -  12 minutes

Een giraffengezin gaat op vakantie in een Europees bos. Wanneer de kleine giraf verdwaalt, ontmoet hij dieren uit onze bossen. Zijn integratie verloopt echter moeizaam wanneer een verbitterde eekhoorn hem beproefd. Maar met veel vriendelijkheid en vindingrijkheid slaagt de kleine giraf erin de dieren voor zich te winnen, tot grote ergernis van de eekhoorn en vindt hij zijn ouders terug.

Lam Gods
90 minutes

Als toeristische attractie lokt het mensen van over de hele wereld naar Gent, telkens wanneer Duitse of Franse troepen België binnentrokken werd het door hen meegenomen, en The Monuments Men moesten het opsporen: Het Lam Gods van de gebroeders Hubert en Jan van Eyck uit de 15de eeuw.

Adam en Eva, Kaïn en Abel, martelaars en engelen: de motieven zijn christelijk en spiritueel. Maar de gezichten van de figuren zijn realistisch, ze tonen gezichten uit Gent. De gebroeders van Eyck vereeuwigden hun mecenassen en opdrachtgevers, maar evengoed hun buren en collega’s. Zo was een van de eerste werken van de moderne realistische kunst tegelijk documentair en mythisch, gewoon en universeel.

Faire-Part
Couleur  -  50 minutes

Faire-part is een experimentele documentaire over performancekunstenaars in Kinshasa die het sociale onrecht in hun land aanvechten en vragen stellen bij de erfenissen van het kolonialisme

L'Europe au Pied du mur
Couleur  -  90 minutes

Brexit, een ongeziene echtscheiding. Deze historische gebeurtenis dwingt de Europese Unie om de confrontatie aan te gaan met haar verleden, haar tegenstellingen, haar verdeeldheid en haar eigen grenzen. Brexit verzwakt ons continent op het slechtst mogelijke moment, maar dwingt ons ook om opnieuw stil te staan bij een instelling die we als vanzelfsprekend beschouwden...

Nu de doos van Pandora werd geopend kan niemand meer voorspellen wat het lot van ons continent zal zijn. Deze documentaire neemt de kijker mee tot in de Europese Commissie en de Europese Raad en dompelt je onder in het hart van de onderhandelingen. Een documentaire over de toekomst van een in het nauw gedreven Europa.

Staging Silence 3
Couleur  -  20 minutes

De film is een aaneenschakeling van landschappen die door twee paar handen worden opgebouwd. Voor de constructie van de landschappen worden alledaagse voorwerpen gebruikt die op een verrassende manier uit het context worden getrokken.

Les oeuvres que nous soutenons

silent_treatment.png

THE SILENT TREATMENT

de Caroline Strubbe
mastemah.jpg

MASTEMAH

de Didier Daarwin
titina_1.png

TITINA

de Kajsa Naess
logo_inverse

Chargement...