Virginie Efira

LE RITE
Couleur  -  20 minutes

De 50-jarige Anne verdeelt haar dagen over de lagere school, waar ze lesgeeft, en haar huis, waar ze samen met haar zoon Simon (27 jaar) vasthoudt aan een bizar ritueel. Maar dan komt haar 24-jarige dochter Helena, die ze al een hele tijd niet meer ziet, nog eens een paar dagen naar de stad voor ‘Le sacre du printemps’.

Un Amour Impossible
Couleur  -  130 minutes

Eind jaren '50, Châteauroux. Rachel is een gewone kantoorbediende en ontmoet Philippe, een briljante jongeman van goede komaf. Uit hun kortstondige maar hartstochtelijke affaire wordt een meisje geboren, Chantal. Philippe weigert te huwen onder zijn stand en dus moet Rachel haar dochter alleen opvoeden. Maar ze vindt het niet erg, Chantal is haar grootste geluk en daarom vecht ze opdat ze tenminste Philippe's naam zou dragen, ook al is hij niet betrokken bij haar opvoeding. Uiteindelijk zal deze strijd van meer dan 10 jaar haar leven en dat van haar dochter verwoesten.

Le Grand Bain
Couleur  -  150 minutes

Als uitlaatklep voor hun woede, verdriet en misnoegen, besluiten acht veertigers af te spreken aan het zwembad. Dat wordt hun toevluchtsoord, waar een luisterend oor en begrip nooit ver af is. Samen staan ze steeds sterker en herontdekken ze de zin om te leven.

silent_treatment.png

THE SILENT TREATMENT

de Caroline Strubbe
mastemah.jpg

MASTEMAH

de Didier Daarwin
logo_inverse

Chargement...