gwendoline Gauthier

AU PIED DES MONTAGNES
70 minutes

‘Au pied des montagnes’ vertelt het verhaal van twee zussen met verschillende vaders. De zussen zijn niet meer veilig in hun land omdat de staatsleider een etnische zuivering besluit door te voeren en een van hen die etniciteit heeft. Achtergelaten door hun moeder duiken de twee onder bij hun tante, aan de voet van de bergen. Elke avond spelen ze een schaduwspel op zolder. Via hun spel spelen ze hun leven voor ze werden verbannen na. Fictie en realiteit komen dicht bij elkaar te liggen terwijl ze fantaseren over de terugkomst van hun moeder.                                                        

IPHIGENIE A SPLOTT
90 minutes

Dit is de Franse opvoering van het oorspronkelijke Engelse stuk van Gary Owen.

Effie woont in Splott, een wijk in Cardiff, de hoofdstad van Wales, getekend door fabriekssluitingen, werkloosheid en onzekerheid.

Effie is het soort meisje dat je liever niet in de ogen kijkt als je ze kruist op straat. Uit angst dat ze plots zou ontploffen. Effie wordt vaak onderschat, mensen denken haar te kennen, maar eigenlijk weet je nog niet de helft over haar…

Elke maandag zuipt ze zich professioneel te pletter, is ze stoned als een garnaal en komt ze drie dagen later weer boven met een kater om u tegen te zeggen, om dan weer opnieuw te beginnen. Een bandeloosheid die niet zou misstaan bij een personage uit een Griekse tragedie.

Ravachol
90 minutes

Ik ga alle klootzakken te grazen nemen… daar wordt iedereen beter van.

‘Ravachol’ zo noemen ze bij ons kerels die niemand begrijpt en die om niets lijken te geven. Ik ontdekte dat Ravachol een vent was uit de 19e eeuw die met een reeks bomaanslagen wilde tonen dat hij niet blij was met de gang van zaken… Blijkt dat hij en ik niet zo heel verschillend zijn. Ik ben ook boos.
Daarom besloot ik dit verhaal verder uit te pluizen.
Het resultaat? Een combinatie van flauwe humor en ernstige brutaliteit. Vier acteurs. Vijftien personages. Een vleugje punk. Een politieke achtervolging op z’n Amerikaans. En een jeugd die balanceert op de grens tussen cynisme, wanhoop en radicalisering.

Love and Money
90 minutes

Dit stuk start met een liefdesverklaring en eindigt met dubieuze schuldvorderingen…

Wat gebeurt er als we ons volledig laten gaan en toegeven aan de verleidingen van de consumptiemaatschappij? Wat als we alle sluizen openzetten en niets ons nog tegenhoudt, noch onze opvoeding, noch onze normen en waarden? Welke razende zotten komen dan in ons naar boven?

Deze problematiek inspireerde Dennis Kelly, een van de meest punchy Britse schrijvers van deze tijd. Hij laat een parade van personages aandraven die allen behept zijn met de nood om te hebben … Een jonge liberaal die zijn normen en waarden opzijschuift voor een carrière als trader, ouders die graven schenden (maar alleen omdat ze niet anders kunnen), een idealiste die verslaafd raakt aan impulsaankopen, …

titina_1.png

TITINA

de Kajsa Naess
sacrifice1.jpg

LA FILLE DU SACRIFICE

de Réhab Mehal
les_intranquilles.png

LES INTRANQUILLES

de Joachim Lafosse
harvest.png

HARVEST

de Ely Dagher
logo_inverse

Chargement...