Français

UNE CEREMONIE
120 minutes

Le Raoul Collectif staat voor een eindeloze, onuitputtelijke reis, waarbij elke voorstelling een soort screenshot is van een vruchtbare verbeelding, een onverzadigbare strijd voor een collectieve artistieke en politieke gevoeligheid. De tijd is een bondgenoot, onveranderlijk en nauw verbonden met die reis. Traagheid is een vereiste, een utopie, een wapenschild.

DIEU LE PERE
90 minutes

In ‘Dieu le Père’ begint Roda aan een nieuw hoofdstuk in zijn leven. In dit nieuwe stuk lukt het Roda eindelijk om zijn afwezige vader op te sporen, de vader waar hij zo lang over gefantaseerd heeft. ‘Ik heb geprobeerd om in contact te blijven via telefoon. Op onze betere dagen raakten we toch aan 30 seconden. Ons record is 1 minuut 10. Voornamelijk omdat hij verbindingsproblemen had. Die eerste 25 seconden van ‘Hallo? Hoor je me?’ gingen snel voorbij’.

Hij spreekt eerlijk en zonder terughoudendheid over zijn moeder. Haar duik in het geloof en het schoonheidssalon dat ze tegelijkertijd uitbouwt – Instituut Makki, een zonne- en pedicurecenter, dat een waar goudmijntje blijkt te zijn.

CARCASSE
60 minutes

Een tiener. Een familie van twee broers en een zus. Stilte. Een crematorium, een begrafenisondernemer, een overleden vader. De tiener was op vakantie toen het gebeurde. Hij komt terug voor de begrafenis. Het aftellen naar de ceremonie is begonnen. CARCASSE is het verhaal van een 17-jarige jongen die tijdens deze familiegebeurtenis wordt ondergedompeld in het onuitgesprokene. Hij besluit zich te verzetten tegen het hardnekkige zwijgen van volwassenen. Dit is het begin van een soort overgangsrite waarbij hij zijn stem zal vinden en voor het eerst zal durven om zijn mannetje te staan. De begrafenis en alle sluimerende spanningen, frustraties en onbegrip zijn de basis van dit verhaal.

LES ARRIERE-MONDES
60 minutes

Kunnen we onszelf vergelijken met de afgewassen standbeelden op begraafplaatsen? Of zullen we iets nieuws bedenken, een nieuwe compositie of situatie die aansluit bij onze tijd en onze levensloop?

PREPARATIFS
90 minutes

‘Tussen november 1975 en maart 1977 houdt Peter Handke een dagboek bij getiteld Le poids du monde, oftewel ‘Het gewicht van de wereld’. Een notitieboekje waarin hij beschrijft wat hij gezien heeft, op een minimalistische, fragmentarische manier. Een combinatie van eenvoud, nauwkeurigheid en de waan van de dag.
Dit is een voorstelling in de vorm van een dagboek, met echte gebeurtenissen, maar ook situaties die Handke zag, hoorde, las en fantaseerde. Het stuk gaat over de moderne wereld in al zijn vreemdheid. Het kaart de eenvoudige wonderen van het dagelijks leven aan, onze relatie tot de ander, tot het object, tot de werkelijkheid, tot de tijd, tot het licht. Slechts sporadisch doorklieft een woord de stilte.

ROMEO ET JULIETTE
50 minutes

‘Romeo et Juliette’ is theater op maat van een jong publiek. De taal van Shakespeare wordt op een lichte, behapbare manier gebracht voor kinderen tussen 10 en 14 jaar. De voorstelling gaat op zoek naar wat achter dit wereldbekende liefdesverhaal schuilt. Wat maakt van dit stuk een meesterwerk en hoe kunnen we dit toepassen op onze wereld vandaag? Die diepgewortelde haat tussen clans… Vier acteurs staan fris, vurig en af en toe haast delirisch op het podium. Samen spelen ze 15 personages uit het bekende verhaal over twee geliefden die halsoverkop het noodlot tegemoet gaan zonder dat iets hen kan stoppen.

BOXE
Couleur  -  52 minutes

Boxe ! vertelt het verhaal van twee tieners die dromen van een kampioenstitel. Zij aan zij tijdens hun zware bokstrainingen… Mond dicht en oren open. Tijdens hun allereerste Belgische kampioenschap voor amateurs, moeten Vasken en Guillaume het meteen tegen elkaar opnemen. Omringd door een joelende massa volwassenen, vaders, trainers, succesvolle en minder succesvolle ex-boksers, echte en minder echte fans, zoeken de twee jongens hun weg tussen de talloze adviezen en de zee van dramatische verhalen.

13 jaar, bijna verlost van hun kinderlijf, met een hoofd vol grote dromen en wensen... Boxe ! weerspiegelt hun drang om de toekomst vorm te geven, een droom na te jagen, dat ene doel dat ze ooit, lang geleden, hebben vooropgesteld.

Der Fuchs aka The Fox
Couleur  -  105 minutes

Het is 1918, de herfst is net begonnen. De Elzas (toen nog Duitsland) is geen oorlogsgebied meer, maar de Eerste Wereldoorlog
blijft maar aanslepen. Na het plotse overlijden van haar moeder besloot de 24-jarige Luise, een vroom protestant boerenmeisje, om
toch op de familieboerderij te blijven. Helemaal alleen, in niemandsland vlak bij de grens. Maar daar komt snel verandering in. Hermann (26 jaar), een deserteur,
komt zich verschuilen op de boerderij en ook Hélène, een jong Franse vrouw op weg naar Nederland, zoekt onderdak bij Luise.
Pastoor Weber, uit het naburige dorp, is de eerste die hun geheim ontdekt. Er staat hen allemaal
een spannende tijd te wachten, vol confrontaties en emoties.

L'ENFANT MANQUE
Couleur  -  17 minutes

‘Ben je een jongen of een meisje?’, vraag een dokter aan de zesjarige Oscar.

Oscar is een jongetje dat graag jurken draagt. De dokter raadt zijn ouders aan om Oscar te laten behandelen. Maar zij weten niet goed hoe ze hiermee moeten omgaan.

'Anders zijn' is voor hen onontgonnen terrein.

‘L’enfant manqué’ beschrijft het ontwaken van het verlangen van een kind, terwijl de familie aarzelend en besluiteloos toekijkt.

DELICIEUX
Couleur  -  105 minutes

Manceron is de privé-kok van de hertog van Chamfort. Na een meningsverschil met zijn meester wordt hij ontslagen. Vastbesloten om nooit meer te koken, zoekt hij onderdak in het oude koetshuis van zijn vader. Dankzij een leerling herontdekt hij beetje voor beetje de liefde voor de keuken. Zo komt hij op het idee om zijn gerechten rechtstreeks aan de mensen aan te bieden. Een heel nieuw concept: het allereerste restaurant is geboren…

ether_after.png

ETHER/AFTER

de Armel Roussel
comment_je_suis_devenu_un_super_hero.jpg

COMMENT JE SUIS DEVENU SUPER-HEROS

de Douglas Attal
ballon_bandit.png

BALLON BANDIT

de Didier Poiteaux
notre_dame_de_paris_debroux_thierry.png

NOTRE DRAME DE PARIS

de Thierry Debroux
logo_inverse

Chargement...