ING herlanceert taxshelter voor films en series

‘Voorkeur aan producties met Belgische verankering'

ING herlanceert taxshelter voor films en series
Op de set van Het Vonnis, een van de vele Vlaamse films die gebruik maakten van de taxshelter © Belga

ING België blaast de taxshelter, een fiscaal gunstregime om de Belgische filmindustrie te steunen, nieuw leven in. De bank verdeelt vanaf dinsdag een nieuw taxshelter-beleggingsproduct voor bedrijven.

Belgische ondernemingen of Belgische filialen van internationale bedrijven kunnen intekenen vanaf 5.000 euro en genieten een fiscaal voordeel en een bijkomende rentevergoeding. ING België en partnerbedrijf Taxshelter.be zullen de geïnvesteerde fondsen voor het produceren van films en tv-series ter beschikking stellen.

‘Bij de selectie van projecten geven we de voorkeur aan producties met een Belgische verankering of waaraan Belgische ondernemingen in partnerschap hebben meegewerkt’, beklemtoont de bank. Twee onafhankelijke selectiecomités, één Nederlandstalig en één Franstalig, staan in voor het selecteren van de producties.

De taxshelter kwam vorige maand nog negatief in het nieuws, omdat 500 Vlaamse bedrijven, zelfstandigen en vrije beroepers niet de beloofde belastingattesten kregen voor de tientallen miljoenen euro’s die ze investeerden in films van het Antwerpse productiehuis Corsan.

ING beklemtoont dat in zijn product ‘alles tot in de puntjes juridisch wordt afgecheckt’ en garandeert de investeerders ‘transparantie en toegankelijkheid’.

Het gaat om een oud product in een nieuw jasje. ING België zette in 2009 zijn dienstverlening rond taxshelters voor films stop. Door de financiële crisis zag de bank zich genoodzaakt zich te ‘concentreren op de kernactiviteiten’.

Presknipsels - DeTijd - 6 oct 2015
Presknipsels - DeTijd - 6 okt 2015, © De Tijd

 

dinsdag, 6 oktober, 2015 - 00:15

 

Emmanuel Vanbrussel

Redacteur Ondernemen

Deel dit artikel

titina_1.png

TITINA

van Kajsa Naess
the_island.png

THE ISLAND

van Anca Damian
harvest.png

HARVEST

van Ely Dagher
mini_ver.png

MINI-VER

van Ariane Buhbinder
logo_inverse

Download...