Anglais

HEART OF DARKNESS
Couleur  -  90 minutes

Marlow, an idealistic seaman, captains a leaky steamboat up the River Congo in search of a mysterious figure named Kurtz who has carved out a brutal kingdom in which he has power of life and death over his native subjects. Kurtz appears to have lost his mind and reverted back to a primitive state. Marlow and his crew brave hostile tribes, disease and death in their dangerous quest to rescue Kurtz and escape back home with their lives.

THE ISLAND
Couleur  -  85 minutes

The Island is een musical geïnspireerd op het verhaal van Robinson Crusoe, dat zich afspeelt tijdens de vluchtelingencrisis.

STICKING POINTS
Couleur  -  80 minutes

Sticking Points toont een intiem portret van Erik von Markovik en zijn alter-ego Mystery, de excentrieke grondlegger van de Pickup gemeenschap: alfamannen wiens hoofddoel het is om het verleidingsspel tussen man en vrouw te beheersen en uiteindelijk te domineren, een organisatie die omwille van zijn seksistisch gedachtegoed veel controverse oproept. De regisseur Flo Flamme volgt vier verschillende jongens die dweepen met de filosofie van Mystery, terwijl wij het echte leven van Erik (echtscheiding, hoge schulden en depressies) leren kennen.

MISS MARX
Couleur  -  100 minutes

Eleanor, Karl Marx’ jongste dochter, is een briljante, gepassioneerde en vrijgevochten vrouw die een tragisch liefdesverhaal niet lijkt te boven te komen. Deze film gaat over de tegenstellingen in haar hoofd en over een eeuw die schippert tussen verstand en emoties, tussen gehoorzaamheid en emancipatie.

BUSKING
Couleur  -  88 minutes

Busking portretteert Joel Ludford en Anna Horton van het duo Handmade Moments op hun tournee doorheen de Verenigde Staten. We volgen hen van een optreden in Hollywood tot in een hospitaal nabij Sacramento. Onderweg ontmoetten ze kleurrijke medereizigers en spelen ze hun muziek op straat. De frontale botsing met twee andere wagens is het ultieme obstakel dat tussen hen en hun vrijheidsdroom staat.

Macbeth Underworld
120 minutes

Amper vier jaar na zijn vorige creatie, Penthesilea, brengt Pascal Dusapin een nieuwe opera in opdracht van de Munt. Samen met zijn librettist Frédéric Boyer duikt hij in de duistere regionen van de menselijke ziel en belicht hij hoe het kwaad zich op onontkoombare wijze verwezenlijkt in Shakespeare’s iconische echtpaar Macbeth. De jonge Franse regisseur Thomas Jolly voert de regie, terwijl Alain Altinoglu de intense dramatiek en de vocale en orchestrale rijkdom van de partituur verklankt. Het resultaat: een heerlijk lugubere gothic opera, waarin het vervloekte koppel veroordeeld wordt om hun tragedie opnieuw te beleven en rond te spoken in hun eigen herinneringen – en de onze!

LE PRINTEMPS DE LA JEUNESSE AMERICAINE
Couleur  -  90 minutes

Deze film gunt ons een blik in de hoofden van jonge Amerikanen.

JAILBIRDS
Couleur  -  5 minutes

Jailbirds is een Frans-Belgische coproductie. Deze narratieve en interactieve virtual reality-ervaring neemt je mee op ontdekking in het universum van Philippe Foerster, Belgische striptekenaar met een voorliefde voor zwarte poëzie. Zijn realtime manier van animeren leunt dicht aan bij videogames, waarmee hij het publiek uitnodigt voor een tijdloze duik in een fantastisch verhaal over vrijheid. Gedurende vijf minuten bevind je je even binnen de muren van de mensonterende gevangenis van Bois-Caïman.

PARADISE IN THE DESERT
Couleur  -  80 minutes

In een desolaat en tot voor kort afgesloten diamantstadje in de Namibische woestijn wordt het harmonieuze en tevreden bestaan van de 9000 inwoners hevig opgeschud. Het diamantbedrijf NamDeb (A Namibia De Beers Partnership) - de oprichter, eigenaar en belangrijkste werkgever van deze oase -, trekt zich terug omdat de diamantmijn uitgeput raakt. Dit betekent dat het bedrijf bezuinigt en alles wat zij niet als corebusiness beschouwt afstoot. Gewoonlijk neemt na exploitatie van een mijn de natuur het door de mens verlaten gebied opnieuw in bezit. Zoals bijvoorbeeld gebeurd is in het nabijgelegen, onder het zand bedolven, Kolmanskop. Dat was eens een levendig en welvarend diamantstadje maar is nu een ghost town. Het is een afschrikwekkend voorbeeld voor de Oranjemunders.

THE SOUND OF PHILADELPHIA
Couleur  -  120 minutes

In Philadelphia, die de toepasselijke bijnaam ‘The City of Brotherly Love’ draagt, moet Peter machteloos toezien als zijn zus dodelijk wordt verwond door een auto van de Italiaanse maffia. Verteerd door verdriet, zweert zijn vader wraak te nemen voor zijn overleden dochter. Hij zal daar echter een hoge prijs voor moeten betalen en sleurt ongewild zijn hele gezin mee in de chaos.

Dertig jaar later voelt Peter zich nog altijd ontzettend schuldig over de dood van zijn zus. Terwijl hij afstand probeert te nemen van zijn familie, klimt zijn neef Michael steeds hogerop in de Ierse maffia.

titina_1.png

TITINA

de Kajsa Naess
the_island.png

THE ISLAND

de Anca Damian
harvest.png

HARVEST

de Ely Dagher
mini_ver.png

MINI-VER

de Ariane Buhbinder
logo_inverse

Chargement...