Taxshelter.be start met ophalingen in het kader van de Tax Shelter-wet rond de podiumkunsten

TAXSHELTER.BE START MET OPHALINGEN IN HET KADER VAN DE TAX SHELTER-WET ROND DE PODIUMKUNSTEN

pirates.jpg

Sinds de inwerkingtreding van de Tax Shelter-wet rond de podiumkunsten zijn taxshelter.be en haar productievennootschap Shelter Prod zeer actief geweest in het binnenhalen van prestigieuze projecten.
 
Een kort overzicht…
 
DE EVOLUTIE VAN TAX SHELTER TOT NU TOE
Tax Shelter is een fiscale maatregel die in 2004 in het leven werd geroepen door de federale regering. Deze maatregel moedigt de bedrijven aan om te investeren in de Belgische audiovisuele sector. Deze maatregel, die in 2014 compleet werd hervormd, blijkt een groot succes bij zowel investeerders als de audiovisuele sector.

Sinds 1 februari 2017 werd de Tax Shelter-wet uitgebreid naar de podiumkunsten. Tax Shelter mag sindsdien ook ingeschakeld worden bij de productie van toneelstukken, opera’s, musicals, muziekuitvoeringen, balletvoorstellingen, circusshows en andere kleinere podium- en theaterwerken.

Taxshelter.be & Shelter Prod zijn reeds begonnen met ophalingen voor vier projecten:
 

DISNEY IN CONCERT “PIRATES OF THE CARIBBEAN” 
Productiehuis: Marmalade

Het jonge Gentse productiehuis Marmalade dat al bekend staat in de Vlaamse fictiewereld (Gent-West, Allemaal Familie, Wat Mannen Willen, Keet en Koen, etc) zette in 2016 de eerste stap naar live-entertainment met de productie van Disney’s “Beauty and The Beast”. Afgelopen zaterdag bracht  Marmalade maar liefst twee opvoeringen van “Disney in Concert - Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl” naar de Lotto Arena in Antwerpen. Beide shows waren helemaal uitverkocht.

Meer info hier

 
SPECTACLES THÉÂTRAUX D’ÉTÉ DE VILLERS-LA-VILLE
Productiehuis: Del Diffusion Villers

Een grote klassieker voor de inwoners van Waals Brabant zijn de jaarlijkse theatervoorstellingen in de prachtige Abdij van Villers-la-Ville. Al 30 jaar stelt het productiehuis Del Diffusion Villers elke zomer een prestigieus theaterstuk voor in de Abdij. Deze grootse productie, waar kosten noch moeite voor gespaard worden, wordt in beeld gebracht in een prachtige setting met top notch verlichting en fenomenale decors. Dit jaar zal het publiek het stuk  “Le Capitaine Fracasse” kunnen ontdekken. De avondvoorstellingen trekken jaarlijks zo’n 20.000 toeschouwers.

Meer info hier

 

ARCTIQUE 
Productiehuis : Das Fraulein in samenwerking met La Coop

De zeer getalenteerde Anne-Cécile Van Dalem heeft via La Coop haar nieuw project “Arctique” aan taxshelter.be en Shelter Prod toevertrouwd. De Luikse auteur, regisseuse en actrice die al heel wat stukken op haar palmares heeft staan (“Zaï, Zaï, Zaï, Zaï” , “Hansel & Gretel”, “(Self)Service”, “Habit(u)ation”, “After de Walls”,”Tristesses”) kent al sinds enkele jaren zowel binnen als buiten de grenzen grote successen met haar eigenzinnige stukken.

 

AMOR 
Productiehuis : Astragales in samenwerking met La Coop

Na de complexe en succesvolle uitwerking van een digitale ‘nanodans’ in “Kiss & Cry” en “Cold Blood” gaat het koppel Jaco Van Dormael en Michèle Anne De Mey voort op zijn elan door te experimenteren met een nieuwe toneeltaal. Ook zij hebben gekozen om via La Coop met taxshelter.be en Shelter Prod samen te werken voor de fondsenophalingen.
 

Door een actieve deelname in de fondsenwerving voor de podiumkunsten wenst taxshelter.be bij te dragen in de ontwikkeling van de sector en haar gevarieerde catalogus nog meer uitbreiden (oa. met de samenwerking met de prestigieuze Koninklijke Muntschouwburg). Een reeks nieuwe projecten zullen in de komende weken aangekondigd worden. 

 

Foto: © Disney

 

 

maandag, 15 mei, 2017 - 16:45

taxshelter.be


Deel dit artikel

silent_treatment.png

THE SILENT TREATMENT

van Caroline Strubbe
titina_1.png

TITINA

van Kajsa Naess
the_island.png

THE ISLAND

van Anca Damian
sacrifice1.jpg

LA FILLE DU SACRIFICE

van Réhab Mehal
logo_inverse

Download...